Sokak Canlarına Balıkçılar Sahip Çıkıyor!

Sokak Canlarına Balıkçılar Sahip Çıkıyor!

Kütahya esnafı hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte üşüyerek işletmelerine sığınmak isteyen köpeklere kapısını açtı. Hava sıcaklığının -4 dereceye kadar düştüğü Kütahya Tavşanlı’da sokak hayvanları için zor günler başladı. Gerçek bir hayvan dostu olan Kütahya’nın Tavşanlı ilçesindeki sokak canlarının daimi dostu Necdet Demirat ile Tavşanlı’nın balıkçısı Niyazi Turgut 7/24 saat kavramı olmadan sokak sokak dolaşarak sokak canlarının mama ihtiyaçlarını karşılıyor.

Balık pazarı esnaflarından Niyazi Turgut, sezonu açtıklarını ve günlük olarak bol çeşit ile hizmet verdiklerini söylerken, “Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi’nden gelen balık çeşitleri uskumru, levrek, çipura, somon, çinekop, hamsi ve sardalya. Hamsi az olduğu için fiyatı biraz yüksek. Balıkçılar olarak gelirimizin büyük bir kısmını sokak canlarının beslenmesi için kullanıyoruz. Bu konuda bizlere destek olan Necdet Demirat ağabeyimizi de teşekkür ediyoruz.” dedi.

Hayvansever esnaf ayrıca, bu soğuk kış günlerinde sokak hayvanları için kapı önlerine mama ve su konulmasının ihmal edilmemesi konusunda vatandaşlara hatırlatmada bulundu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?