Doğayla İç İçe! Eğitimde Bir EKOL!

Doğayla İç İçe! Eğitimde Bir EKOL!

Gazeteci Olmayı Hedefleyen Gelecek Nesil, Gazetecilik Mesleğinin İnceliklerini EKOL  KOLEJİNDE  öğrendi

Ekol Koleji, çalışan gazeteciler gününü kutlamak amacıyla tabiatın kalbinde tabiata uygun bir yemek düzenledi.

Ekol Koleji’nin Hasan Ali Yücel konferans salonunda gazeteciler ve köşe yazarları büyük bir alkış ve ilgiyle geleceğimizin parlayan yıldızları olan gazeteci adayı öğrencilerimiz tarafından  ayakta karşılandılar.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Yüksel Baysal günün anlam ve önemi üzerine öğrencilerimize bir konuşma gerçekleştirirken, öğrencilerimiz davetli gazeteci misafirlerimize mesleğin incelikleri ve önemi hakkında sorular yöneltti. Gazetecilerimizin cevapları öğrencilerimiz tarafından büyük beğeni aldı.

Ekol Koleji Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nebi Taşçı;  ‘’İtalya’nın Reggio Emilia kasabında ortaya çıkan ve güçlü çocuk yetiştirmeyi hedefleyen alternatif eğitim modeli; Reggio Emilia ve aynı zamanda hem öğretmen yetiştirmeyi  hem de modern üretim araçlarını kullanmayı   amaç edinmiş ,  toprağın ve tabiatın  kalbini bir zamanlar oluşturmuş olan köy enstitüleri eğitim sistemini benimseyen ve tabiatla iç içe bir anlayışla faaliyet gösteren okulumuzda, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında bu anlamlı  etkinliği düzenledik. Gazetecilik mesleğine ilgi duyan geleceğin gazeteci adayı öğrencilerimizi bu özel günde sektöre yön veren gazetecilerle bir araya getirdik. Bu anlamlı günde öğrencilerimizin özgür düşünme, sorgulama ve toplumsal olayları analiz etme becerileri üzerine de vurgu yapılmasını sağlamış olduk. Gazetecilerimize gösterdikleri ilgiden dolayı müteşekkiriz. ” dedi.

Ekol Tabiyat Kampüsü/Koleji

‘’3 yaşından itibaren çocuklarımız ait oldukları yerde tabiat ananın kalbinde büyüyecek.’’

Hepimizin tabiattan öğreneceği çok şey var diyerek çıktığımız bu yolda; uzman kadromuzla, proje tabanlı eğitim modelimizle, okulumuzda yabancı dil ağırlıklı eğitim verilmektedir. Tabiat okulumuzda modern eğitim metotlarının yanı sıra sporsal, sanatsal eğitsel, sosyal ve kültürel etkinlikler ile zenginleştirilmiş bir eğitim programı yürütmekteyiz.
Köy enstitülerinden esinlenmiş olduğumuz okulumuzda tabiat derslerinde ağaç türlerini tanıyor ve inceliyorken matematik derslerinde bu ağaçların yaşını hesaplıyoruz.
Sosyal bilgiler dersinde ekşi mayadan ekmek yapıp taş fırında pişirerek ladin ağaçlarının gölgesinde arkadaşlarımızla paylaşıyoruz. Öğrencilerimizin hayata dair temel becerilerini geliştirirken kendi ayakları üzerinde durabilen, üreten, topluma faydalı olan özünden kopmadığı için de ceviz ağacı gibi kökü derinlerde olan mutlu çocuklar yetiştiriyoruz.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?