Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sözlerine “Her zaman söylediğimiz gibi katil soykırımcı siyonist rejim Batı Şeria’da işgal karşıtı protestoya alçakça bir saldırı düzenledi ve burada bizim vatandaşımız olan Ayşenur ezgi kardeşimizi şehit etti. Allah gani gani rahmet eylesin bu vesileyle bir kez daha katil siyonist rejimi kınıyoruz ve sonunun yaklaştığını, inşallah bir gün mutlaka Özgür Kudüs’te Özgür Filistin’de buluşacağımızı yeniden Türkiye’nin kurulacağını ve Türkiye’nin öncülüğünde Yeni bir dünyanın kurulacağını bir kez daha müjdeliyoruz” diyerek başlayan Erbakan, “Zulüm asla ebedi olamaz en kısa zamanda son bulacak ve bu son bulmasını da Türkiye çok büyük rol oynayacak” dedi.
Erbakan; “Engelli vatandaşlara engelli aylığı kapsamında ödenen tutar Ekim 2024 itibariyle “(3.240)” katsayı ile % 40-69 arası engeli olanlara 2.797,80 TL, “(4.860)” katsayı ile % 70 ve üzeri engeli olanlara 4.196,70 TL ödenmektedir. Bu rakamlar açlık sınırının Ekim 2024 itibariye 20.432,00 TL olduğu gerçeği düşünüldüğünde engelli aylıkları açlık sınırının beşte birine tekabül etmektedir. Engelli maaşlarının şu an geçerli olan aylık ile günlük hayatlarını idame ettirecek durumda olmamaları nedeniyle aylıklarının oranının güncellenmesi gerekmektedir.
Pozitif ayrımcılık ve sosyal devlet olma anlayışı kapsamında aylıklarının güncellenerek yaşam standartlarının güçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Her vatandaş gibi engelli vatandaşlarında günlük ihtiyaçlarını başkasına ihtiyaç duymadan karşılamaları için ekonomik açıdan yeterli olmaları gerekmektedir. İlgili kanunun 65 yaşım doldurmuş muhtaçları konu alan 1. Maddesi 11.05.2018 tarihinde değiştirilerek yaklaşık 2 katına yükseltilmiştir. Ancak engellileri konu alan maddelerde değişiklik yapılmaması kat sayıları düşük kalmasına neden olmuştur.
Yapılacak bu değişiklik ile ekonomik olarak yeterli konuma gelen engelli vatandaşlarımız sosyalleşecek ve topluma kazandırılmış olacaktır. Engelliler açısından sosyalleşmek, iş bulma ve kendi ayaklarının üstünde durma kabiliyetlerini geliştirip istihdama da katkıda bulunmak demektir. Dolayısıyla orta ve uzun vade de iş gücüne katılan engelliler sistemden düşecek ve ülke ekonomisine katkı sağlar hale gelecektir.
O nedenle 01.07.1976 tarih 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun’un 2. Maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “(4.860)” ibaresi “(14.580)” şeklinde, aynı fıkranın(b) bendinde yer alan “(3.240)” ibaresi “(9.720)” şeklinde değiştirilerek yaşama hakkı verilmelidir.” dedi.