DEVA BURSA; “Mikro Ekonomiye Darbe Vuracak Gelişmeler…”

DEVA BURSA; “Mikro Ekonomiye Darbe Vuracak Gelişmeler…”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, banka ya da kredi kartı ile ödeme imkanı sunmayan veya farklı fiyat isteyen işletmelere cezai işlem uyguladıklarını duyurdu. Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Banka ya da kredi kartı ile ödeme imkanı sunmayan veya farklı fiyat isteyen işletmelere gerekli cezai işlemleri uyguluyoruz. Bu tür uygulamalarla vergisini ödemeyen işletmeleri Gelir İdaremize bildirebilirsiniz” dedi.

Açıklamaya en sert tepki DEVA Parti Bursa İl Başkanı Tayfun Öztürk’ten geldi. Öztürk; ” DEVA Partisi Bursa İl Başkanlığı olarak, ülkemizin ekonomisinden sorumlu Sayın Mehmet Şimşek’in son açıklamaları doğrultusunda önemli bir soruyu gündeme taşıyoruz. Sayın Bakan’ın yaptığı açıklamaya göre, kredi kartı ile ödeme alan işletmelere komisyon uygulayan firmalara yaptırım uygulanacağı belirtilmiştir. Bu adım, ekonomide adaleti sağlamak adına atılmış olumlu bir adım olarak değerlendirilse de, bu uygulamanın adil bir şekilde uygulanıp uygulanmayacağı konusundaki endişelerimizi dile getirmek istiyoruz.

TÜVTÜRK, Türkiye genelinde araç muayene hizmeti veren ve tek yetkili firma olarak bilinen bir kuruluştur. Uzun yıllardır, hem nakit hem de kredi kartı ödemelerinde farklı komisyon uygulamaları yaptığı kamuoyunun malumudur. Sayın Bakan Mehmet Şimşek’e soruyoruz: *TÜVTÜRK de kredi kartına komisyon uygulayan işletmeler kapsamında bir yaptırıma tabi olacak mı?* Yoksa yine her zamanki gibi sadece küçük esnafa mı bu yük bindirilecek?

Küçük esnafımız, halihazırda ekonomik zorluklar altında ezilirken, böylesi düzenlemelerin sadece küçük işletmelere uygulanması haksızlık olacaktır. Biz, Deva Partisi olarak adaletli bir ekonomik düzenin savunucusuyuz ve halkın menfaatlerini korumak için sorularımızı sormaya devam edeceğiz. TÜVTÜRK gibi büyük şirketlerin komisyon uygulamalarının da aynı şekilde denetlenip denetlenmeyeceğini, ilgili yaptırımlardan muaf tutulup tutulmayacağını kamuoyu önünde merakla bekliyoruz.

Küçük esnafımızın üzerine daha fazla yük bindirilmesine izin vermeyeceğiz. Adaletli bir ekonominin yolu, büyük küçük demeden tüm işletmelere aynı kuralların uygulanmasından geçer.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?