Batu Akdeniz hayallerinin peşinde sınırları aştı. Efsane müzisyen Simon Kirke ile buluştu.

Batu Akdeniz hayallerinin peşinde sınırları aştı. Efsane müzisyen Simon Kirke ile buluştu.

İkili The Reason ile muhteşem bir rock’n roll şovuna imza attı! 

Türk rock müziğinin en önemli yeni temsilcilerinden Batu Akdeniz, sözü ve müziği kendisine ait iki İngilizce parçası için dünyaca ünlü klasik rock grupları Free ve Bad Company‘nin efsanevi davulcusu Simon Kirke ile bir araya geldi ve müziğini sınırların ötesine taşıdı.

Müzik tarihinin en büyük davulcularından Simon Kirke bu iki parçada Akdeniz ve grubuna davulda eşlik etti.

New York’ta 3 gün boyunca birlikte stüdyoya giren ikiliye Batu Akdeniz’in gitaristi Che Mutko ve ünlü bas gitarist Andy Hess de eşlik etti.

Simon Kirke’ün güçlü, retro rock davulları ve Batu’nun yüksek tonlu rock vokalleri ortaya klasik rock ve modern rock’ın harmanlandığı ‘’The Reason’’ hayallerin peşinden gitmeyi ve tüm zorluklarla mücadele etmeyi anlatıyor.

Simon Kirke: “Batu Akdeniz üstün bir kalibrede bir sanatçı ve keşke onu yıllar önce tanımış olsaydım”

New York’taki ev stüdyosunda Batu’nun bu proje için hazırladığı iki şarkıya davul çalan Simon Kirke, genç sanatçıyı ve grubunu çok başarılı buldu ve bir radyo röportajında Batu’dan ‘’Çok etkileyici bir Türk vokalist ile çalıştım. İsmi Batu Akdeniz ve bence harika yerlere gelecek’’ diye bahsetti.

Dünyaca ünlü menajerden Batu Akdeniz’e övgü dolu sözler: “Gerçek bir yetenek”

Şarkıyı dinleyen Bad Company, Lynyrd Skynyrd ve Styx gibi dünyaca ünlü rock gruplarının menajerliğini yapmış Charlie Brusco ise; ‘’Batu gerçek bir yetenek. Yeteneklerini Amerika’da sergilemesi için sabırsızlanın. Biricik Simon Kirke ile birlikte seslendirdiği ‘The Reason’ harika bir şarkı.’’ yorumunu yaptı.

2021 yılının ilk periyodunda, pandemi döneminde kaydedilen şarkılar bu yıl gün yüzüne çıkıyor ve dinleyicinin beğenisine sunuluyor. Bu şarkıların kaydedilme hikayesi, Akdeniz ve Kirke’ün röportajları ve performans klipleri, yarım saatlik bir mini belgesel olarak ayrıca yayınlanıyor.

Batu Akdeniz ve Simon Kirke’i buluşturan ilk parça ‘’The Reason’’ 4 Ekim Cuma günü tüm dijital platformlardaki yerini aldı.
 
Şarkının bas gitarlarını Aslan İstepanov, gitarlarını ise Umut Er, Che Mutko ve Batu Akdeniz çaldı. Mix koltuğunda yine Umut Er var.
 
İkili ileride başka projeler için yeniden bir araya geleceklerini söyledi.
 
25 Ekim’de Holly Stone Beyoğlu’nda The Reason’i ilk kez çalacak
 
Başarılı müzisyen, 25 Ekim Cuma günü Holly Stone Beyoğlu’nda (eski adıyla Dorock XL Fitaş) The Reason’i ilk kez canlı olarak çalacak. 2025 yılında çıkacak yeni albümünden çıkacak parçaların da çalınacağı tüm konser daha sonra yayınlanmak üzere kaydedilecek.

BATU AKDENİZ KİMDİR?

Batu Akdeniz, sözü ve müziği kendine ait şarkılarıyla son yıllarda Türkiye’deki yeni nesil rock müzisyenleri arasında en çok dinlenen isimlerden biri oldu. ”Eksik”, ”Yanlış Biriyle Doğru Hikaye”, “Artık Bi’ Manyağın Var”, ”Ona Gitme”, ”Bi’ Kız Var” ve ”Hareket Vakti” gibi parçaları genç sanatçıya sadık bir hayran kitlesi oluşturdu.

Batu Akdeniz müziğe henüz 6 yaşında çocuk korosuyla başladı. 14 yaşında en yakın arkadaşıyla gitar kursuna yazılması ise bütün hayatını değiştirdi. 2016 yılında henüz 23 yaşındayken, kurucusu olduğu hard rock grubu Heavy Sky’ın CD ve plak formatlarında yayınlanan Dreamer albümü İngiliz rock radyolarında listelere giren, fenomen gitarist Karl Golden ile yaptığı cover videoları dünyanın dört biryanından milyonlarca izlenen Akdeniz; kısa zamanda yerli-yabancı sadık bir takipçi kitlesi kazandı. Öyle ki bu ilgi Batu ve arkadaşlarını 2016’da Paris’te verdikleri kapalı gişe bir konsere kadar taşıdı.

