“ASIRLIK CUMHURİYET ÇINARININ GÖLGESİNDE  GELECEĞE GÜVENLE BAKIYORUZ”

“ASIRLIK CUMHURİYET ÇINARININ GÖLGESİNDE GELECEĞE GÜVENLE BAKIYORUZ”

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin eseri olan Cumhuriyet’in kuruluşunun 101’inci yılı yurt çapında 7’den 70’e yine büyük bir coşkuyla kutlanıyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği (USKD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayla Alkan, “Türk milleti, asırlık Cumhuriyet çınarının gölgesinde geleceğe güvenle bakıyor” dedi.

Bu yıl tüm ülke olarak 101’inci yılını kutladığımız Cumhuriyet’in hala ilk kurulduğu günkü gibi genç ve dinamik olduğunu dile getiren Alkan, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramını, her geçen yıl artan bir coşku ve minnetle kutluyoruz. Milli mücadele ve kurtuluş savaşının ardından şehitlerin kanlarıyla kurulan bu Cumhuriyet, Türk Milleti’nin zaferlerini taçlandıran en önemli kazanımdır. Tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” diye konuştu.

VATAN MÜCADELESİNDE KADINLARIN ROLÜ BÜYÜK

Genç yaşlı, kadın erkek demeden ülkenin tüm fertlerinin vatanın kurutuluşu uğruna büyük bir mücadele verdiğini ve bu büyük zaferin Cumhuriyet ile taçlandığını kaydeden Alkan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk milletine armağan ettiği Cumhuriyetin 101’inci yılının coşkusunu milletçe yaşıyoruz. Bu Cumhuriyet kolay kazanılmadı. Her karışında vatan evlatlarının emeği var. Vatan savunmasında ve Cumhuriyetin kurulmasında kadınlarımızın da rolünü unutmamak gerekir. Milli mücadelede ordumuza cephe gerisinde destek olan kadınlarımız yeri geldiğinde cephede de unutulmaz kahramanlık hikayeleri yazmıştır. Halide Onbaşı, Nezahat Onbaşı, Şerife Bacı Erzurumlu Kara Fatma, Halime Çavuş, Hafız Selman İzbeli, Gördesli Makbule, Çete Emir Ayşe, Tayyar Rahmiye ve daha niceleri bu vatan uğruna savaşmış, cansiperane şekilde vatanımızı düşmana karşı savunmuş ve kahramanlık destanları yazmıştır” ifadesini kullandı.

TÜRK KADINI CUMHURİYET VE ATASININ İZİNDE YÜRÜYOR

Cumhuriyetin Türk kadınına, toplumda erkekle eşit haklara sahip bireyler haline gelmesinde önemli kazanımlar sağladığını hatırlatan Ayla Alkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “1930 yılında kadınlara belediye seçimlerine katılma hakkı, 1933 yılında muhtar seçme ve seçilme hakkı, 1934 yılında da pek çok Avrupa ülkesinden de önce milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanınması bu süreçte önemli kilometre taşlarıdır. Türk kadını Cumhuriyet ve ulu Önder Atatürk’ün izinde toplumsal yaşam ve iş yaşamının her alanında daha çağdaş ve daha aydınlık bir Türkiye için var gücüyle çalışmaya devam edecektir. Cumhuriyetimizin 101’inci yılını tekrar kutlarken; bu uğurda hayatını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarının önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?