Amerikalılara kanunu sevdiren Türk!    Kanun sanatçısı Can Yıldırım müziğimizi ve kültürümüzü dünyaya tanıtıyor…

Amerikalılara kanunu sevdiren Türk! Kanun sanatçısı Can Yıldırım müziğimizi ve kültürümüzü dünyaya tanıtıyor…

“Klasik Türk müziği”nin temsilcilerinden Can Yıldırım, hem Türkiye’de hem de dünyanın dört bir yanında önemli projelerde yer alarak, bu müziği evrensel bir dil haline getirme yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Yıldırım, farklı ülke vatandaşları olan öğrencilerine gönüllü olarak kanun eğitimi veriyor. 

Sanatçı, müziğin sadece kültürel bir miras olmadığını, aynı zamanda ulusları birleştiren evrensel bir iletişim aracı olduğuna inanıyor.

Yıldırım’ın öğrencileri arasında AmerikalılarMeksikalılarKanadalılarBrezilyalılarArjantinliler ve Yunanlar gibi birçok farklı ulustan müzikseverler yer alıyor.

 Türk müziğini Amerika’da yaşatmak amacıyla bir Türk müziği korosuna da şeflik eden Yıldırım, hem kanunu hem de Türk müziğini gönüllü olarak yaptığı bu çalışmalarla dünya sahnesine taşımaya çabalıyor.  

Sanat kariyeri boyunca Türkiye’nin önde gelen sanatçılarına sahne ve albüm çalışmalarında eşlik eden Yıldırım, yurtdışında Almanyaİsviçre, YunanistanBelçikaMoldovaAzerbaycanÇinAmerikaİspanya, Bulgaristan, İngiltereSingapur ve Makedonya başta olmak üzere çok sayıda ülkede düzenlenen festivallerde de kanun icracısı olarak sahne aldı. 

Aynı zamanda ulusal ve uluslararası projelerde müzik eğitimine yönelik önemli görevler üstlendi.

 Son olarak, Müjdat Gezen’in yazıp yönettiği “Pera” müzikalinde kanun icracısı olarak yer aldı.

Can Yıldırım, kanunu evrensel bir enstrüman haline getirme vizyonuyla, performansları ve eğitmenliğiyle Türk müziğini geniş kitlelere tanıtarak bu alanda önemli bir başarı elde ediyor.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?