BİR CUMHURİYET ŞARKISI  FİLMİNİN OYUNCULARI KENDİ KARAKTERLERİNİ ANLATIYOR

BİR CUMHURİYET ŞARKISI FİLMİNİN OYUNCULARI KENDİ KARAKTERLERİNİ ANLATIYOR

25 Ekim’de vizyona girecek olan;1930’lu yılların Türkiye’sinde, bir avuç genç, yetenekli ve azimli insanın bir ülkede sanatla nasıl devrim yaptığının nefes kesen hikayesini anlatan BİR CUMHURİYET ŞARKISI filminin oyuncuları kendi karakterlerini anlattı…

SALİH BADEMCİ (AHMED ADNAN SAYGUN)

Türkiye’deki ilk operanın bestelenme hikayesini anlatıyoruz. Bu iş için çok heyecanlı, henüz kendini çok toy hisseden, yönetim kabiliyeti tam gelişmemiş Ahmed Adnan Saygun’un tüm zorluklara rağmen bestekar olarak doğuşunu görüyoruz. Böylesine mücadeleci özel bir karakteri canlandırdığım için mutlu ve gururluyum.

ERTAN SABAN (MUSTAFA KEMAL ATATÜRK)

Mustafa Kemal Atatürk’ü oynamaya çalışmak büyük ve kibirli bir iddia. Bize hem daha modern hem daha özgür bir hayat bahşeden kişilikle birkaç aylığına da olsa zaman geçirmek nasip olduğu için çok müteşekkirim. Umarım ruhundan bir kuple yansıtabilmişimdir.

MELİS SEZEN (MEDİHA HANIM)

Mediha Hanım ayakları yere sağlam basan, cesur tam bir Cumhuriyet kadını. Adnan Saygun’un eşi. Aynı zamanda kendisi piyanist. Sanatçı, piyanist olarak bir Cumhuriyet kadını olan Mediha Hanım’a hayat vermek benim için çok heyecan verici.

ŞİFANUR GÜL (NÜKHET)

Nükhet anlatmak istediğimiz hikâyeyi temsil eden tam bir Cumhuriyet genci. Umutlu, pozitif, neşeli ve inançlı bir karakter. Nükhet’i oynarken olduğu yeri güzelleştiren bir kelebek gibi hissettim.

OKAN YALABIK (ZEKİ ÜNGÖR)

Zeki Üngör Cumhuriyet tarihinin önemli müzik insanlarından biri. Genç Cumhuriyet’in müziğinin inşa edilmesinden, İstiklal Marşı’nın bestesine kadar daha birçok önemli eserin sahibi. Bu yüzden bu rolü oynamak benim için çok heyecan verici.

Bir Cumhuriyet Şarkısı’
BKM Yapımcılığında, Türkiye İş Bankası’nın katkılarıyla 25 Ekim’de sadece sinemalarda.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?