Fatih Erbakan’dan sert ‘Öcalan’ çıkışı: “Terörle masaya oturulmaz, pazarlık yapılmaz, söz alınmaz, söz verilmez!”

Fatih Erbakan’dan sert ‘Öcalan’ çıkışı: “Terörle masaya oturulmaz, pazarlık yapılmaz, söz alınmaz, söz verilmez!”

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın Gazi Meclis’te konuşturulması çağrısına sert tepki göstererek, “Terörle masaya oturulmaz, pazarlık yapılmaz, söz alınmaz, söz verilmez.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Dr. Fatih Erbakan, TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

“TUSAŞ saldırısında güvenlik zafiyetinin olduğu çok açıktır”

Terör kimden gelirse gelsin en güçlü bir şekilde lanetlediklerini söyleyen Erbakan, son olarak PKK’nın gerçekleştirdiği TUSAŞ saldırılarına ilişkin ihmal olup olmadığına dair soru işaretleri olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“TUSAŞ’a düzenlenen hain terör saldırısında şehit düşen vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz, milletimizin başı sağolsun. İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, hain saldırıyı düzenleyen her iki terörist de PKK terör örgütü üyesidir. En stratejik savunma sanayii kuruluşlarımızdan bir tanesine, hem de başkent Ankara’da yer alan bir kuruluşa, güpegündüz ve teröristler adeta ellerini kollarını sallayarak bir terör saldırısı gerçekleştiriyor. En stratejik savunma sanayii kuruluşlarımızdan bir tanesine, hem de başkent Ankara’da yer alan bir kuruluşa, güpegündüz ve teröristler adeta ellerini kollarını sallayarak bir terör saldırısı gerçekleştiriyor. Bu Kalaşnikofları oraya kadar nasıl hangi yolla getirdiler? Uzun namlulu silahlar taksinin içindeyken girişteki jandarma noktasından nasıl geçtiler? Jandarma noktasından sonra biraz ileride bir giriş noktası daha var ve orada bir plaka tanıma sistemi de var. Bu ikinci kontrol noktasından nasıl geçtiler? Geçen sene de Ankara’nın en merkezi yerinde, TBMM’nin yanıbaşında, İçişleri Bakanlığı’na terör saldırısı düzenlenmişti. Ülkenin başkentinde, bakanlıkların, böyle stratejik kuruluşların bu kadar kolay hedef olmaması gerekir. Hele hele de yetkililerimiz; ‘Terörün kökünü kazıdık, şehirlerde bir tane terörist kalmadı, dağda da birkaç yüz tane kaldı, onların da ayakkabı numarasına kadar her şeylerini biliyoruz.’ şeklinde konuşmalar yaparken bu gibi saldırıların hiç olmaması gerekir. Ancak maalesef bir güvenlik ve istihbarat zaafımız olduğu, terör tehdidinin de söyledikleri gibi tam olarak bitmiş olmadığı çok açık. Bu zaafların giderilmesi, tedbirlerin artırılması ve bu olayın çok yönlü bir şekilde soruşturulması gereklidir.”

“Öcalan konuşturulması teklifi şehitlerimizin aziz hatırasına ağır bir darbedir!”

“Terörist başı Abdullah Öcalan’ın İstiklal Harbimizi yürütmüş olan TBMM’de konuşmasına ve “umut hakkı”ndan istifade ederek serbest kalmasına yönelik teklif, milletimizin terörle mücadelesine ve şehitlerimizin aziz hatırasına ağır bir darbedir.” Sözleriyle çok tartışılan MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Öcalan çağrısına sert tepki gösteren Erbakan, “Böyle bir şey teklif değil, tahayyül dahi edilemez.  40 sene boyunca Türküyle Kürdüyle bu kadar insanımız, askerimiz şehit düştü, minicik yavrular öksüz yetim kaldı, askerlerimiz kolunu, bacağını, gözünü kaybetti, bunun için mi bütün bu mücadele yapıldı? Bu terör yüzünden en çok Kürt kardeşlerimiz zarar gördü. Örgüt tarafından haraca bağlandılar, köyleri basıldı, evleri yakıldı, katledildiler, bölge terör yüzünden ekonomik olarak geri kaldı, fakirlik ve işsizlik aldı başını gitti.” dedi.

“Kürt kardeşlerimizin temsilcisi ne PKK ne de Öcalan’dır”

Yeniden Refah Partisi olarak, doğrudan Kürt vatandaşların haklarını baz alan bir çözüm sürecine ‘evet’ diyeceklerini ifade eden Erbakan, PKK ve Öcalan’ın Kürt vatandaşları temsil etmediğini belirterek şöyle devam etti:

“Kürt vatandaşlarımızın temsilcisi ne terörist Öcalan ne PKK, ne YPG/PYD, ne de tek başına HDP’dir. Çözüm için eğer bir muhatap aranıyorsa, Kürt halkının temsilcisi; siyasi partiler, STK’lar, kanaat önderleri, aşiretler ve bölgedeki vatandaşlarımızdır. Yeniden Refah Partisi olarak; doğrudan Kürt vatandaşlarımızın muhatap alındığı bir çözüm sürecine “evet” diyor ve destekliyoruz. Kürt kardeşlerimizin haklarının teslim edilmesini herkesten çok biz istiyoruz. Bu ülkede Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle, Lazıyla birlik beraberlik ve kardeşlik içinde yaşamak istiyoruz.”

