Zeki Baştürk yazdı; TERÖRE KURBAN EDİLEN MÜHENDİS: ZAHİDE GÜÇLÜ EKİCİ

Zeki Baştürk yazdı; TERÖRE KURBAN EDİLEN MÜHENDİS: ZAHİDE GÜÇLÜ EKİCİ

Köşe yazarımız Zeki Baştürk makalesinde;

“Kızlar okumasın!” diyenlere inat okumuştu. Ulusal güvenliğin kalbinde , TUSAŞ’ta başmühendis olarak ülkenin güvenliği için çalışıyordu. Ülkesine ve ulusuna hizmet aşkıyla yanıyordu.

Başarılı bir mühendis olmasının yanında melek gibi kalbi olan bir insandı. Yardım severdi. Gereksinimi olan herkesin yardımına koşardı. Küçük, sevimli, biricik kızı çağımızın amansız hastalığı olan lösemi ile savaşırken o ülkesinin savunması için çalışıyordu.

O sabah, en güzel giysilerini giyerek gitti işine. Sevinçliydi o gün. Mutluluktan havalara uçuyordu. Evlilik yıldönümünü kutlayacaktı . Eşi, evlilik yıldönümünü nedeniyle bir çiçek göndermişti kendisine. Çevresindekilere gururla ve mutlulukla gülümseyerek indi çiçeğini almaya.

En sevinçli, en mutlu anında yaşamı karardı. Eşiyle, kızıyla evlilik yıl dönümünü kutlayacakken kara toprağa girdi. Bir yaşam bitti. Bir ailenin ocağı söndü. Kızı öksüz, eşi yalnız kaldı.

Terör, genç, yaşlı, kadın, erkek, çocuk tanımıyor. Bastı mı tetiğe, patlatınca bombaları karartıyor yaşamları, söndürüyor ocakları.

Barış içinde bir arada yaşamak varken, kimler destekliyor bu teröristleri? Mutlu yaşamak isteyen insanlar, neden şiddetle, korkuyla yaşamaya zorlanırlar? Cennet yurdumuz, neden cehenneme çevrilir?

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ” yurtta barış, dünyada barış” bizim de temel ilkemizdir. Dil, din, ırk, cinsiyet ve renk ayrımı olmaksızın birlikte yaşamaktır amacımız. Bağımsızlığa, özgürlüğe, barışa, kardeşliğe, umuda daha çok gereksinimiz vardır. Atatürk ilke ve devrimlerine, cumhuriyet kazanımlarına daha çok sahip çıkma günüdür.

Cumhuriyet’in 101.yilinda daha bir istekle, daha bir coşkuyla ve daha çok katılımla kutlamalıyız bu en büyük bayramımızı. Ancak o zaman terörden beslenenlere , terörden medet umanlara gereken yanıtı verebiliriz. Terörün sona ermesi, Atatürk ilkelerine sahip çıkmaktan, devrimleri korumaktan geçer.

Terörün her türlüsünü kınıyorum. Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Zahide Güçlü Ekici ile birlikte yaşamını yitiren şehitlerimize Tanrıdan rahmet, kederli ailelerine ve ulusumuza başsağlığı; yaralılarımıza sağlık ve esenlikler dilerim.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?