Zeki Baştürk yazdı; YAŞAMI GÜZELLEŞTİREN DOSTLAR

Zeki Baştürk yazdı; YAŞAMI GÜZELLEŞTİREN DOSTLAR

Köşe yazarımız Zeki Baştürk makalesinde;

Güneşli , pırıl pırıl taze bir sabaha uyandik. Güneş tüm güzelliği ile esenledi bizleri. Sabahın serinliği, doğanın güzelliği yeni bir güne başlamanın habercisiydi.

Elli yılı aşkın süredir arkadaşımızın konağında kuş sütü eksik kahvaltımızı geçmiş anıların eşliğinde yaptık. Kahvaltının güzelliği yanında dostça söyleşi de daha bir güzellik kattı günümüze. Yaşama sevinci doldu içimize.

Ayrılık, bir yerden kopuşsa bir başka ulaşamadır. Ayrılık zamanı gelmişti.

Güzelçamlı’dan saat 11.00 de ayrıldık. İki saate yakın bir yolculuktan sonra Bodrum girişinde GÜLLÜK ‘e uğradık.Burada da yine yarım yüzyıllık dostlar bekliyordu. Çapa Yüksek Öğretmen Okulu’ndan arkadaşımız Safiye ve değerli eşi Akın yolda karşıladı bizleri. Sıcak, içten, dostça bir kucaklama ile birleşti kollarımız.

İçtenligin, dostluğun, sıcaklığın yanında hazır bir sofraya kurulduk hemen. Arkadaşımız Safiye AKBULUT ‘un kendi elleriyle hazırladığı yemekler enfesti. Becerisini, hünerlerini, yeteneklerini sergilemişti. Yine okul anılarından söz edildi elbet. Çocuklarımızdan, ülkemizin durumundan konuştuk uzun uzun.

Her güzelliğin bir sonu olduğu gibi süre çabucak geçirmişti. Bize teknelerini gösterdiler. Günlerinin nasıl geçtiğini anlattılar. Sarılarak, kucaklasarak, yeniden buluşmak için söz vererek esenlikler dileyerek ayrıldık bu güzel, bu değerbilir insanlardan.

Bir başka değerbilir, sıcak kanlı, içtenlikli bir dost daha bekliyordu bizleri. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümünden Muammer BAŞOL’ du bu değerli arkadaşımız.

Bodrum girişindeki Güvercinlik’teki otelimize eşyalarımızı bıraktıktan sonra Mumcular ‘da yaşayan arkadasimiza konuk olduk bu kez.

Arkadaşımız Muammer ve değerli eşi Gülay Başol, çok sıcak ve içten karşıladılar bizleri. Çay kahve ikramindan sonra yine yemekler hazırlanmış, sofralar kurulmuştu..Biraz sonra güzel ve başarılı bir avukat olan kızları Esma da katıldı bizlere.

Bu kez geçmişten çok güncel konuları konuştuk. Narin cinayetinden özel okulların pahalılığına, MEB’ deki sorunlar yumağından emeklilerin geçim sıkıntısına ilişkin pek çok konuyu gündeme taşıdık.

Artık otele dönme zamanımız gelmişti. Çünkü ertesi gün bizi yine bir yolculuk bekliyordu.

Bugünü güzelleştiren, dostluğun ve konukseverligin en güzel örneklerini sunan Safiye ve Akın AKBULUT çiftine; Mumcular’ da konuk eden Gülay ve Muammer BAŞOL’ a, kızları Esma Irmak Başol ‘a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

İyi ki varsınız dostlar. Yaşam sizler gibi dostlarla güzel. En güzel günler sizlerle olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?