HERKESİN RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYORUM..!!

HERKESİN RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYORUM..!!

Bursa’da Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricilerinin daha iyi şartlarda güzel işler ortaya koyabilmeleri adına uzun yıllar Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı olarak kafa yoran,projelerini bir çok kereler devlet görevlilerine sunan ,bu çalışmaları toplum nazarında takdir gören,stk çalışmalarını hayatının eksenine koymuş olan Başkan Yıldırım Oran ile yaklaşmakta olan Ramazan Bayramına özel güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

YILDIRIM ORAN BAŞKANI TANIYALIM..!!

Yıldırım Oran başkan 1956 yılında Erzurum’un Aşkale ilçesinde dünyaya gelmiştir. Rahmetli babası memur olduğu için Aşkale’de görev aldığı sürede o şekilde orada doğmuştur. Ondan sonra da yine rahmetli babasının memuriyeti dolayısıyla Anadolu’nun birçok şehrinde bulunmuş ve böylelikle Türkiye’yi kısmen de olsa tanıma fırsatı doğmuştur. Elazığ Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi 1979 mezunudur.

****Öncelikle Başkanım bizleri, ekibimizi yeni yılın ilk röportajlarından birinde konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum.Yeni yılla ilgili beklentilerinizi alarak röportajınıza başlayalım isterseniz.

NİCE NİCE BAYRAMLARA..!!

—- Bizlere,birliğimize böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum.Biz de üreticilerimiz için tüm üyelerimiz için güzel bir Ramazan bayramı ve sonrasında da bereketli güzel bir yıl olmasını diliyoruz.Türkiye’de sivil toplum örgütleri denilen esasında teşkilatlardır, bunlar bunların yapılanmaları farklıdır.Biz birlik olarak doğru bulmuyoruz ,sivil toplum örgütü dediğiniz zaman esasında tamamen meslektaşların maddi ve manevi güçlerini bir araya getirerek farklı yapıda yapacaksınız planlayıp programlayıp maddi ve manevi birbirlerine yardımcı olmalarıyla harekete geçer. Biz bu şevk ve inançla bu birliğin kurulmasına vesile olduk. 2006 yılında Tarım Bakanlığı İl Müdürlüğü dergisinde de vardır mütalamız, aynen bunun arkasındayız. Sanki bu günler için yazılmış gibidir bir defa Türkiye’deki Birlikler Avrupa uyum yaslarına istinaden kurulmuş olan birliklerdir, bunlar bakanlığın kontrolünde çalışırlar. Bunların tamamen Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmesi lazım. Biz şuna inanıyoruz teklik Allah’a mahsustur, öyle olduğu için bu sisteme geçilmesini talep ediyoruz bu konuyla da ilgili bu taleplerimizi bakanlığımıza da bildirdik.

HAYATA BÖYLE BAKMAMIZ LAZIM..!!

Hayata şöyle bakmak lazım. Her şeyin yolunda olması böyle bir hayatın zaten tadı olmaz ki.Diyelim ki siz çorba içiyorsunuz veya yemek yiyorsunuz baharat kullanıyorsunuz tuz kullanıyorsunuz, bunlar çorbaya ,yemeğe lezzet veriyor. Hayatta karşılaşmış olduğunuz esasında bir takım bize hoş olmuyor gibi görünen sorunlar hadiseler bizim kendimizi geliştirmemiz kendimizi daha ileriye götürmemiz ile ilgili bir fırsattır. Biz bunu böyle görüyoruz ,bir problemle karşılaştığımızda, bu problemle karşılaştığınızda feveran etmek toplumumuzun en kötü huyu. Öldük bittik yok olduk bu böyle değil. Bunu hoş karşılayıp bunu nasıl çözebiliriz diye düşünmemiz lazım, çözüm aradığınız zaman bir bakacaksınız ki iyi ki böyle bir problem çıktı bu mesele ile ilgili bunu çözerek ufkum açıldı sonrasında 3 tane daha sorunu hallettim diyeceksiniz. Hayata böyle bakmak lazım.

