Elektra Elektronik 2025’te verimli üretimle sürdürülebilir büyümeye odaklandı

Elektra Elektronik 2025’te verimli üretimle sürdürülebilir büyümeye odaklandı

2024’te yüzde 25’lik üretim kapasitesi artışına giden Elektra Elektronik, yeni yılda teknolojik altyapı ve makineleşme yatırımlarına hız verecek

Türkiye’den 6 farklı kıtada 60’ı aşkın ülkeye trafo ve enerji kalitesine yönelik elektronik ürünler ihraç eden Elektra Elektronik, 2024 yılında üretim kapasitesini yüzde 25 artırarak sektördeki lider konumunu güçlendirdi. Yüzde 50’lik ihracat oranıyla 2024 yılında küresel rekabetçiliğini sürdüren şirket, makineleşme yatırımlarıyla üretim süreçlerini daha verimli ve çevre dostu hale getirdi. 2025 yılında bu başarılarını yeni hedeflerle taçlandırmayı planladıklarını söyleyen Elektra Elektronik Genel Müdürü İlker Çınar; 2025’te ihracat oranlarını yüzde 55’e çıkarmayı ve teknolojik altyapı yatırımlarıyla üretim verimliliğini artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Türkiye’nin alçak gerilim trafo ve reaktör sektöründe lider markası Elektra Elektronik, 2024 yılı boyunca önemli gelişmelere imza atarken, globalleşme ve sürdürülebilirlik odaklı stratejilerle alanındaki liderliğini pekiştirdi. Üretim kapasitesini artırdığı, makineleşme yatırımlarıyla verimliliğini yükselttiği ve mevcut pazarlarında büyüme kaydettiği 2024 yılında yüzde 50’ye ulaşan ihracat oranı ile global arenadaki rekabetçi konumunu güçlendiren Elektra Elektronik, 2025 yılı için belirlediği yeni stratejiler ve hedeflerle yoluna emin adımlarla devam ediyor.

“Üretim kapasitemizi yüzde 25 artırdık”

2024’ün kendileri için üretim hattında ve çalışan kadrosunda bir büyüme yılı olduğunu söyleyen Elektra Elektronik Genel Müdürü İlker Çınar; “Hem üretim hattımızı hem de verimliliği artırmaya yönelik önemli çalışmalar hayata geçirdik. Bu büyümeyi desteklemek için makine parkurumuzu yenileyerek daha verimli ve çevre dostu teknolojilere yatırımlar yaptık. Üretim kapasitemizi yüzde 25 oranında yükselttik. Ayrıca sürdürülebilirlik çalışmalarımız çerçevesinde yeni vernikleme fırınlarımızla daha az enerji tüketerek daha yüksek verimlilik sağladığımız bir süreci başlattık. Böylece karbon ayak izimizi azaltma yolunda da önemli adımlar atmış olduk” dedi.

İhracat oranını yüzde 55’e yükseltmeyi hedefliyor

Elektra Elektronik olarak ihracat oranını 2024 yılında hedefledikleri gibi yüzde 50 seviyesinde tutmayı başardıklarını kaydeden İlker Çınar; “İhracat faaliyetlerinde, özellikle SVG ürünümüze olan talepte ciddi bir artış yaşandı. Böylece ürünümüz yurt dışındaki pazarlarda daha bilinir hale geldi. Bu bilinirlik artışının önümüzdeki dönemde de ihracatımıza olumlu yönde etki etmesini bekliyoruz. Bu çerçevede şirket olarak beklediğimiz ciro artışıyla birlikte 2025 yılında ihracat oranımızı yüzde 55’e yükseltmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Teknolojik altyapı yatırımlarıyla üretimde verimliliği artıracak

Sektöre ilişkin yeni yıl beklentileri konusunda da değerlendirmelerde bulunan Çınar; “2025 yılı, dünya genelinde ekonomik belirsizliklerin arttığı, öte yandan yapay zekâ, sürdürülebilirlik ve karbon emisyonu azaltma alanlarında yatırımların hız kazandığı bir dönem olacak. Ancak bölgesel savaşlar, Amerika seçimleri, Amerika-Çin ilişkileri, Almanya’nın seçime gitmesi gibi dünyada yaşanan politik olaylar, tüm sektörlerde bir küçülme beklentisi yaratıyor. Özellikle Avrupa pazarının en büyük ülkelerinden biri olan ve bizim yurtdışı pazarımızın yüzde 65’ini oluşturan Almanya’da yapılacak seçimler sebebiyle 2025 için yüzde 25 oranında bir küçülme bekleniyor. Bu bağlamda biz de dünya piyasalarındaki yerimizi sağlamlaştırmak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Söz konusu çalışmalarımız kapsamında daha gelişmiş teknolojik altyapı yatırımlarıyla birlikte üretim verimliliğini artırarak büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Geleceğin mühendislerine destek olmaya devam edecek

Şirket çalışanlarına yönelik düzenlenen sürdürülebilirlik ve karbon ayak izini azaltma konulu eğitimlerin yanı sıra kurumsal sosyal sorumluluk projelerine ilişkin de bilgi veren Çınar, şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği iş birliğinde üniversitelerde verdiğimiz sektörel derslere yeni yılda da devam edeceğiz. Bu kapsamda Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen RLC Günleri’nde geleceğin mühendislerine verdiğimiz destekler devam edecek. Ayrıca Teknofest’te sponsor olduğumuz projeyi de sürdürerek geleceğin mimarı gençlerimizin yanındaki yerimizi koruyacağız. Gerçekleştirdiğimiz üniversite iş birlikleriyle sektörümüzde rol model olmayı amaçlıyoruz.”

Elektra Elektronik Hakkında

Elektronik sanayisinin öncüsü Elektra Elektronik, 44 yıllık deneyimi ışığında üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider markası olarak konumlanıyor. Transformatör üretimi ve enerji kalitesi alanındaki çalışmaları ile yıllar içinde hızlı büyüme gösteren Elektra Elektronik, 2010 yılından itibaren Ar-Ge’ye yaptığı yoğun yatırımların ardından 2022 yılında Ar-Ge Merkezi oldu. Trafo sektöründeki öncü ürünlerine ek olarak 2015 yılından itibaren ileri teknoloji elektronik ürünlerin üretimine de ağırlık veren şirket, günümüzde transformatör, reaktör, sargılı elemanlar, enerji kalitesi ve güç elektroniği çözümleriyle sanayinin birçok alanında hizmet veriyor. Türkiye’de ilk ve tek yerli üretim olan aktif harmonik filtreleri üreten Elektra Elektronik, enerji kalitesi alanında dünyaya ileri teknoloji çözümler sunuyor. Esenyurt’ta bulunan fabrikasından 6 farklı kıtada 60’ı aşkın ülkeye yerli ve milli trafo ve elektronik ürün ihracatı gerçekleştiren Elektra Elektronik’in, Türkiye’nin yanı sıra Almanya’da Elektra GmBH şirketi, Çin ve Amerika’da ise satış ofisleri bulunuyor. Ülkemizde kendi sektöründe Amerika’ya ihracatı mümkün kılan UL Belgesi’ne sahip sektöründe tek firma olan Elektra Elektronik, 2024 yılında Güney Amerika başta olmak üzere yeni pazarlara odaklanarak globalleşme yolculuğunu hızlandırmayı hedefliyor. Şirket, Ar-Ge yatırımları sonucunda geliştirdiği DynamiX serisi Aktif Harmonik Filtre ve Static Var Generator’ü (SVG) ihracat faaliyetlerinde ana aktör olarak konumlandırmayı planlıyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?