Gemlik Belediyesi Hemşeri Dernekleri Festivali değil, Gemlik Belediyesi Kürtçe Şarkı Festivali!!

Gemlik Belediyesi Hemşeri Dernekleri Festivali değil, Gemlik Belediyesi Kürtçe Şarkı Festivali!!

Gemlik Belediyesi ve Gemlik’te bulunan hemşehri derneklerinin birlikte organize ettiği “Hemşehri Dernekleri Kültür Festivali” İskele Meydanı’nda gerçekleşti. Festivalde çalınan müzikler ise vatandaşın tepkisini de beraberinde getirdi. Vatandaşların isyanına ise Zafer Parti Gemlik İlçe Başkanı Nilüfer Toprakçı tercüman oldu.

Toprakçı; 1- Gastronomi Festivali – Kürtçe şarkı Rezaleti 2-Zeytin Festivali – Bölücü Ahmet Kaya Şarkıları 3- Hemşeri Dernekleri Festivali – Kürtçe Şarkılar
Hemşeri dernekleri Festivali adı altında söylenen Kürtçe şarkılar!
Şükrü Başkana durumu ilettiğimde “Kürtçe bizim zenginliğimiz” demekle yetindi.
Bizim zenginliğimiz TÜRKÇE! Burası Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında da belirtildiği gibi dili de TÜRKÇE’dir!
Kürdü ,Lazı,Çerkezi tabiiki tüm etnik kimlikler zenginliğimiz ancak hepimiz Türkiye’ye vatandaşlık bağıyla bağlıyız ve TÜRK vatandaşıyız,
Dağılmış altılı masanın programlarından biri olan herkes kendi anadilinde eğitimini alsın ! ın mı yolunu açıyorsunuz bu tür festivallerde söylenen Kürtçe şarkıları normalleştiriyorsunuz?
Kaldıki Festivalin Gemlik’e ve Gemlik esnafına hiçbir yararı olmamakla birlikte aksine zararı olmuştur, katılan çoğu dernekte organizasyonun yetersizliğinden şikayetçi, tepkilere kulak tıkamak ayrıca soru işareti olmakla birlikte dün söylenen kürtçe şarkıların ardından bugün yapılan programda tüm yörelerin kendine has TÜRKÜ’lerinin söylenmesini de uyarılarımızın dikkate alınmış olması olarak yorumluyoruz.
Bu da bir gelişme..” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?