AmChams Avrasya Ekonomi Zirvesi 24-25 Ekim’de İstanbul’da gerçekleşiyor

AmChams Avrasya Ekonomi Zirvesi 24-25 Ekim’de İstanbul’da gerçekleşiyor

AmChams Avrasya Ekonomi Zirvesi ilk kez 24-25 Ekim tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek. Toplamda 12 ülkenin katılımında ve gerçekleşecek zirve, iş insanları, kamu temsilcileri ve uluslararası kurumları bir araya getirecek.

Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan’da bulunan Amerikan Ticaret Odaları (AmCham) liderliğinde gerçekleşecek zirveye Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Moldova, Romanya, Tacikistan, Özbekistan ve Ukrayna’dan temsilciler katılacak. ABD Ticaret Bakanlığı tarafından da desteklenen zirve ile Avrasya bölgesinde ekonomik iş birliklerinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

İstanbul, 11 Ekim 2024 – AmCham Türkiye’nin (Amerikan Şirketler Derneği) yanı sıra, Yunanistan ve Bulgaristan AmCham’leri tarafından ortak olarak düzenlenen “1. AmChams Avrasya Ekonomi Zirvesi” (AEES), 24-25 Ekim 2024 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek. Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan ve ABD Ticaret Bakanlığı tarafından da desteklenen zirve ile Avrasya bölgesinde ekonomik iş birliklerinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Hükümet ve küresel kuruluşların temsilcilerini ağırlayacak olan zirvede bölgedeki mevcut ve potansiyel iş fırsatları ve ortaklıkları değerlendiren dünya çapındaki şirketlerden konuşmacılar yer alacak. Zirve süresince katılımcılar, paydaşlar ve iş dünyası temsilcileriyle birebir toplantılar ve atölye çalışmalarına da katılacaklar.

Hedef bölgenin potansiyelini açığa çıkarmak

AmChams Avrasya Ekonomi Zirvesi’ni bu yıl İstanbul’da hayata geçirmek için AmCham Türkiye, AmCham Yunanistan ve AmCham Bulgaristan’ın kapasitelerini birleştirdiğini belirten AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: “AmCham Türkiye olarak, Türkiye ekonomisine 60 milyar dolar katkı sağlayan 145 ABD merkezli şirketi temsil ediyoruz ve ana hedefimiz ülkemizi global pazarlara taşıyan bir güç olmak. Bu hedefimiz doğrultusunda Türkiye ve ABD arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolar düzeyine ulaşmasına katkı sağlamayı sürdürüyoruz. Şimdi de bölgemizdeki diğer Amerikan Ticaret Odaları (AmChams) ile iletişim ve iş birliğimiz ile ticaret potansiyelini daha da geniş bir kapsam ve coğrafya ulaştırmak için çalışıyoruz. Bizleri bir araya getiren AEES zirvesini hayata geçirme fikri de Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan’daki AmCham yönetimleri arasındaki görüş alışverişi sonucunda doğdu. Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Moldova, Romanya, Tacikistan, Ukrayna ve Özbekistan‘daki Amerikan Ticaret Odalarının da AmChams Avrasya Ekonomi Zirvesi (AEES) organizasyonuna ortaklığını memnuniyetle karşılıyoruz. Birlikte hayata geçirdiğimiz bu ilk zirvenin İstanbul’da düzenlenmesi AmCham Türkiye olarak bizleri ayrıca mutlu ediyor.”

AEES zirvesini düzenleyen Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan AmCham’leri ortak açıklamalarında şunları ifade etti: “Jeopolitik ve ekonomik dinamiklerin yanında daha güçlü, şeffaf ve verimli bölgesel iş birliğine duyulan ihtiyacı değerlendirerek, AmChams Avrasya Ekonomi Zirvesi’ni düzenleme konusunda ilk adımı attık. Zirvenin, katılımcı ülkeler arasındaki iş ve ticaret bağlarını güçlendirmek için dinamik bir platform görevi görmesini bekliyoruz. Bu platformu Amerikan Ticaret Odaları’nın deneyiminden ve ağından yola çıkarak; şirketlerin, hükümetlerin ve küresel kuruluşların bölgenin potansiyelini artırmak üzere iş birliği yapmalarına olanak sağlamak amacıyla oluşturduk.”

