GOLDEN GLOBAL YATIRIM BANKASI  500 MİLYON LİRALIK KİRASERTİFİKASI İHRAÇ ETTİ

GOLDEN GLOBAL YATIRIM BANKASI 500 MİLYON LİRALIK KİRASERTİFİKASI İHRAÇ ETTİ

Golden Global Yatırım Bankası, 500 milyon TL tutarındakikira sertifikası ihracıyla faizsiz finans alanındaki güçlü konumunu bir kezdaha pekiştirdi. Yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılanan ihraç, bankanınsermaye piyasalarındaki etkinliğini de gözler önüne serdi.

Golden Global Yatırım Bankasıyurt içi piyasaya yönelik 500 milyon TL tutarında kira sertifikası ihraç etti. Faizsizfinans prensiplerine uygun düzenlenen ihraç, yönetim sözleşmesine dayalı olarakbankanın iştiraki olan Golden Global Varlık Kiralama A.Ş. aracılığıylagerçekleştirildi. Bankanın 2024 yılı başından bugüne kadar 3 farklı kirasertifikası ihracı yoluyla temin ettiği Türk Lirası fonlama miktarı 1,5 milyarTL’ye ulaştı.

SON KİRASERTİFİKASI İHRAÇLARINA YATIRIMCILARDAN YOĞUN İLGİ

Golden Global Yatırım Bankası HazineDirektörü Serhan Zafer, bankanın gerçekleştirdiği son kira sertifikası ihracının nitelikliyatırımcılardan beklenenin üzerinde bir ilgiyle karşılaştığını belirterek şuaçıklamalarda bulundu:

“Bu yıl gerçekleştirdiğimiz üçüncü kira sertifikasıihracımızda 500 milyon TL tutarında bir talebe ulaştık. Yatırımcılarımızıngösterdiği güven ve ilgi bizleri oldukça memnun etti. Bu başarı, bankamızınsermaye piyasalarındaki gücünü ve yatırımcı ilişkilerindeki etkinliğini bir kezdaha ortaya koyuyor. Faizsiz finans prensipleri doğrultusunda ekonomiye katkısağlama hedefiyle çalışmalarımıza devam ederken, kurumsal yatırımcılarla olaniş birliklerimizi daha da güçlendireceğiz.”

KİRA SERTİFİKASIİHRACINA YÜKSEK TALEP

Golden Global Yatırım Bankası, 2023’te gösterdiğigüçlü performans ve JCR-ER tarafından yükseltilen kredi notuyla sektörde öneçıktı. Bu başarı, kira sertifikası ihraçlarında yüksek talebe dönüştü. Bankaayrıca sabit getirili faizsiz finans enstrümanlarının çeşitlendirilmesi için deönemli adımlar atmaya devam ediyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?