“İNSAN HAKLARI GÜNÜ”, “İNSAN HAKLARI İHLALLERİNİN SORGULANDIĞI GÜN” OLMALIDIR.”

“İNSAN HAKLARI GÜNÜ”, “İNSAN HAKLARI İHLALLERİNİN SORGULANDIĞI GÜN” OLMALIDIR.”

Yeniden Refah Partisi, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan BEKİN, TBMM de yaptığı açıklamada;

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık, “İnsan Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır. Ancak bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde zulümlerin ve insan hakları ihlallerinin hala artarak devam etmesinin büyük bir tezat oluşturduğu çok açıktır. Dünya geneli 10 Aralık kutlanırken, hak ihlalleri yokmuş gibi davranılması kabul edilemez bir durumdur.

Dünya Gündeminde Yer Almayan Zulümler

Dünyanın farklı kesimlerinde zulüm yapanlar, diktatörler ve insan hakları ihlali yaparlarken hala hiçbir şey yokmuş gibi serbestçe hareket etmeleri trajik bir durum oluşturmaktadır. Hindistan ve Keşmir’de, sadece Müslümanlara yönelik insan hakları ihlalleri konusunda çarpıcı rakamlar söz konusudur. Hindutvayönelişli şiddet sonucu ortaya çıkan rakamlar incelendiğinde, Keşmir’de 96 bin 382 kişinin hayatını kaybettiği ve 22 bin 980 kadının ise dul kaldığı görülmektedir. Ayrıca, pek çok çocuğun anne ve babasız yaşam savaşı verdiği de veriler arasında yer almaktadır. Yine Bangladeş’te eski Başbakan Şeyh Hasina’nın baskıcı ve hukuk dışı uygulamaları sonucunda da binlerce Müslüman zulüm ile karşı karşıya kalmış ama Şeyh Hasina bu zulmün hesabını vermeden sığındığı ülkede rahat bir yaşama sahiptir.

Uluslararası Hukukun Yetersizliği

Uluslararası Hukukun hiçbir dünya ülkesinin gündeminde yer almadığı, şiddetin boyutunun gün geçtikçe arttığı ve uluslararası hukukun etkin uygulanamadığı çok açık bir şekilde görülmektedir. Bu arada İsrail’in Gazze ve Batı Şeria’ya yönelik katliamları hız kesmeden devam ederken,Filistin Diplomasi Merkezi’nin verilerine göre toplam 55 bin 758 Filistinlinin şehit olduğunu, bunların 17 bin 712 çocuk olduğu açıklanmıştır. Bu katliamların durdurulması için gerekli adımların atılması kaçınılmazdır. Özellikle İsrail Başbakanı BinyaminNetanyahu için Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından alınan tutuklanma kararının uygulanması da oldukça önemlidir.

Sonuç olarak, Ortadoğu başta olmak üzere tüm İslam coğrafyasında zulümlerin hala devam etmesi dikkate alındığında “İnsan Hakları Günü”nünkutlanması yerine “İnsan Hakları İhlallerinin Sorgulandığı Gün” olarak ortaya çıkması son derece büyük önem arz etmektedir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?