DEVA’DAN BOZBEY’E  BÜYÜK DAVA!

DEVA’DAN BOZBEY’E BÜYÜK DAVA!

DEVA Partisi Mudanya İlçe Başkanı Mehmet Özalp, Burfaş tarafından Mudanya Plajı tesislerinde ücret alınmasının Anayasa ve Kıyı Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

DEVA'DAN BOZBEY'E DAVA!

Yaz döneminde törenle hizmete açılan Burfaş Mudanya Plaj Tesisi, tüm deniz kıyılarının tüm vatandaşlara açık olduğu ilkesi gözetilmeden işletildiğini dile getiren DEVA Partisi Mudanya İlçe Başkanı Mehmet Özalp, tesislerin ileride özel işletmecilere devir edilip edilmeyeceğinin de belli olmadığını savundu. Özalp, “Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Mudanya ilçemizde halkın kullanımına sunması gereken bu plaj alanını Burfaş aracılığıyla ticari bir işletmeye dönüştürmesi, vatandaşlarımızın anayasal haklarına açık bir saldırıdır” dedi.

DEVA Partisi Mudanya İlçe Başkanı Mehmet Özalp’in Mudanya Cumhuriyet Savcılığı’na sunduğu dilekçede şunlara yer verildi;

Mudanya ilçemizde Burfaş tarafından vatandaşlarımızın yararına yapıldığı iddia edilen “Mudanya Plajı”nın, Anayasa ve Kıyı Kanunu’na aykırı bir şekilde işletildiği tespit edilmiştir. Bu durum, halkımızın anayasal haklarının ihlal edilmesine yol açmaktadır. Anayasamızın 43. maddesi, kıyıların devletin hüküm ve tasarrufu altında olduğunu ve herkesin denizlerden serbestçe yararlanabileceğini açıkça belirtmektedir. Ayrıca, 3621 sayılı Kıyı Kanunu da kıyıların ve sahil şeritlerinin kamu yararına kullanılması gerektiğini hükme bağlamıştır.

Bu bağlamda, her vatandaşımızın ülkemizin denizlerinden ve plajlarından ücretsiz olarak faydalanma hakkı bulunmaktadır. Ancak, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Mudanya ilçemizde halkın kullanımına sunması gereken bu plaj alanını Burfaş aracılığıyla ticari bir işletmeye dönüştürmesi, vatandaşlarımızın anayasal haklarına açık bir saldırıdır.

Bugün belediye, kendisini “HİZMET” afişleriyle tanıtırken, bizler soruyoruz: Hangi hizmet? Yerel yönetimler ne zamandan beri şirket politikalarının bir parçası haline gelmiştir? Belediyeler, kâr amacı gütmezler; aksine, kamu hizmeti sunarlar. Bu gerçeği hatırlatmak istiyoruz: Halkın hakkı olan bir alanı ticarete dönüştürüp sonra da bunu “hizmet” olarak sunmak, kabul edilemez bir yaklaşımdır.

Ayrıca, bu işletmenin diğer Burfaş işletmeleri gibi ilerleyen dönemde kime devredileceği de halkımız tarafından merak edilmektedir. Ne yazık ki, bir önceki belediye başkanının, “zarar ediyor” bahanesiyle bazı mülkleri yandaşlarına devrettiği bilinen bir gerçektir. Bu tür uygulamaların yeniden gündeme gelmesi, vatandaşlarımızın haklı endişelerine yol açmaktadır.

Mudanya plajı, halkımızındır, belediyenin değil! Bu plajın derhal ve koşulsuz olarak halkımıza geri verilmesi gerekmektedir. Deva Partisi olarak, Mudanya halkının bu haklı mücadelesinde yanlarında olduğumuzu ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?