GECE-GÜNDÜZ HEP BURADAYIZ,HİZMET İÇİN VARIZ..!!

Birliklerin salgın hastalıklarla mücadele de Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte yapması lazım bunun devlet memuru mantığı ve mantalitesi ile prosedürlerin yürütülmesinin imkanı yoktur. Defalarca ama defalarca yüzlerce kere gece yarısı 01:00’e yakın birliğe döndüm, bu tür ziyaretler hep oluyor. Üyelerimizi ziyaret ediyoruz,ihtiyaçlarını soruyoruz aynı zamanda. Şimdi ben devlet memuru olsam işte şoför çıkaracaksın mesai sınırı vesaire bizim mesaimiz yok burada .

BAYRAMLAR MUTLULUKLARIN DORUĞA ULAŞTIĞI GÜNLERDİR..!!

Demek ki hayvan hastalıklarını şu anda il müdürlükleri yapıyor, halbuki bunu kimin yapması lazım il müdürlüklerinin dışında sivil toplum kuruluşları olan Keçi yetiştiricileri Birliği, koyun yetiştiriciler Birliği, manda yetiştiricileri Birliği’nin kendisinin yapması lazım bizi kimin kontrol etmesi lazım O müdürlüklerinde bizi denetlemesi lazım. Önemli olan bir toplumdaki insanların kendi memleketlerine sahip çıkmaları kendi dini inançlarını serbestçe yaşamaları bu konuda kimse tarafından zorlanmamaları devletimiz, milletimiz denince inşallah acil bir şekilde ,en ön saflarda demiyoruz en ön safta olması bizim temennimiz budur.
İYİ GÜNLERİNDE DE KÖTÜ GÜNLERİNDE DE HEP YANLARINDAYIZ..!!
Son olarak buradan bütün yetiştiricilerimize, koyun yetiştiricilerimize ,keçi yetiştiricilerimize, bütün hayvan yetiştiricilerimize herkese sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum. Sağ olsunlar,var olsunlar. İnşallah bundan sonra da güzel çalışmalarımızı çeşitlendirerek devam edeceğiz.İnşallah biraz önce söylemiş olduğum sorunlarla ilgili gelişmeler olduktan sonra inşallah şartlarımızı daha da güzel olacağını düşünüyorum.

SINIRSIZ DESTEK,HEP DESTEK..!!

Kurulduğu günden bu yana her koşul ve şartta üyelerinin hep yanında olmayı kendine görev edinmiş olan Bursa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (B.D.K.K.Y.B) son olarak Keles ilçesinde 192 üreticinin talebiyle TMO’dan tahsil edilen 567 ton arpanın bazı işlemlerden geçirilip yem haline getirilerek üreticiye ulaştırılmasını sağladı ve üreticilerin üzerindeki maddi yükün hafifletilmesinde önemli bir rol oynadı.

B.D.K.K.Y.B. TARİH YAZMAYA DEVAM EDİYOR..!!

