Nur Delice Öncülüğünde “Damlalarla Nur, Ebru Sanatı Sergisi” Büyük İlgi Gördü

Nur Delice Öncülüğünde “Damlalarla Nur, Ebru Sanatı Sergisi” Büyük İlgi Gördü

İslami Değerler Külliyesi, 12 Ekim 2024’te Ebru Sanat Sergisi’ni açtı. Kırıkkale halkının ilgisiyle gerçekleşen etkinlik, sanatın ve kültürün önemini vurguladı

Milli ve manevi değerlerin yanında kültürel ve sanatsal etkinliklere de ehemmiyet veren İslami Değerler Külliyesi Ebru Sanat Sergisi açtı.

Genel Başkanlığını İsmet Taş’ın, Kadın Kolları İç Anadolu Birliği’nin ekibinin üstlendiği; Program yapımcılığını Kadın Kolları Genel Başkanı Nur Delice ‘nin yürüttüğü Türk Dünyası Akademisyenler ve Bürokratlar Birliği, İslami Değerler Külliyesi, Dünya Muhabirler Birliği Türkiye Başkanlığı tarafından düzenlenen sergi, Yönetim Kurulu Başkanlığını Bahattin Akyön’ün yaptığı İslami Değerler Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Sergi, 12 Ekim 2024 Cumartesi günü saat 14.00’te açıldı.

UYGULAMALI GÖSTERİLDİ…

Kırıkkale halkının yoğun ilgisiyle açılan sergi, bürokratların, sivil toplum örgütlerinin, sanatçıların, bilim insanlarının, iş insanlarının ve esnaf birliklerinin katılımıyla renkli bir atmosfer oluşturdu. Sergide, Ebru Sanat Ustası Nuran Öner ve öğrencilerinin eserleri yer aldı.

NEYZEN GÖNÜLLERİ ÇOŞTURDU

Kırıkkale İl Kültür ve Turizm müdürlüğü neyzeni gönülleri çoşturdu. Ney eşliğinde canlı ebru yapımının da sergilendiği etkinlik, katılımcılara sanatı daha yakından deneyimleme fırsatı sundu.

Bahattin Akyön , açılışta yaptığı konuşmada “Ebru sanatı, sanat olmaktan öte bir anlam taşır. Allah’ın birliğine işaret eder. Zira su tavası içinde yaptığınız tüm çalışmalar tek netice ve tek suret verir, aynısını yapmak mümkün değildir. Bu sabat Allah’ın vahdaniyet sıfatının tecelliyatıdır. İslami Değerler Külliyesi olarak sanata önem vermeye devam edeceğiz. Allah’ın birliğini haykıran ebru sanatının zarafetini ve derinliğini keşfetmek isteyen tüm sanatseverleri Ebru yapmak için adeta yarıştılar. Bu tür programlar Kırıkkale’de çok yapılmalı. İsmet Taş ve Nur Delice hanımı tebrik ediyorum,” dedi.

Türkiye’nin yakından taşıdığı Genel Başkan İsmet Taş, “Türkiye’nin her yerinde bu tür faaliyetlerimiz devam etmektedir. Tarafımıza gösterilen ilgi ve alakaya teşekkür ederiz. Kırıkkale ’de ikinci programımız. Bizler güzellikler için hep var olduk. Sanatı ve sanatçıyı hep koruduk, destekledik. Halkımızla bir araya getirdik,” dedi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Neslihan Aktaş, “Kültürel faaliyetlerin desteklenmesi o branşın devamını sağlar. Bunun için kültüre, sanata ve tanıtıma çok önem veriyoruz. Kırıkkale’mizin ismini etkinlikler ile duyuruyoruz,” dedi.

Nur Delice, “Bu manevi günde katılımlarınızla bizleri onurlandırdınız. Öncelikle bayanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Geleceğin gençlerini yetiştirecek olan sizler bizim için çok kıymetlisiniz. Kırıkkaleliler olarak bizler İslami değerlerimize sahip çıkarak bizden sonraki nesillere sağlam bir gelecek bırakmak zorundayız. Bunu da kültür ve değerlerimizi geleceğe taşıyarak yapabiliriz. Kadın Kolları Genel Başkanı olarak üzerime düşen görevi yaparken, kadın, çocuk, aile ve değerlerimiz diyerek yola çıktık,” dedi.

İstikrar ve vefakârlık örneği Kırıkkaleliler Federasyon Genel Başkanı Cemal Sertkaya, “Kırıkkalelilik ruhunu her yere taşımaya gayret ediyoruz,” dedi.

İç Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı STK Profesörü, duayen Ali İhsan Akkaya , “Kırıkkale’nin kültürel ve sanatsal güzelliklerini bir araya getirtelim. Bir olalım, iri ve diri olalım. Biz bir olursak bizi kimse yıkamaz,” dedi.

Ebru Sergi açılış törenine Kırıkkaleliler Federasyon Genel Başkanı Cemal Sertkaya , Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Ali İhsan Akkaya , İç Anadolu Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Ahılı Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ahmet Özkılıçoğlu , Gazeteci Yazar Lokman Köse, Sincan Kırıkkaleliler Başkanı Abdullah Talu , Mamak’taki Kırıkkaleliler Dernek Başkanı Ayşegül Seçilir İslami Değerler Külliyesi – Siyeri Nebi Müzesi Yönetim Kurulu, tarihçi Yazar Rıfat Çakir Yusuf Karaçor ile çok sayıda misafir hazır bulundu.

Program sonunda katılımcılara ve emeği geçenlere Genel Başkan İsmet Taş tarafından teşekkür ve takdir belgesi verildi.

AKTAŞ’A TEŞEKKÜR BELGESİ

Kırıkkaleliler Federasyon Genel Başkanı Cemal Sertkaya’dan İl Kültür ve Turizm Müdürü Neslihan Aktaş ’a, kültürel ve sanatsal faaliyetlerdeki gayreti ve Kırıkkale’nin tanıtımına verdiği önemden dolayı teşekkür belgesi takdim edildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Aktaş, Kırıkkale’de yapılan her programa katılıyor.

Kırıkkale İslami Değerler Külliyesinde “Damlalarla Nur, Ebru Sanat Sergisi” açılışı yapıldı.

İl Müdürü Sn. Neslihan Aktaş açılışa katılarak, “Kültürel faaliyetlerin desteklenmesi o branşın devamını sağlar. Bunun için kültüre, sanata ve tanıtıma çok önem veriyoruz. Kırıkkale’mizin ismini etkinliklerle duyurmak istiyoruz,” sözleriyle Kırıkkale’de yapılan tüm kültürel faaliyetlerin destekçisi olduğunu söylemesi mutlulukla karşılandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?