’12. Nilüfer Görükle Balkan Panayırı’na Derneklerden Yoğun İlgi!

’12. Nilüfer Görükle Balkan Panayırı’na Derneklerden Yoğun İlgi!

Nilüfer Belediyesi tarafından iki gün boyunca devam edecek olan 12. Nilüfer Görükle Balkan Panayırı başladı.

Nilüfer Belediyesi tarafından 12.si düzenlenen Balkan Panayırında Nilüfer Mahalle Kadın Dernekleri elemeği ürünlerini tanıtmak için stand açtırlar. Nilüfer Belediyesi protokolü ile desteklenen mahalle kadın dernekleri ileri dönüşüm ile dönüştürerek yeniden kullanıma kazandırdıkları birbirinden değerli ürünleri 5-6 Ekim tarihlerinde Balkan Panayırında sergiliyorlar. “Kadınlar üretiyor dünya değişiyor” mottosuyla Nilüfer Mahalle Kadın dernekleri güzel projelerde buluşmaya devam ediyorlar.
Şenliğe katılan dernekler Barış Mahallesi Kadın Dayanışma Derneği
Altınşehir Kadın Derneği
Üçevler Kadın Derneği
Ertuğrul Kadın Derneği
Konak Altın Eller Kadın Derneği
29 Ekim Kadın Derneği öncü katılan dernekler oldu. 
Bursa'da '12. Nilüfer Görükle Balkan Panayırı'na yoğun katılım

Nilüfer Belediyesi tarafından 12. Nilüfer Görükle Balkan Panayırı 5-6 Ekim tarihleri arasında birçok sanatçının sahne almasıyla Göçmen Konutları pazar alanında gerçekleştirilecek. Panayarın ilk gününde vatandaşların katılımı yoğun oldu.

ÜNLÜ İSİMLER SAHNE ALACAK

Her sene düzenli olarak kutlanılan Balkan Panayırı bu sene de ilgi gördü. İki gün boyunca sürecek panayırın ilk gününde sanatçı Elvan Demir, Haluk Levent ve DJ Samet Kurtuluş sahne alacak.

LUNA PARK KURULDU

Panayıra ilginin olduğu görülürken kurulan Luna Park’a çocukların katılımı yoğun oldu.

İĞNE ATSAN YERE DÜŞMEZ

Standların kurulduğu alanda yürümenin zorlaştığı anlarda adım atmanın zorlaşması dikkat çekti.

Panayıra Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir katıldı.

“BALKANLILAR NİLÜFER’DE ÖNEMLİ ROL OYNAMAKTADIRLAR”

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir konser öncesi söz aldı. Özdemir, “12. Balkan Panayırı’na hoşgeldiniz. Balkanlar hepimizin ortak değeridir. Yerel lezzetlerimizinden sanata her şey bizleri bir araya getiren köprüdür. Bu panayır sadece bir eğlence değil iş birliği ortamı yaratmaktadır. Balkan göçmenleri Nilüfer’de, iş hayatında önemli roller oynuyor. Balkanlar zengin kültürüyle zengin bir mirasa sahip Nilüfer Belediyesi’de bu mirasa sahip çıkmak için çeşitli çalışmalar yapıyor. Bu panayırı gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“BALKAN PANAYIRI BURSA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

BAL-GÖÇ Genel Başkanı Emin Balkan, “Nilüferli hemşehrilerimiz iyi eğlenciler diliyorum. Balkan Panayırı fikri genel başkan olduğum ilk yıl ortaya koyduğum bir fikirdi. Nilüfer’deki Balkan Panayırı’nı da Mustafa başkanımla ilk organize etmiştik ne mutlu on ikincisinde de sizinle birlikteyiz. Balkan Panayırı Bursa için çok önemli. Balkan göçmeni olduğum için gurur duyuyorum. Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın hemşehrilerisiyiz ondan gurur duyuyoruz. Eğleneceğiz, kendi kültürümüze de sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

“PANAYIR ŞENLİK, BİRLİK DEMEK”

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili  Mehmet Aydın Saldız, “Panayırın kurucu başkanı Mustafa Bozbey’in selamını getirdim. Bugün panayır şenlik demek, birlik demek” şeklinde konuştu.

“PANAYIRIN SONSUZA KADAR SÜRECEĞİNE İNANIYORUM”

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, “Cumhuriyet Halk Partisi demek balkan demek. Birlikte yol yürümeye ihtiyacımız var. Panayırımızı bugüne kadar emek veren belediye başkanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu panayırın sonsuza kadar süreceğine inanıyorum” dedi.

“BURSA’DA HER ŞEYİN İÇİNDE BALKANLILARIN İZİ VAR”

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, “Panayırımız hayırlı olsun. Panayırlarımızın en güzeli Nilüfer’de oluyor. Balkan insanları çalışmayı bilir. Çalışkanlığımızla anılırız ama eğlenmeyi de biliriz. Bursa’yı Bursa yapan tüm her şeyin içinde bir balkanlıların izi var” dedi.

Bulgaristan Halkla ve Özgürlükler Genel Başkanı Cevdet Çakırov vatandaşlara panayırda iyi eğlenciler dilerken Bulgaristan’daki seçim için destek istedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?