İnce’den Bahçeli’ye tepki: Sonuna kadar direneceğiz

İnce’den Bahçeli’ye tepki: Sonuna kadar direneceğiz

Memleket Partisi Genel Bakanı Muharrem İnce, MHP lideri Bahçeli’nin Abdullah Öcalan ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. İnce “PKK terörü bitme noktasındayken, bu can suyunu hangi akla hizmet verme gereği duyarsınız” diye konuştu.

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik olarak “Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantısında konuşsun” ifadesini kullandı.

Bahçeli’nin açıklamalarına çeşitli çevrelerden tepki gelirken Memleket Partisi Genel Bakanı Muharrem İnce de tepki gösterenler arasındaydı.

İnce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı terörist bırakmadıklarını söylerken, PKK terörü bitme noktasındayken, bu can suyunu hangi akla hizmet verme gereği duyarsınız! Buradaki oyunu kimin kurduğunu, kimin gerçekte neyi hedeflediğini, bu vatan toprakları üzerinde yürütülen pazarlıkları bilmiyoruz. Bildiğimiz bir şey var: kim bu Cumhuriyete, Anayasanın değişmez maddelerine, toprak bütünlüğüne kastediyorsa; bu vatanı sahipsiz sanmasın, buradayız ve sonuna kadar direneceğiz” dedi.

İnce ayrıca “Bütün milliyetçi ve cumhuriyetçi kuvvetleri bir araya gelmeye davet ediyorum” ifadesini kullandı. (Haber Merkezi)

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, günlerdir ülke gündeminde yer alan oylardan sonra  dün partisinin gurup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına tepki göstermişti. Şimdi ise yeni bir paylaşım yapan İnce memleketteki bütün milliyetçi ve cumhuriyetçi bir araya gelmeye davet etti.
“Burdayız ve sonuna kadar direneceğiz”

Muharrem İnce sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımında şu sözlere yer veredi. “Son zamanlarda gün geçmiyor ki hepimizi şoke eden bir gelişme yaşanmasın. Kadın cinayetleri, bebek cinayetleri derken dün Sayın Bahçeli’nin yaptığı açıklama ile gündemimiz yine bambaşka bir yere savruldu. Bahçeli, meydanlarda asılmadığından şikayet ettiği, bu milletin başına gelen en büyük belalardan, terörist başı Öcalan’ın hapisten çıkarılmasını ve Meclis’e gelerek terörün bittiğini ilan etmesini istedi. Bahçeli’nin açıklamasının hemen ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel el yükselterek Kürtlere devlet vermekten bahsetti, daha sonra Cumhurbaşkanı da bu açıklamalara desteğini açıkladı.
“Kapalı kapılar ardında hangi pazarlıkların döndüğünü bilmiyoruz”

Aslında bir süredir yapılan açıklamalar bir şeylerin pişirildiğine işaret ediyordu. Kapalı kapılar arkasında hangi pazarlıkların ve şantajların döndüğünü bilmiyoruz.Devletin yüksek menfaatleri gerektiğinde toplumun hoşuna gitmeyecek bir karar alınmak durumunda kalınabilir ama bu işin usulü erkanı var. Milleti adam yerine koyan, bunun gerekçelerini çıkar topluma anlatır. Hiç olmazsa Meclis’te kapalı oturum düzenler milletin vekillerine anlatır. Ancak, hangi gerekçe ile olursa olsun bu milleti ve devleti acziyet içinde gösteren terörist başının Meclis’te terörü bitireceğini açıklamaya davet edilmesi kabul edilemez. Bu nasıl bir geri adım, nasıl bir takladır? PKK terörüne babalarını kurban vermiş evlatlara, evlatlarını kurban vermiş analara, babalara bunun nasıl anlatacaksınız! Şehitlerimiz Aybüke Öğretmene, Nedim Öğretmene, Muhammet Fatih Kaymakama nasıl anlatacaksınız! Terörle mücadelede uzuvlarını kaybeden, hayatları paramparça olan gazilerimize nasıl anlatacaksınız! Terörün başı ezilmişken, Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı terörist bırakmadıklarını söylerken, PKK terörü bitme noktasındayken, bu can suyunu hangi akla hizmet verme gereği duyarsınız! Buradaki oyunu kimin kurduğunu, kimin gerçekte neyi hedeflediğini, bu vatan toprakları üzerinde yürütülen pazarlıkları bilmiyoruz. Bildiğimiz bir şey var: kim bu Cumhuriyete, Anayasanın değişmez maddelerine, toprak bütünlüğüne kastediyorsa; bu vatanı sahipsiz sanmasın, buradayız ve sonuna kadar direneceğiz.
ATATÜRK diyor ki:

“Milletlerin tarihinde bazı dönemler vardır ki, belli amaçlara erişebilmek için maddi ve manevi ne kadar kuvvet varsa hepsini bir araya toplamak ve aynı doğrultuya yöneltmek gerekir. Yakın yıllarda milletimiz, böyle bir toplanma ve birleşme hareketinin önemli sonuçlarını kavramıştır. Memleketin ve devrimin, içeriden ve dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı korunması için, bütün milliyetçi ve cumhuriyetçi kuvvetlerin bir yerde toplanması gerekir. Aynı cinsten olan kuvvetler, ortak amaç yolunda birleşmelidir.”
Atatürk’ün bu sözlerini emir kabul eden memleketteki bütün milliyetçi ve cumhuriyetçi kuvvetleri bir araya gelmeye davet ediyorum.
Hem milli, hem akıllı olunabilir. Hem yerli, hem medeni olunabilir Hem güçlü, hem namuslu olunabilir. Türkiye’nin ihtiyacı olan yerli, milli, akıllı, medeni, güçlü ve namuslu bir iktidarın inşası mümkündür.
“Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.”
Selam olsun İbrahim’in ateşine su taşıyan karıncalara!”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?