“Okul kantinleri cep yakıyor, yoksulluk can alıyor”

“Okul kantinleri cep yakıyor, yoksulluk can alıyor”

MİLİ SOL Genel Başkanı Hüseyin Alpay, derin bir yoksulluk yaşayan ülkede, hayat pahalılığı yüzünden öğrencilerin okul kantinlerinden faydalanamadığını, 79 yaşında çalıştığı inşaattan düşerek hayatını kaybeden yaşlı vatandaşın da ekmek parası uğruna hayatını kaybettiğini söyledi. Alpay, “Okul kantinleri cep yakıyor, yoksulluk can alıyor.” diye konuştu.

“Çocuklar beslenemiyor, suya bile erişmekte güçlük yaşıyor”

Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay, okul kantinlerindeki fahiş fiyatların veli ve öğrencileri güç durumda bıraktığına işaret ederek, “Türkiye Yüzyılı adını verdikleri bu zaman diliminde; bir tosta bile parası yetmeyen aileler, temizlenemeyen okullar ve temel gereksinimlerini karşılayamayan öğrenciler tanıklık ediyor. Halka reva görülen bu tabloyu reddediyoruz.” ifadelerini kullandı.

MİLLİ SOL Genel Başkanı Alpay Ankara’da yaptığı açıklamalarda, okullardaki personel eksikliği, temizlik sorunu ve kantin fiyatlarındaki yüksek fiyatlara dikkat çekti. Alpay, “50-60 TL’ye satılan tostların, 10 TL’ye satılan suların olduğu bir kantinde çocukların yarıdan fazlası besinlere ve suya erişemiyor.” görüşünü savundu.

“14 yaşındaki Fırat ile 79 yaşındaki yaşlı amcanın vebali boynunuzda”

Hüseyin Alpay açıklamasında ayrıca, Mardin’de çalıştığı inşaattaki merdiven boşluğuna düşerek ağır yaralanan 14 yaşındaki Fırat ile Konya’nın Seydişehir ilçesinde 2 katlı bir binanın inşaatında düşerek hayatını kaybeden 79 yaşındaki işçiyi de hatırlattı.

Alpay, “Ülkemizdeki hazin durumun özeti bu iki iş kazasıdır. 14 yaşında okulda olması gereken bir evladımız ağır yaralanırken, huzurlu bir emekliliği hak eden 79 yaşındaki bir amcamız hayatını kaybediyor. Ne için? Ekmek parası için. Halkı yoksullaştıran politikaların sahipleri bilsin ki bu veballer hepinizin boynundadır.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?