Gider ayak eleştirmeyelim diyoruz ama son 5 yıl da sorunlar dizboyu!

Gider ayak eleştirmeyelim diyoruz ama son 5 yıl da sorunlar dizboyu!

CHP Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Nimet Yıldız  meclisin son toplantısında yaptığı konuşmada;

Bir dönemin sonuna geldik  Son toplantımız, bu süre zarfında emek ve katkı koyan Emekçi çalışanlarımıza Bürokratlarımıza çok teşekkür ederiz.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak Yıldırım halkı bu sürede Bizlere muhalefet görevini vermişti.

Bizde  Yıldırım halkının, Haklarının korunması adına vatandaşlarımıza, yapılan hizmetlerin, daha sağlıklı, kaliteli Güvenilir Yaşanılabilir Bir kentte,  Yıldırım halkının sesi olduk bu mecliste.

Yeri geldi doğru yapılan İşlere onay verdik. Doğru bulmadıklarımızı da çözüm önerilerimiz İle Eleştirilerimizi dile getirdik  vicdanımız rahat

Vatandaşlarımızın muhtarlarımızın talepleri bizlere geldi bizler de, Size müdürlerimize ,başkan yardımcılarımıza ,ilettik onlarda çözüm noktasında bizlere yardımcı oldular , hepsine tekrar teşekkür ediyorum.

Son toplantımız  Gidenin arkasından çok fazla bir şey söylenmez,.

Ancak   şunu söylemeden de geçemeyeceğim şu anda bir seçim kampanyasındayız sahadayız ve her taraf reklamınız,  kapılar çalınıp hediye paketleri, kahveler vs.

Bunu kendi bütçeniz yada Akp nin bütçesinden yapıyorsanız eyvallah,  ancak Yıldırım belediye bütçesinden yapıyorsanız ki öyle gözüküyor  bu doğru değil  etik değil Hakkaniyetli değil….

Şubat ayında yine pençe kilit operasyonunda 17 Şubat’ta şehidimiz vardı şehidimize Allah’tan rahmet ailesine sabırlar diliyorum.

13 Şubat’ta Erzincan eriş de madencilik vahşeti yaşandı göz göre göre gelen önlemi alınmayan tenceresi kaynasın diye alın teri döken 9 işçimize mezar oldu.

Yok olan doğa,  madencilik cinayeti, niçin;  bir ton dore altın için  5 Milyon  ton toprak yok ediliyor.

Yıllık 11.000 ton siyanür 122.000 ton sülfürik asit kullanılıyor doğa yeraltı suları yok ediliyor burayla ilgili

Bursa milletvekilimiz sayın Orhan Sarıbal  ve İstanbul milletvekilimiz Ali Şeker geçen yıl, yine bu yıl Temmuz ayın da o  bölgede basın açıklaması yaparak sorunun büyük olduğunu ve bir an önce buranın durdurulmasının  gerektiğini ifade etmişti.

Ama maalesef AKP hükümeti doğaya ,  insan hayatına, işçiye emekçiye de önem vermediği için ne yazık ki iş işten geçince bakanlık yetkili firmanın çevre ve izin lisansını İptal ediyor

9 can 9 aile evlatları halen toprak altında sözün bittiği yerdeyiz  umarım bu son olur.

17 Şubat medeni Kanunu’nun Kabulü 17 Şubat 1920 altıda kadınların eşit ve özgür bireyler olarak toplumsal ve kamusal yaşamda yerini almasının başlangıcıdır devrim yasamız olan medeni kanunun kabulü Cumhuriyet’in ilanından sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin   başlatmış olduğu Hukuk Devrim’inin temel taşlarındandır .

Cumhuriyetimizin kurucusu ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yolumuzu Aydınlatan herkesi minnet ve şükranla anıyorum

Ancak ne yazık ki kadınların gerek uluslararası sözleşmeler ve gerekse iç hukukumuz gereği eşit birey olduğu gerçeğinin yok sayıldığını ülkemizde de kadına ve çocuğa yönelik şiddetin tırmanışa geçtiğini toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmadığını üzülerek görüyoruz.  bununla ilgili yasaların daha caydırıcı cezalar Uygulanmalıdır.

24 Şubat Berat Kandili berat kandilin tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini diliyor islam aleminin berat kandilini de kutluyorum 11 mart’ta da Ramazan ayına girmiş olacağız tüm İslam aleminde Ramazan Ayının da  hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

26 Şubat insanlık tarihine büyük utanç olarak kazınan Hocalı katliamı yıl dönümüydü 32 yıl önce 613 masum Azeri kardeşimiz katledilmişti  rahmetle anıyorum yapılan tüm katliamları ve yaptıranları da lanetliyorum.

28 Şubat darbesinin yıl dönümüydü.  Yapılan tüm darbeleri, sivil, askeri fark etmez kınıyorum.   O gün yapılan darbe bugün de Can Atalay’a yapılan anayasa darbesinden bir farkı yoktur ne yazık ki

28 Şubat büyük üstat Yaşar Kemal’in ölüm yıl dönümüydü insan hakları savunucu Türkiye’nin önemli yazarlarından Yaşar Kemal’i rahmet ve minnetle anıyorum.