AmChams Avrasya Ekonomi Zirvesi (AEES) Resmi Websitesi ve Program Akışı:

https://eurasianeconomicsummit.events

Zirve Panelleri:

  • Bölgesel İş Birliği
  • Bölgesel Enerji Haritası: Güvenlik ve Sürdürülebilirlik
  • Orta Koridor: Ticaretin Gelecek Yolları
  • Dijital Ekonomi Rehberi: Yapay Zeka ve Ötesi
  • Büyüme İçin Bankacılık: Bölgesel Finansın Rolü
  • Turizm: Bölgesel Büyümenin Kilit Sektörü
  • Üretimde Direnç: Yenilikler ve Tedarik Zincirinin Yenide Şekillendirilmesi

AmCham Türkiye

AmCham Türkiye (Amerikan Şirketler Derneği), Türkiye’de faaliyet gösteren A.B.D. şirketlerinden oluşan bir ticaret birliği ve sivil toplum kuruluşudur. Türkiye’de 2004 yılında kurulan dernek, Türkiye ve ABD arasındaki ikili ticaret ve yatırımların geliştirilmesi amacıyla köprü görevi görerek, Türkiye’deki iş ortamının güçlendirilmesi ve uluslararası doğrudan yatırımların teşvik edilmesi yoluyla ekonomik kalkınmaya katkı sunmayı hedeflemektedir.Türkiye’de toplamda 60 milyar doların üzerinde yatırımı olan ve 100.000’e yakın istihdam yaratan 140’ı aşkın Amerikan şirketini temsil eden AmCham Türkiye, ABD Ticaret Odası’nın bir iştiraki ile güvenilir ve saygın bir fikir lideri olarak, Amerikan iş dünyası, uluslararası yatırımcılar ve yerel karar alıcılar ile iş birliği içinde, Türkiye’deki iş ortamının geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yürütmektedir.

Amerikan-Helenik Ticaret Odası

Amerikan-Hellenik Ticaret Odası (AmCham Greece) 1932 yılında kurulmuştur ve Avrupa’daki en büyük, en aktif ve dinamik Amerikan Ticaret Odalarından biridir. Yunanistan’da iş yapan hemen hemen tüm Amerikan şirketleri ve ABD ile ticaret yapan Yunan şirketleri Oda’nın üyesidir. Oda’ya üye 750 şirket iş ufuklarını genişletmek, yeni iş ortaklıkları kurmak ve günümüzün küresel ekonomisinde ticaret ve yatırım fırsatlarından yararlanmak istemektedir. Oda, Amerika Birleşik Devletleri ile Yunanistan arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri teşvik etmektedir. Tamamen özerk, kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur ve herhangi bir devlet kurumundan sübvansiyon almaz. AmCham Yunanistan, Washington D.C.’deki ABD Ticaret Odası’nın ve Avrupa Amerikan Ticaret Odaları Konseyi’nin aktif bir üyesidir.

Bulgaristan Amerikan Ticaret Odası

Bulgaristan’daki Amerikan Ticaret Odası (AmCham Bulgaria), yaklaşık 30 yıldır okyanus ötesi ekonomisinin Bulgaristan’daki sesidir. Yaklaşık 350 üyeden oluşur, bunlar ABD’li, Bulgar ve çok uluslu şirketlerdir. Merkezi Sofya, Bulgaristan’dadır ve Washington D.C., ABD’de bir ticaret ve temsilcilik ofisi bulunmaktadır. Avrupa’daki Amerikan Odaları Ağı’nın (ACE, AmChams in Europe) bir üyesidir ve ABD Ticaret Odası’na bağlıdır. Ayrıca 2019 yılından bu yana Üç Deniz Girişimi’ni desteklemektedir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?