EKER İŞÇİSİNE ‘ZAFER’ SAHİP ÇIKTI!

EKER İŞÇİSİNE ‘ZAFER’ SAHİP ÇIKTI!

Mustafakemalpaşa Zafer Partisi Başkanı Göksel Şenkuyumcu, Tekgıda-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle Eker Süt Ürünleri firması tarafından işten çıkarılan emekçilerin eylemine destek verdi.

23 Eylül’den beri kapı önü direnişi yapan işçilerle bir araya gelen Şenkuyumcu yaptığı açıklamada, sendikal örgütlenmenin Anayasal bir hak olduğunu söyleyerek, çalışanların işe iade edilmediği sürece firmanın ürünlerini kullanmayacağını belirtti.

‘EKER, BU YANLIŞTAN DÖNMELİ’

Son günlerde birçok yerden, sendikalı oldukları için topluca işten çıkarılma ve grev haberleri geldiğini kaydeden Şenkuyumcu; “Bunlardan birisi de ilçemizdeki bir firmadan. Tazminatsız işten çıkarılan işçi kardeşlerimiz de 23 Eylül’de hak arama mücadelesine başladılar. Verdikleri mücadele hak ve ekmek mücadelesidir. İşçi kardeşlerimizin haklı mücadelelerinde yanındayız. Bu kapsamda kendilerine moral olmak ve destek vermek için yanlarına gittik, kendilerini dinledik. Onların ve onlarla birlikte eş ve çocuklarının yaşadığı ve yaşayacağı üzüntü ve sıkıntılar ruhumuzu hüzünle kapladı. Bu kardeşlerimizin en kısa sürede işlerine dönmelerini diliyoruz. Sendika anayasal haktır. Söz konusu fabrikayı işçilerimizin haklarına saygı duymaya, yasalara uymaya ve yanlıştan dönmeye davet ediyoruz” dedi.

‘ÜRÜNLERİNİZİ ALMAYACAĞIM’

“Bilinmelidir ki, bu mazlumların ahı yerde kalmaz” diye konuşan Zafer Partisi Başkanı Göksel Şenkuyumcu açıklamasında; “Mazlum kelimesini bolca kullanan yöneticilerimiz ise mazlumları sadece uzaklarda aramamalıdır. Mağduriyetlerin zirveye çıktığı bu dönemde etraflarına baktıklarında bu ülkenin vatandaşı mazlumları rahatça görebileceklerdir. Bir sözümüz de fabrika yöneticilerine: Ey yöneticiler, hiç mi vicdanınız yok? İş güvencesi olmayan ortamda diğer işçilerinizin mutlu ve verimli çalışabileceğini mi sanıyorsunuz? Ve bilmelisiniz ki, mağdur ettiğiniz bu insanlar yalnız değiller. Siz bu insanları işine iade edip yasal haklarını kullanmalarına da izin vermediğiniz sürece ürünlerinizi almayacağım” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?