BURSA’YA BİR KURTULUŞ ANITI ÇOK YAKIŞIR.

BURSA’YA BİR KURTULUŞ ANITI ÇOK YAKIŞIR.

Yunan işgaline karşı kahramanlık gösteren kentin yazdığı destanı sembolize eden Bursa’nın Kurtuluşu Anıtı yok. Üstelik, bu konu zaman zaman gündeme geliyor, ama henüz gerçekleşmedi. Konuyu geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili İhsan Bilgili ve Yıldırım Belediye Meclis Sözcüsü İhsan Bilgili tekrar gündeme getirerek; “Bilindiği üzere Bursa 08 Temmuz 1920’de Yunanlılar tarafından işgal edilmiş ve 2 yıl 2 ay 2 gün düşman işgali altında kaldıktan sonra Kahraman Türk Ordusu tarafından Deliçay-Hacivat köprüsü civarında verilen muharebe sonucu 11 Eylül 1922′ de şehitler verilerek kurtarılmıştır. Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere Milli Mücadelenin aziz kahramanlarını ve bütün Şehitlerimizi rahmet, minnet, saygı ve şükranla anıyorum.

GEÇMİŞTEN BUYANA BİR TEKLİFİMİZ VAR :
Bursa’nın bir kurtuluş anıtı neden yok?
Bursa’nın kurtuluşunu simgeleyen ve şehitlerimizin adlarının da yazılı olduğu bir – KURTULUŞ ANITI- yapılması Bursa’ya çok yakışacaktır.
Bu itibarla; Tarihi ve vicdani bir borcun ödenmesi ve gelecek nesillere milli tarih şuuru kazandırmak bakımından, uygun görülecek bir yere ‘BURSA KURTULUŞ ANITI’ nın yapılması uygun olacaktır. Yer olarak, Şehitlerin verildiği Yıldırım Deliçay Hacivat köprüsü civarına veya Kültürpark Millet Bahçesine yapılabilir. Kültürpark Millet Bahçesinin ayrıca konser, festival, miting ve tören alanı gibi çok amaçlı kullanılması düşünülebilir. Anıtın da olması ayrı bir değer katacaktır.

Saygıdeğer Bursa Valimiz sn Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanımız sn Mustafa Bozbey, Yıldırım Belediye Başkanımız sn Oktay Yılmaz ve başta Mhp Genel Sekreterimiz ve Bursa Milletvekilimiz sn İsmet Büyükataman, Önceki dönem Bakanlarımız sn Efgan Ala, Mustafa Varank, Hakan Çavuşoğlu olmak üzere sn bütün Bursa Milletvekillerimizden tekraren arz ve talep ediyorum.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?