8 Mart Dünya emekçi kadınlar günüydü aslında birçok yerde Kadınlar Günü olarak kutlanıyor oysa kadınların iş hayatında da erkeklere eşit haklara sahip olmak için verdiği savaşın başlangıcıdır 8 mart 1857 yılında Amerika’nın New York kentinde çalışan yüzlerce kadının düşük ücretlerini ve uzun çalışma saatlerini ve insanlık dışı koşullarını protesto etmek için grev yapmışlardır bu grevler sırasında içeride Tutulan kadınların çıkan yangında fabrika önünde kurulan barikatlardan işçilerin kaçmaması sonucu 120 kadın olmak üzere 129 işçi ne yazık ki can vermiştir bu olaylardan 52 yıl sonra 1910 yılında Danimarka’nın Kopenhag kentinde Clara Zetkin önerisiyle  8 mart 1857 tarihinde tekstil fabrikasına ölen kadın işçiler anısına 8 Mart Dünya Kadınlar günü olarak anılması önerisi kabul edilmiştir.

Her yıl 8 Mart’ta dünyanın 4 bir yanında kadınların temel hak ve özgürlükler mücadelesi , hak arayışının konuşulduğu güne dönüşmüştür.

Bu uğurda yitirdiğimiz emekçi kadınlarımızı saygıyla anıyorum ve tüm emekçi kadınlarımıza Bin selam olsun .. diyorum

Ülkemizin kadınların istihdamdaki yeri Bu gün TÜİK verilerine göre erkek çalışanlarının yarısından daha az . Çalışan kadınlarınızın çalışma koşulları hiç iç acıcı değil.

Demem oki 8 Mart’ta  Kadınlar gününü kutlamak yerine bu sorunların çözümüne gidilsin..

Sayın Başkan Siteler mahallesi vatandaşın talepleri doğrultusunda , muhtarımızın da Talebi doğrultusunda Zabıta müdürlüğü binası vardı.

Selçuk bey caddesi üzerinde. Burası önce boşaltıldı bir metruk bina oluşturuldu akabinde yıkıldı. muhtarımızla ve mahalleli de buraya bir sağlık ocağı olarak istiyor.

Bunu Büyükşehir Belediye Başkan Alinur Aktaş Bey’e de iletmiş o da tamam demiş . Ama şu ana kadar da herhangi bir gelişme sağlanamamış buradan da tekrar talepleri var .

Ramazan aynıdayız . Ramazan ayında öncelikle ihtiyaç sahipleri insanlara erzak kumanya ya da alışveriş kartı veriliyor.

Bu daha önce muhtarlar üzerinden dağıtım yapılıyordu,  ama ne yazık ki sizin dönemde bu Akp’nin mahalle temsilcileri tarafından dağıtılıyor.

Her Ramazan ayında biz bunu dile getiriyoruz , bu doğru değil yine muhtarların tespitleriyle en iyi onlar bilirler .

O mahalledeki ihtiyaç sahiplerini, çünkü muhtarlara müracaat ediliyor yine muhtarlar üzerinden bunun hakkaniyetli bir şekilde yine kontrolünü belediye olarak yapılır.  Bunun  bu şekilde dağıtılmasını buradan öneriyoruz

Vatandaşlardan mahallelerle ilgili sıkıntı ve sorunlar geliyor.

Daha önce de iletilmişti 152 evler mahallesinde özellikle o 152 evler bahçeli evler kısmındaki o parkların oluşturduğu yerde vatandaşlar büyük sıkıntılar yaşıyor evlerinin bahçelerini oturamadıklarını, akşam saatlerinde orada geçemediklerini ,  güvenliklerinin olmadıklarını ifade ediyorlar.

Özellikle madde bağımlılarının orada cirit attıklarını ifade ediyorlar.

5 yıl süre zarfı içinde sizlere de gelmiştir evet güvenlik belediyenin değil ama kolluk kuvvetleriyle birlikte çalışılıp buraya bir çözüm bulunabilirdi

Yine  6. Körler derneği vardı Mollarap da yerlerinden çıkartıldı .

Biz de çıkartılırken ne olacağını sormuştuk bu mecliste, kendilerine bir kira desteği olacağı ifade edilmişti. Mağdur edilemeyeceği ifade edilmişti.

Ancak  Yıldırım da saha çalışmasında bu derneğe üye  vatandaşlarımızdan biri  denk geldi , bu sorunlarının giderilmediğini  ifade etti üstelik bildiğim kadarıyla üyeleri de fazla kamu yararına bir dernek.

Yıldırım da bir dernekler yerleşkesi yapılsaydı Nilüferdeki gibi bu sorunlar yaşanmazdı.

Gider ayak eleştirmeyelim diyoruz ama 5 yıl da bu sorunlarda hamledilmemiş

Artık biz gelince yaparız.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?