Kadın Cinayetlerine dikkat!

Kadın Cinayetlerine dikkat!

İYİ Parti Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Başkanlığı, Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yaptığı basın açıklamasıyla kadın cinayetleri konusuna dikkat çekti. Bursa’da İYİ Parti Kadın Aile ve Sosyal Hizmetler Başkanı Semra Doğan tarafından düzenlenen basın toplantısında, son günlerde artan kadın cinayetlerine ve yargı sistemindeki zafiyetlere vurgu yapıldı.

Doğan, Türkiye’de son 10 günde 15 kadının katledildiğini ve 2024 yılı boyunca toplamda 311 kadın cinayetinin işlendiğini belirtti. Özellikle Gaziantep’te bir erkeğin hamile eşini ve dört çocuğunu katletmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Doğan, psikolojik sorunların kadına yönelik şiddetin tek nedeni olarak gösterilmesinin yanlış olduğunu vurgulayarak, hükümetin etkin politikalar üretmemesinin kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

Son yıllarda kadın cinayetlerinde adaletin sağlanmasında yaşanan zafiyetlerin altını çizen Doğan, haksız tahrik ve iyi hal indirimlerinin cinayetleri teşvik eden bir durum haline geldiğini belirtti. Kadın katillerinin mahkeme salonlarında mağdurları bir kez daha öldürdüğünü söyleyen Doğan, Türk Ceza Kanunu’nda düzenlenen ‘haksız tahrik’ indirimlerinin kadına yönelik şiddet suçlarına uygulanmasının kaldırılması gerektiğini ifade etti.

İYİ Parti olarak, 16-17 Kasım tarihlerinde düzenlenecek “Şiddet ve Şiddetle Mücadele Çalıştayı”na hazırlandıklarını bildiren Doğan, çalıştayda şiddeti yaratan faktörlerin belirlenerek toplumsal değişim sağlanmasının hedeflendiğini açıkladı. Çalıştay sonucunda elde edilen bulguların ilgili kurumlar ve siyasi partilerle paylaşılacağı belirtildi.

Semra Doğan, toplumsal cinsiyet eşitliğini temel alan, caydırıcı ve etkin politikaların vakit kaybetmeksizin belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Kadınların yaşam hakkının güvence altına alınması için faillerin ve süreçte yer alan kurumların hesap vermesi gerektiğini dile getirdi.

İYİ Parti, kadına yönelik şiddetin sona erdirilmesi için bilinçlendirme seferberliği başlatmayı ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un etkin bir şekilde uygulanmasını talep etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?