TOBFED, Van Ticaret ve Sanayi Odası ile imzaladığı protokolle Van’da eğitim akademisi kuruyor

TOBFED, Van Ticaret ve Sanayi Odası ile imzaladığı protokolle Van’da eğitim akademisi kuruyor

Türkiye Araç Satış Sonrası Hizmetler Federasyonu (TOBFED) ile Van Ticaret ve Sanayi Odası, otomotiv sektöründe istihdam sağlanması ve bölge ekonomisine katkı sunulması için iş birliği yaptı. İmzalanan protokolle, standartlara uygun mesleki eğitimlerin düzenlenmesi, sektörün nitelikli iş gücü ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor. Bir diğer hedef de bölgenin ve ilin ekonomisine katkı sunmak.

Türkiye Araç Satış Sonrası Hizmetler Federasyonu (TOBFED), 17-20 Ekim tarihlerinde Van’da gerçekleşen AutoVan Otomotiv Fuarı kapsamında bir iş birliğine daha imza attı. TOBFED, Van Ticaret ve Sanayi Odası ile imzaladığı iş birliği protokolü kapsamında, otomotiv satış sonrası hizmetlerine yönelik personel ihtiyacının giderilmesi ve istihdamın artırılması için Van’da eğitim akademisi kuruyor. TOBFED Genel Başkanı Sn. Serkan Bakırtaş, TOBFED Genel Sekreteri Hale Kuyucu ve Van Ticaret ve Sanayi Odası Otomotiv Grup Başkanı Danyal Yıldız’ın da katılımıyla TOBFED ve Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva arasında imzalanan protokol kapsamında, otomotiv sektöründe istihdam yaratmak, standartlara uygun mesleki eğitimler düzenlemek ve sektörün nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak hedefleniyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli ile de bir araya gelen heyet, TOBFED’in Van Ticaret Sanayi Odası ile imzaladığı protokol kapsamında İŞKUR Van İl Müdürlüğü ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin paydaşlığında hayata geçirilecek TOBFED Akademi ile istihdam alanı yaratmak ve iş garantili eğitim imkanı sağlamak üzere fikir alışverişinde bulundu.

Dijitalleşmenin otomotiv sektöründe de etkisi büyük

Fuarda TOBFED standını ziyaret eden İŞKUR Van Müdürü Selma Biçen’e TOBFED Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Bakırtaş, TOBFED ve otomotiv sektöründeki yeni gelişmeler hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Bakırtaş; günümüzde dijitalleşmenin otomotiv sektörüne de etki ettiğinin altını çizdi: “Otomotiv sektörünün dijitalleşmesinde tüm paydaşların koordinasyonunu sağlayabilen, eldeki bilgiyi toplayan ve bunu hızlıca işleyebilen ve optimize edilmiş veriyi mobil uygulamalar üzerinden sunabilen platformlar sayesinde önemli yol kat ediliyor. Bu platformların altında gelişmiş algoritma ve teknolojik altyapı yatıyor. Bugün özellikle kişisel mobilitenin güçlenen kasları milyonlarca uygulama ile hayatımızı kolaylaştırıyor” dedi.

Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Türkiye Araç Satış Sonrası Hizmetler Federasyonu TOBFED’ den de söz eden Bakırtaş, “TOBFED, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ve TURKAK tarafından akredite edilen, TSE ile standart belirleme ve belgelendirme çalışmalarında stratejik bir partner. Yurt içinde ve yurt dışında otomotiv satış sonrası hizmetler sektöründe referans kurum olarak kabul edilme ve sektörün gelişimini destekleyen kadın istihdamına yönelik öncü çalışmaları ve iş birlikleri ile otomotiv bakım ve satış sonrası hizmetlerde kaliteyi yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.

Eğitim programlarıyla sektörün talep ve ihtiyaçları karşılanacak

Geçtiğimiz günlerde İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü ile de bir iş birliği protokolü imzaladıklarını belirten Bakırtaş: ‘’ Bu protokolle TOBFED’e üye işletmelerin İŞKUR tarafından sunulan istihdam ve işe yerleştirme ile iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden, kurs ve programlardan, iş kulübü faaliyetlerinden ve yürürlükte bulunan istihdam teşviklerinden yararlanmasını hedefliyoruz. Protokol kapsamında İŞKUR, TOBFED’e bağlı işletmelerin mesleki eğitim kursları başvurularını alacak ve uygun iş gücünü temin edip işe yerleştirecek. İşbaşı eğitim programları ve diğer programları tamamlayan katılımcılara MYK belgeleri verecek ve bu süreçlerin mevzuata uygunluğunu denetleyecek. Genç istihdamı ülkemiz için büyük önem taşıyor. Bu protokol, gençlerin yanı sıra toplumun da yararına ve ekonomik kalkınmayı destekliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Bakırtaş, kadınların, erkeklerin daha aktif olduğu mesleklerde aslında daha başarılı olduğunu belirterek, “Kadın istihdamı arttıkça sektör daha da güzelleşecek. Sektörün talep ve ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulacak eğitim programının ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Süreci el birliğiyle verimli bir şekilde yürüteceğimize inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?