BERTEKS TEKSTİL, TÜRK ORDUSUNUN DA KULLANIMINA SUNACAĞI YERLİ VE MİLLİ PARAŞÜT KUMAŞLARINI SAHA EXPO’DA SERGİLEDİ

BERTEKS TEKSTİL, TÜRK ORDUSUNUN DA KULLANIMINA SUNACAĞI YERLİ VE MİLLİ PARAŞÜT KUMAŞLARINI SAHA EXPO’DA SERGİLEDİ

BERTEKS YÖNETİM KURULU BAŞKANI BERK NOYAN: “TÜRK SAVUNMA SANAYİSİNİN YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM KAPASİTESİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN AR-GE ÇALIŞMALARIMIZA ARALIKSIZ DEVAM EDİYORUZ”

TSK İLE İMZALANAN ‘STRATEJİK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI’ KAPSAMINDA FARKLI KULLANIMLAR İÇİN PARAŞÜT KUMAŞLARI TASARLAMAYA DEVAM EDEN İLK YERLİ MARKA BERTEKS TEKSTİL, YERLİ SAVUNMA SANAYİSİNE GÜÇ VEREN KUMAŞLARIYLA SAHA EXPO’DA YERİNİ ALDI

SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı, 22-26 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) gerçekleşti. Türk savunma sanayisinin gücünü sergileyen fuarda Berteks Tekstil, farklı kullanımlar için tasarlanmış paraşüt kumaşları ve geniş ürün yelpazesiyle yerini aldı.

Geliştirilen paraşüt kumaşları fuarda sergilendi

100 yılı aşan deneyimiyle, sürekli kendini geliştiren, yüksek üretim kalitesiyle her geçen gün gücüne güç katan Berteks Tekstil, TSK ile imzaladığı ‘’Stratejik İşbirliği Anlaşması’’ kapsamında paraşüt kumaşları geliştirmeye devam ediyor. Farklı kullanımlar için tasarlanmış paraşüt kumaşlarını fuarda sergileyen olan Berteks Tekstil, SAHA EXPO 2024’te elektromanyetik kalkanlama kumaşlarından alev almayan ve ses emen kumaşlarına kadar geniş ürün yelpazesini ziyaretçilere sundu.

Berteks Yönetim Kurulu Başkanı Berk Noyan: “Savunma sanayi için teknik tekstil ürünleri oldukça özel bir alan”

Berteks Yönetim Kurulu Başkanı Berk Noyan, yaptığı açıklamada, “100 yılı aşan geçmişimiz ve güçlü üretim alt yapımızla hem teknik tekstil hem de ev tekstil alanında inovatif ve rekabetçi kumaşlar geliştiriyor dünya pazarına sunuyoruz. Evrilen tekstil ve perde piyasasında yol alırken yüz yıllık bir aile şirketi oluşumuzun teknik alt yapı bilgisi bize büyük faydalar sağlıyor. Berteks olarak bu zenginliği ve birikimi bir adım daha öteye taşıdık, daha rekabetçi olabilmek adına inovasyon ve Ar-Ge’ye ağırlık verdik. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onaylı 19. Yerinde Ar-Ge merkezimizde yürüttüğümüz çalışmalarla birçok yeni ürün geliştirdik. Özellikle havacılık, savunma sanayi ve taşıt sektörüne yönelik mukavemeti yüksek inovatif kumaşlarda dünya için ciddi bir partner durumunda bulunuyoruz. TSK ile imzaladığımız ‘Stratejik İşbirliği Anlaşması’ kapsamında paraşüt kumaşları geliştirmeye devam ediyoruz. SİA anlaşmasının bu anlamda bizim için iyi bir başlangıç noktası olduğunu düşünüyoruz.” dedi. Noyan şunları kaydetti: “Savunma sanayi için teknik tekstil ürünleri oldukça özel bir alan. Yaklaşımımız herkesin yaptığı standart ürünler geliştirip müşteri beklemek şeklinde değil. Daha önce yapılmamış ya da ithal edilen ürünleri proje ortaklarımızla birlikte geliştirip Türk Savunma Sanayiine destek olmak istiyoruz. Kompozit alanında kullanılan tekstil malzemeleri de ilgi alanımızda. Bu alanda da çalışmalar yürütüyor ve kendimizi geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Saha Expo, inovasyonun, iş birliğinin ve büyümenin bir araya geldiği önemli bir platform. Saha Expo’da daha önceki yıllarda kurduğumuz bağlantılar sayesinde birçok başarılı projeye imza attık. Bu sene de verimli bir fuar geçirdik.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?