 O dönemde birlikte konser verdiği  ünlü Türk gitarist Asım Can Gündüz ile bir belgesel çekti ve o belgeselde Gündüz, Batu için ‘’O bir gün Wembley’de çalacak ve ben onun alt grubu olacağım’’ demişti.

2018 yılında Türkçe  şarkılar yazıp solo kariyerine başlama kararı aldı ve çok büyük bir hayran kitlesi elde etti. Şarkıları o günden bugüne Spotify’da 80 milyon kez dinlendi ve yine o günden bu yana sayısız konserde yer aldı. Solo konserlerinin yanında festival sahnelerinde Teoman, Duman, Yüksek Sadakat, Glenn Hughes gibi isimlerle aynı sahneye çıktı. Müziğini Londra’nın ünlü sahnesi Hammersmith’ten Konya’ya kadar birçok şehirde çaldı. 

Sadece şarkılarıyla değil sahne performansıyla da fark yaratan Ankaralı sanatçı, dinleyicilerden ‘’sahne performansı stüdyo kayıtlarının da önünde’’ gibi yorumlar alıyor. 

Şarkılarında melankolik aşk hikayelerinin yanı sıra, haksızlıklara karşı durmak ve hayaller için mücadele etmek gibi konuları ele alır. Akdeniz; dinleyicileri tarafından ”yeni nesil Türkçe rock müziğin umudu” şeklinde anılıyor. Bugüne kadar Pamela, Koray Candemir, Canozan, Egemen Akkol gibi isimlerle düetler yapmıştır.

‘’Eksik’’, ‘’Başka Bir Gün’’ gibi şarkıları ‘’Aşk Mantık İntikam’’ dizisinde, ‘’Ona Gitme’’ ise ‘’Hekimoğlu’’ dizisinde kullanıldı. Bu dizide Batu Akdeniz aynı zamanda bir bölümde kendini oynamıştı. 

Kendisi  Dünyaca ünlü Muscle Shoals’daki Fame Stüdyoları’nda kayıt yapan ilk Türk sanatçıdır. Aynı zamanda 2025 yılında yayınlanacak ve Muscle Shoals’un en iyi şarkılarının tekrar yorumlanmış hallerinin yer alacağı bir albümde Bob Seger’ın ünlü şarkısı ‘’Old Time Rock And Roll’’ u seslendirmiştir, bu albüm plak ve cd olarak çıkacaktır.

Çocukluğundan itibaren klasik rock gruplarına aşık olarak büyüdü ve kariyerinin ilk yıllarında Ankara sahnelerinde cover gruplarıyla çaldı. Ne gariptir ki bundan yıllar sonra, Bad Company ve Free gibi Dünyaca ünlü rock gruplarının davulcusu Simon Kirke Batu Akdeniz’i keşfetti ve Batu’nun 2 İngilizce şarkısını birlikte kaydettiler. Dünya’nın yaşayan en büyük rock davulcularından Simon Kirke, Batu için bir röportajında ‘’Muhteşem bir ses ve çok daha iyi yerlere geleceğine eminim’’ şeklinde konuşmuştur.

İkinci albümü için çalışmalarına devam eden sanatçı, son olarak Ajda Pekkan efsanesi Bir Günah Gibi’yi kendi rock’n’roll sosuyla 40 yılın ardından yeniden yorumladı, bu yeni yorum dinleyiciler tarafından tam not aldı. 

SIMON KIRKE KİMDİR?

Simon Kirke 28 Temmuz 1949’da Londra’da dünyaya geldi. 1960’ların sonunda Paul Rodgers ve Paul Kasoff ile birlikte Free isimli klasik rock grubunu kurdu. En büyük hitleri ‘’All Right Now’’, 2000 yılında radyoda  2.000.000’dan fazla çalmayı geçerek İngiltere Müzik Endüstrisi tarafından ödül aldı ve rock tarihinin en büyük ve hala barlarda en çok çalınan şarkılarından biri haline geldi. Grup 70’lerde İngiltere’nin en çok satan gruplarından biri haline geldi ve 20 milyondan fazla fiziksel albüm satışı yaptı.

Free’nin dağılmasının ardından Bad Company isimli rock grubunu yine Paul Rodgers ve Mick Ralphs ile kuran Simon Kirke, 70’lerin ortasından 80’lere kadar tüm dünyada büyük ses getirdi ve grup toplam 40 milyon albüm satışına ulaştı ve Led Zeppelin, The Who gibi dev rock gruplarının yanına isimleri yazıldı.

The Beatles’tan Ringo Starr’ın kurduğu Ringo Star’s All Star Band ile turneye çıkan Simon Kirke, rock tarihinin John Bonham, Charlie Watts, Keith Moon gibi isimlerle birlikte en önemli isimleri arasında yer almaktadır.

En önemli performansları arasında Free’nin davulcusuyken çıktığı ve  rock tarihini değiştiren Isle of Wight Festivali ve Bad Company ile verdikleri Wembley Arena konserleri vardır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?