Zamana duyarlı endüstriyel haberleşme ile fabrikalarda üretkenlik ve verimlilik artıyor

Zamana duyarlı endüstriyel haberleşme ile fabrikalarda üretkenlik ve verimlilik artıyor

Tüm endüstrileri kapsayan dijital dönüşüm, fabrikaların yeni nesil teknolojilerle uçtan uca yeniden yapılanmasını beraberinde getirdi. Üretimin her aşamasının tek noktadan yönetilebildiği akıllı fabrikaların üretimde baş rolü aldığı Sanayi 4.0 çağında, esneklik ve verimlilik global rekabetin kilidini açan anahtar görevi görüyor. Japonya merkezli CLPA tarafından geliştirilen CC-Link IE TSN ise Zamana Duyarlı Ağ (TSN) teknolojisiyle fabrikaların ihtiyaç duyduğu bu esnekliği ve verimliliği sağlıyor. Fabrikaların CC-Link IE TSN ile hızla kişiselleşen ve sürekli değişen üretim taleplerine hızlı yanıt verebileceğini belirten CLPA Türkiye Müdürü Önder Şenol, bu esneklik sayesinde şirketlerin rekabet gücünün artacağının ve fabrikaların geleceğe hazır olacağının altını çizdi.

 

Sanayi 4.0 uygulamaları, üretimde hız ve verimliliği artırarak şirketlerin rekabet gücünü geliştirmeye devam ediyor. Bu çerçevede Zamana Duyarlı Ağ (TSN) teknolojisi, üretim hatlarının esnekliğini artırarak değişen taleplere hızlı adaptasyonu sağlıyor. Dünya genelinde endüstriyel haberleşmeyi yeniden şekillendiren Japonya merkezli CLPA (CC-Link Partner Association) ise CC-Link IE TSN teknolojisiyle üretkenliğin ve verimliliğin kilit noktasında yer alıyor. Bu teknolojinin sanayicilere üretim süreçlerinde daha fazla esneklik sunduğunu ve fabrikaların dijital dönüşüm yolculuklarını desteklediğini belirten CLPA Türkiye Müdürü Önder ŞenolCLPA tarafından geliştirilen bu teknoloji başta gıda, ilaç, otomotiv ve beyaz eşya gibi sektörler olmak üzere pek çok alanda üretim süreçlerinin dijitalleşmesini destekliyor. Özellikle hızla kişiselleşen ve sürekli değişen üretim taleplerine hızlı yanıt verebilen fabrikalar, CC-Link IE TSN teknolojisi sayesinde geleceğin üretim süreçlerine bugünden uyum sağlayabiliyor” dedi.

 

10 kata kadar daha hızlı haberleşme ile global rekabet gücü

CC-Link IE TSN’nin Zaman Duyarlı Ağ teknolojisinden yararlanan dünyanın ilk endüstriyel açık ağı olarak öne çıktığını ifade eden Önder Şenol; “Saniyede 100 megabit ile haberleşebilen endüstriyel haberleşme sistemlerinden 10 kata kadar daha hızlı olan bu yeni nesil teknoloji sayesinde Sanayi 4.0’ın gereklerini yerine getirmek büyük ölçüde kolaylaşıyor ve sanayicilerin rekabet gücü artıyor. Ayrıca bu teknoloji, üretimde kayda değer artış sağlarken üretim hattının durmasından kaynaklanan maliyetlerden kaçınılmasını da mümkün kılıyor. Sürücü kontrol performansını da üst seviyelere taşıyan CC-Link IE TSN, doğrudan üretim süresini kısaltarak şirketlere aynı sürede daha fazla üretim yapma imkânı sağlıyor sağlıyor” diye belirtti.

 

CLPA (CC-Link Partner Association) Hakkında

CLPA (CC-Link Partner Association), CC-Link’in kapsamlı kullanımının desteklenmesi amacıyla 2000 yılında kurulmuş bir açık ağ destekleme kuruluşudur. CLPA’nın temel teknolojisi olan CC-Link IE, otomasyon alanında dünyanın ilk ve tek açık gigabit etherneti olarak, yüksek bant genişliği sayesinde Sanayi 4.0 uygulamaları için uygun bir çözüm sunuyor. CLPA’nın temel faaliyet alanları arasında; CC-Link IE ve CC-Link teknik spesifikasyonlarının oluşturulması ve uyum testlerinin gerçekleştirilmesi, CC-Link kullanılan cihaz ve ekipmanlar için geliştirme desteği, cihaz seçimi için kullanıcı desteği ve CC-Link’in daha geniş kapsamlı bir şekilde benimsenmesine yönelik tanıtım çalışmaları yer alıyor. Kurulduğunda 163 kurumsal üyesi olan CLPA, 4300’ü aşkın üye şirkete ve 300’ü aşkın üreticiden 1.900’ü aşkın uyumlu ürüne sahip. Tüm dünyada ise hâlihazırda 30 milyonu aşkın cihaz CLPA teknolojisini kullanıyor. Asya’nın önde gelen açık endüstriyel otomasyon ağı teknolojisi CC-Link, Avrupa ile Kuzey ve Güney Amerika’da da giderek popülerlik kazanıyor.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?