Önceki sene yaşanan 11 ilimizin büyük oranda etkilendiği yüzyılın felaketi adı takılan depremlerde de besicilerle yine işbirliğine giderek yüzlerce hayvanın gönüllü kişi ve işletmelerden toplanılması, kesilmesi ve yine aynı şekilde güzel bir organizasyon çerçevesinde deprem bölgesinde yardıma muhtaç kişilere dağıtılması esnasında da büyük rol oynayan Bursa ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran idaresinde tarih yazmaya devam ediyor. Her zaman her koşulda üreticinin besicinin yanında olmayı kendine görev edinen olabilecek her türlü kolaylığı birlik üyesi kişi ve kurumlara sağlayan,güler yüzlü kişiliği ve tecrübeli ekibiyle uzun yıllardır ülkemizde birçok sorunlu ve halledilmesi gereken sıkıntılarıyla ilgili proje üretmekten de geri durmayarak birçok vesile ile bürokratlarla, rektörlerle, belediye başkanları ile valilerle, bakanlarla istişarelerde bulunarak projeleri ile ilgili taslak, rapor ve bilgilerini her şekilde onlarla paylaşarak ülkemizin daha iyi ,daha güzel bir seviyeye gelmesi adına elinden gelen her türlü çabanın içerisinde bulunan Bursa İli Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran’a ne kadar teşekkür etsek azdır. En başta da belirtmiş olduğumuz üzere en son geçtiğimiz hafta Keles ilçesinde Belediye ile ortak gerçekleşen projede Keles ilçesinde 192 üreticinin talebiyle Toprak Mahsulleri Ofisi’nden tahsil edilen 567 ton arpa, Bursa Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği, Belediye,Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği ve Tarım Peyzaj AŞ işbirliğinde yürütülen sürecin sonunda Bursa’daki işleme fabrikasına getirildi. Fabrikada arpanın temizlenmesi, elenmesi, yem hâline getirilmesi, çuvallanması ve üreticiye nakledilmesi için oluşan bedel karşılanarak Keles ilçesine getirilen yemler, düzenlenen törenle üreticilere teslim edildi.

YAĞMUR-KAR FARK ETMEZ B.D.K.K.Y.B HEP SAHADA..!!

Tören bitiminde kısa görüşlerini aldığımız Bursa İli Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran ise şu ifadelerde bulundu;” Her zaman birlik üyelerimizin yanında olduk onların daha iyi şartlarda çalışmalarına yön verebilmeleri için destek sağlamaya çalıştık bugün buradaki bu projeyle de Bursa Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlarla birlikte güzel bir çalışma örneği ortaya koyduk. 192 üreticimizin uygun koşullarda yeme ulaşmasını sağlamaya çalıştık.Bu projeye katkı veren herkese teşekkürler.

Değerli başkanım tabii söyleşimiz bayağı bir uzadı son olarak buradan başta üyeleriniz olmak üzere tüm hayvancılıkla uğraşan tarımla uğraşan insanlarınımıza, halkımıza ne gibi mesajlar vermek istersiniz neler söylersiniz?

BAYRAMLAR MUTLULUK VEREN ÖZEL GÜNLERDİR..!!

—- Tüm üyelerimize öncelikle tabii ki selamlarımı iletmek istiyorum, gerçekten zor bir iş yapıyorlar.Takvim yılı olarak da 2025 yılına girdik.2025’te her şeyin daha güzel olmasını daha bereketli olmasını üreticilerimizin böylelikle morallerinin yüksek olmasını ben diliyorum.Diyerek konuşmasını tamamladı.

YILDIRIM BAŞKAN ve EKİBİ ALKIŞI HAK EDİYOR..!

Başta Bursa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği üyelerinin her zaman yanında olan onların yaşamış oldukları sıkıntılarda birebir desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen,gecesini gündüzüne katan bu anlamda da başta Bursa ili ve komşu illerde de adını sıklıkla duyurmuş olan Bursa ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran’a bizler bundan sonraki süreçte de gerçekleştirecekleri organizasyonlarda, faaliyetlerde,girişimlerinde başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.Ayrıca Keles’in,Orhaneli’nin ,Büyükorhan’ın,Harmacık’ın soğuğunda ,İznik’in ,Yenişehir’in ,M.K.Paşa’nın ,Karacabey’in ,İnegöl’ün yağmurunda hep sahada üyelerine hizmet amacıyla gece gündüz çalışan Bursa İli Damızlık Koyun ,Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran’a,Birlik Müdürü Hanımefendi Başak Pehlivan’a ve Birlik Zooteknist Cihan Taş’a bizler de buradan iyi bayramlar demek istiyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

118 queries in 0,807 seconds.