DÜNYANIN EN BÜYÜK BİSİKLET YARIŞLARI, GENİŞ KAPSAMLI YENİ HAKLARIYLA WARNER BROS. DISCOVERY KANALLARI VE PLATFORMLARINDA İZLEYİCİYLE BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

DÜNYANIN EN BÜYÜK BİSİKLET YARIŞLARI, GENİŞ KAPSAMLI YENİ HAKLARIYLA WARNER BROS. DISCOVERY KANALLARI VE PLATFORMLARINDA İZLEYİCİYLE BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

Warner Bros. Discovery; Tour de France & Tour de France Femmes, La Vuelta a España & La Vuelta Femenina ve Classics dahil olmak üzere dünyanın en prestijli erkek ve kadın bisiklet yarışlarının yayın haklarını genişletiyor. 1991’de tarihi Grand Tour’un ilk kez yayınlamasının ardından Eurosport, 2031’e kadar sürecek bu anlaşmayla en prestijli bisiklet yarışlarını 40 yıldır yayınlayacak olmanın gururunu yaşıyor. Milyonlarca bisiklet tutkunu, yarışları canlı ve dijital yayınlar aracılığıyla Eurosport ve BluTV üzerinden takip edebilecek. 

Amaury Sport Organisation (ASO) ve European Broadcasting Union (EBU) ile yapılan anlaşmalar sonucunda; Warner Bros. Discovery’nin kanalları ve dijital platformları, 2031 yılına kadar “Bisikletin Evi” olmaya devam edecek.

Türkiye’de Eurosport kanalları ve  BluTV üzerinden kesintisiz canlı yayınlanacak yarışlar, Eurosport yorumcuları ve uzman kadro tarafından 20 dilde izleyiciyle buluşacak. Yayınlar arasında Tour de France & Tour de France Femmes, La Vuelta a España & La Vuelta Femenina ve Classics’in yanısıra Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège, La Flèche Wallonnne erkek ve kadın edisyonları ve Paris-Nice, Critérium du Dauphiné ve Volta a Catalunya gibi ünlü yarışlar da yer alacak.

WBD Sports Europe Spor Hakları Satın Alma ve Sendikasyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Trojan Paillot, “Yıllardır bisikletseverlerin yarış izleme keyfini üst düzeyde tutmak için yorulmadan çalışıyoruz. Bize güvenen kurumlar ve bisiklete olan tutkumuz bizim, tüm erkekler ve kadınlar Grand Tour yarışlarını içeren en kapsamlı canlı haklar portföyüne yatırım yapmamızı sağladı. Dünyanın en büyük yarışlarını kapsayacak yayınlarımızı, sporseverlerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Warner Bros. Discovery Sports Europe İçerik ve Prodüksiyondan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Scott Young ise “Bisikletin Evi’ olarak rolümüz, hikayelerimizi geniş bir kitleye anlatırken aynı zamanda da sürekli olarak kendimizi geliştirmek. Bu sebeple en tutkulu bisiklet uzmanlarından oluşan bir ekibin yanısıra ekrandaki aksiyonu daha iyi anlatmak için benzersiz yenilikler sunmaya, stüdyo analiz araçları geliştirmeye ve bu noktada çığır açmaya devam ediyoruz. Sporseverleri, en sevdikleri yarışlar ve bisiklet sürücüleriyle buluşturacak kaliteli, sürükleyici içerikler üretmeye önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz” dedi.


Warner Bros. Discovery’nin 2026 itibarıyla yayınlayacağı yarışlar aşağıdaki gibidir;

Tour de France
La Vuelta a España
Paris-Roubaix
Liège-Bastogne-Liège
Flèche Wallone
Paris-Nice
Critérium du Dauphiné
Eschborn-Frankfurt
Paris-Tours
Bemer Cyclassics
Tro Bro Leon
Volta Catalunya
Classica San Sebastian
Tour de France Femmes
Paris-Roubaix Femmes
Liège-Bastogne-Liège Femmes
Flèche Wallone Femmes
Vuelta Femenina

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?