CHP’de özgün belediye meclis üyesi olan isimden keskin uyarı! CHP Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Korkmaz;
“Ağlanacak haline gülmeye alışmış bir toplumda gülme eyleminin bir il,ilçe için siyasi slogan olarak kullanılması ne kadar düşündürücü!
Sanki bu bölgelerde milletin cebine harçlık, tenceresine aş koyuyorlar!
Nilüfer’de gülenleri, kentsel dönüşümün ilçeyi ne hale getirdiğini herkes biliyor, herkes görüyor.
Aynı şekilde bir kısmı Bursa için canla, başla çalışırken diğeri çalışmıyor mu?
Yerel yönetimleri merkezi siyasetin arka bahçesi, finansörü, başkanların ve yancılarının şahsi ikballeri olmaktan çıkarmak toplumca ilk görevimiz olmalı.
Diğer taraftan herkes yeni dönemde yapacaklarını , stratejik planlarını anlatıyor da , daha önce anlatıp da neden yapamadıklarını anlatmıyor.
Trafik sorununu çözeceğim deyip bırakın son 5 yılı 20 yılda çözemeyip üstüne daha fazla sorun eklemenin izahı nedir?
Kentin en önemli sorunu sokak hayvanları için Misi’deki barınağın bitirilememesinin izahı nedir?
Kentin yerleşim yerlerine, bereketli topraklarına çöp toplama merkezlerinin yapılmasının izahı nedir?
Gemlik körfezine kimya fabrikasının , göllere diğer sanayi tesislerinin atık bırakmasının engellenememesinin izahı nedir?
Şehrin göbeğinde yaya yollarına, kaldırımlara marketler başta olmak üzere işletmelerin manav reyonu açmaları, masa sandalye koymalarının engellenememesinin izahı nedir?
En kötü havayı solumanın gerekçesi nedir?
Şehrin ana arterlerindeki işletmelerin herkesin gözü önünde ruhsatsız sundurma, kış bahçesi ile kapalı alan elde etmelerinin engellenememesinin izahı nedir?
Deprem gerçeğine rağmen ovanın her tarafının kaçak fabrikalar ile dolması ve yıkılamamasınının izahı nedir?
Eee hani merkezi yönetim ile yerel yönetim aynı partiden olunca hizmetler çabuk gelir, başlanan işler de çabuk bitiriliyordu?
Hızlı tren, şehir hastanesi metro hattı, stadyumun yanındaki AOS hastanesi bitirilebildi mi ?
Açın sosyal medyadan bakın yurtdışında devasa kamusal projeler ne kadar çabuk bitiriliyor.
Biz de ise anca yap, işlet, devret olunca çabuk biter işler. Öbür türlü ihale yapılır, iptal olur, fiyat artışı olur yeniden aynı firma alır ve en sonunda yine maliyet artışı adında devasa fark ödenir.
Bu müteahhitlerin bir de ortak özelliği vardır vatan, devlet denince mangalda kül bırakmazlar..
Yine bir seçim vaadinde güya şehrin içindeki OSB’leri şehir dışına çıkarmak için yeni OSB’ler müjdeleniyor! Zengini daha zengin şehri daha yaşanılmaz kılmak için mi?
Benim bir çözüm önerim var;
Verimli tarım alanlarına dönümü bedavadan ucuz verilen haklar karşılığı şehrin içindeki alanlar hazır yeni bir fayımız bulunmuşken kamuya bırakılsın ve deprem öncesi ve sonrası kullanım , toplanma, depolama alanları olsun.
Şubat depreminde arama, yardımların organizasyonu yanında en büyük sorun deprem sonrası çadır, konteynır yerleşim alanlarının alt yapısının olmamasıydı.
O zaman buradan soralım, ilimiz merkez ve ilçelerinde deprem sonrası bu alanlardan kaç adet vardır, kaç adetinin alt yapısı tamamdır?
Vergilerinizin hizmet olarak, yaşanabilir bir şehir olarak dönmesine gülümsemeyin, denetleyin, hesap sorun.”