“Bu bir acziyettir. Teslimiyettir… ”

Güvenlik güçlerimizden kundaktaki bebeklere kadar 50 bin kişinin katili olan terörist başının TBMM’de konuşması, umut hakkı gibi uygulamalarla özgürlüğüne kavuşturulması gibi devleti ve milleti aciz bir görünüme sürükleyecek çağrıların Türkiye’nin hayrına ve yararına olmayacağının belirten Erbakan, “Bu bir acziyettir. Teslimiyettir. 40 yıllık mücadeleye ve şehitlerimizin aziz hatıralarına saygısızlıktır. Kadınlar, çocuklar ve bebekler de dahil olmak üzere On binlerce şehidimizin kanı elinde olan terörist elebaşından yardım istemek, TBMM’de konuşma yapmaya davet etmek; Türkiye Cumhuriyeti Devletini aciz gösterir, ordumuzu güvenlik güçlerimizi aciz gösterir. ‘Biz yıllarca askerimizle, polisimizle bütün kurumlarımızla sizinle mücadele ettik ancak başarılı olamadık, gel bize yardım et bu işi sen çöz.’ manasını taşır.” Dedi.

”Terörle masaya oturulmaz, pazarlık yapılmaz, söz alınmaz, söz verilmez!”

Terör örgütü PKK’nın muhatap alındığı bir çözüm sürecine kesinlikle karşı olduklarının altını çizen Erbakan,
”Terörle masaya oturulmaz, pazarlık yapılmaz, söz alınmaz, söz verilmez! Oslo Süreci, hendek olayları hafızalardaki tazeliğini korumaktadır. Devletin iyi niyetinden terör örgütü istifade etmiş, ülkemiz ve milletimiz bundan zarar görmüştür. PKK, PYD ve YPG’nin arkasında ABD’nin, İsrail’in, MOSSAD’ın, CIA’in hatta Avrupa ülkelerinin olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu bölgede terör ve bölücülük faaliyetlerinin yapılması 50 senelik belki 100 senelik bir plandır, ‘Abdullah Öcalan dedi’ diye silah bırakmazlar. ABD orada PYD ve YPG’den oluşan 140 bin kişilik ordu donattı, bir tek tankları ve savaş uçakları yok, oradaki teröristleri devlet kuracak noktaya getirdi ABD.  Binlerce TIR dolusu silahı dünyanın gözü önünde onlara verdi, oradaki teröristleri yıllarca eğitip donattı, milyarlarca dolar harcadı. Ve ABD bütün bunları da binlerce yıllık plan olan Büyük İsrail’in kurulabilmesi için yaptı… Abdullah Öcalan bir konuşma yapacak ve bütün bu hazırlık, bütün bu proje birden bire ortadan kalkacak mı?” dedi.

”Bu büyük bir çelişkidir ve bu yol, yol değildir!”

Seneler önce MHP lideri Bahçeli’nin Erzurum mitinginde Terörist başı Öcalan için idam ipi fırlattığını hatırlatan Erbakan, şimdi umut hakkı istenmesinin büyük bir çelişki olduğunu kaydederek, ”Siyasi partiler arasında yeni ittifaklar yapılmasının Siyasetin doğasında olduğunu da ifade ediyor ve yadırgamıyoruz. Ancak Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli’yi bir dönem daha seçim kazanmak uğruna terör örgütleriyle görüşmeye, terörist başıyla pazarlık etmeye değmez diye uyarıyoruz. Senelerce devletin bekası diyenler, milliyetçilik üzerine siyaset yapanlar, 1999’da APO’yu idam edeceğiz diyerek iktidar ortağı olanlar, siyasi ömürlerinin sonunda terörist başının umut hakkı ile serbest kalması için harekete geçmiştir. Bu büyük bir çelişkidir ve bu yol, yol değildir. Bu adımın atılmasının bir diğer sebebi ise Amerika ve Avrupa’nın bu yöndeki talebi olabilir. Ekonomik olarak büyük sıkışmışlık içinde bulunan, F-35’leri ABD’den alamayan, Avrupa’dan Eurofighter savaş uçaklarının alınmasında engellerle karşılaşan, ABD başkanından yıllardır randevu alamayan, uluslararası alanda yalnızlaşan iktidar böyle bir talebi kabul etmek durumunda kalmış olabilir.” şeklinde konuştu.

“Eli kanlı bir bebek katilinin Gazi Meclis’e adım dahi atmasını kabul etmiyoruz”

ABD ve Siyonist İsrail’in planlarını bozacak tek görüşün Milli Görüş olduğunu vurgulayan Erbakan, ”Son olarak bir kez daha altını çizerek ifade ediyoruz, Biz Yeniden Refah Partisi olarak aslında idam cezasına mahkum olmuş eli kanlı bebek katili bir teröristin Gazi Meclisimize adım dahi atmasını asla kabul etmiyoruz. Çare Milli Görüş’tedir. ABD ve İsrail’in planlarını bozacak, çözümü Türk Kürt kardeşliği daha da önemlisi İslam kardeşliği ekseninde ve ortaya koyacağı maddi ve manevi kalkınma hamleleriyle sağlayacak olan da Milli Görüş’tür.” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?