Endüstriyel Haberleşme ile Akıllı Fabrikalara Geçiş

Endüstriyel Haberleşme ile Akıllı Fabrikalara Geçiş

CLPA’nın CC-Link IE TSN teknolojisi akıllı üretim ekosistemini şekillendiriyor

Üretim sektöründe dijital dönüşüm gittikçe hız kazanıyor. Yapay zekâ, büyük veri analitiği ve bulut bilişim gibi ileri teknolojilerin üretim süreçlerine entegrasyonu, verimlilik ve esneklik açısından büyük avantajlar sunuyor. CLPA’nın (CC-Link Partner Association) geliştirdiği CC-Link IE TSN teknolojisi, bu dönüşümün anahtarı olarak BT ve OT sistemlerini bir araya getiriyor. Böylece üreticiler, ağ verimliliğinin artmasını desteklerken maliyetleri düşürebiliyor ve daha esnek bir üretim altyapısı kurabiliyor.

Üretim sektörü, birbirine entegre sistemler ve gelişmiş teknolojilerin sağladığı verimlilik, üretkenlik ve inovasyonla akıllı fabrikalara doğru büyük bir dönüşüm sürecinden geçiyor. Yapay zekâ, büyük veri analitiği, bulut bilişim ve artırılmış gerçeklik gibi ileri teknolojilerin etkin kullanımı üretim süreçlerini daha esnek, verimli ve şeffaf hale getiriyor. Tam da bu noktada CLPA’nın sunduğu CC-Link IE TSN, endüstriyel haberleşme teknolojilerinin kritik rol oynadığı bu dönüşümün öncüsü olarak öne çıkıyor.

CC-Link IE TSN’nin açık endüstriyel ethernet ağ teknolojileri arasında önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden CLPA Türkiye Müdürü Önder Şenol; “Endüstriyel otomasyon sağlayıcıları, CC-Link IE TSN ile rekabetçi ürünler geliştirebiliyor. Bu teknoloji, aynı ağ üzerinde farklı açık ağların ve bilgi teknolojisi sistem bilgilerinin iletişimini mümkün kılarken, gerçek zamanlı kontrol performansı sağlıyor. Böylece yapılandırma özgürlüğü ve kablolama maliyetlerini de önemli ölçüde düşürüyor. Veriye dayalı öngörü özelliğiyle şirketlere dijital dönüşüm stratejileri kapsamında bu öngörüleri kullanabilme avantajı sağlıyor” dedi.

CC-Link IE TSN ile entegre ve verimli üretim

Bilgi teknolojisi (BT) ile operasyon teknolojisi (OT) entegrasyonu, üretim süreçlerinde verimliliği artırmanın temel unsuru olarak karşımıza çıkıyor. CC-Link IE TSN teknolojisi ise bu entegrasyonu gerçekleştirerek üretim alanında önemli avantajlar sağlıyor. Önder Şenol, bu teknolojinin üreticilere sunduğu fırsatları şöyle özetliyor: “Hem BT hem de OT gereksinimlerini karşılayan CC-Link IE TSN, üreticilere kestirimci bakım stratejileri uygulama, üretim planlarını optimize etme ve kalite kontrol süreçlerini iyileştirme imkânı sunuyor. Bu yenilikler, operasyonel verimliliği artırırken kesinti sürelerini azaltıyor ve pazar değişimlerine hızlı yanıt verme kabiliyetini güçlendiriyor. Gerçek zamanlı çalışma performansı sayesinde CC-Link IE TSN, fabrikalarda gerekli esnekliği sağlayarak verimliliği artırmayı destekliyor. Standart Ethernet desteği, çok çeşitli ağ uyumlu cihaz ve tanılama yazılımının kullanılmasına olanak tanıyarak bakımı kolay, entegre bir ağ altyapısının gerçekleştirilmesini sağlıyor.”

CLPA (CC-Link Partner Association) Hakkında

CLPA (CC-Link Partner Association), CC-Link’in kapsamlı kullanımının desteklenmesi amacıyla 2000 yılında kurulmuş bir açık ağ destekleme kuruluşudur. CLPA’nın temel teknolojisi olan CC-Link IE, otomasyon alanında dünyanın ilk ve tek açık gigabit etherneti olarak, yüksek bant genişliği sayesinde Sanayi 4.0 uygulamaları için uygun bir çözüm sunuyor. CLPA’nın temel faaliyet alanları arasında; CC-Link IE ve CC-Link teknik spesifikasyonlarının oluşturulması ve uyum testlerinin gerçekleştirilmesi, CC-Link kullanılan cihaz ve ekipmanlar için geliştirme desteği, cihaz seçimi için kullanıcı desteği ve CC-Link’in daha geniş kapsamlı bir şekilde benimsenmesine yönelik tanıtım çalışmaları yer alıyor. Kurulduğunda 163 kurumsal üyesi olan CLPA, 4300’ü aşkın üye şirkete ve 300’ü aşkın üreticiden 1.900’ü aşkın uyumlu ürüne sahip. Tüm dünyada ise hâlihazırda 30 milyonu aşkın cihaz CLPA teknolojisini kullanıyor. Asya’nın önde gelen açık endüstriyel otomasyon ağı teknolojisi CC-Link, Avrupa ile Kuzey ve Güney Amerika’da da giderek popülerlik kazanıyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?