‘TARIM CAN ÇEKİŞİYOR’

‘TARIM CAN ÇEKİŞİYOR’

  • Şenkuyumcu, tarımsal kesimin ihmal edildiğini, üreticilerin borç batağı içine itildiğini söyledi.

Mustafakemalpaşa Zafer Partisi Başkanı Göksel Şenkuyumcu, çiftçilerin sorunlarını gündeme taşıyan ‘Ah Çiftçim’ başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

Devlet yetkililerinin, ‘boş yer bırakmadan ekin’ dediğini hatırlatan Şenkuyumcu; “Çiftçimizde ilçemizde bu çağrıya uyarak ekti ve bu yıl önceki yıllara göre daha fazla ekim yaptı. Ancak üreten insanlar zarara uğradı. Emek ve para harcayan çiftçimiz perişan oldu. Çiftçimiz sesini duyurmak için yolları dahi kapattı. Çiftçimizin ürünü elinde kaldı ve bazıları bin bir emekle ürettiği ürünleri dökmek zorunda kaldı. Diğer yandan, Türk çiftçisinin bir yıl uğraşıp ürettiği buğdayın Bandırma’da nasıl toprak altına gömüldüğünü ve çürütüldüğünü daha geçen yıl gördük. İthal buğdayı silolara koyan zihniyetin Türk çiftçisinin emeğini nasıl mezara koyduğunu da gördük. İnanılır gibi değil ama gerçek. Aslında bu dökülen ve gömülen mahsul, Türk çiftçisinin teriydi, umutlarıydı. Bu örnekler tarımda plansızlığın ve üreticinin doğru yönlendirememesinin bir sonucudur. Kendi ürettiğimiz mahsul gömülerek Türk tarımı sabote edilmektedir. Daha ötesini söylemeye ise dilimiz varmıyor. Bu ortamda duygularımı ancak bu kadar ifade edebiliyorum” dedi.

‘ÇİFTÇİ İFLAS EDİYOR, İCRALARLA BOĞUŞUYOR’

Çiftçinin yol keserek eylem yapmasını ve ürününü dökmek zorunda kalmasını tarımı yönetenlerin karnesindeki başarısızlık belgesi olduğunun altını çizen Göksel Şenkuyumcu; “İlçemiz özelinde de İlçe Tarım bence sadece üretim planlaması alanında da yetersiz değildir. Tarımla ilgili her alanda başarısızdır.  Örnek verecek olursak Döllük-Güllüce Sulama Projesi’nin sulayacağı arazi Mustafakemalpaşa’nın arazisi değil midir? Buradaki sulama suyu arsenikli çıkmış ve halkın bütçesinden aktarılan paralar heba olmuştur. Bu örnek bile tarımdaki ciddiyetsizliğin, vizyonsuzluğun bir göstergesidir.  Ben kişisel olarak ilçemizde de İlçe Tarım’ın yetersiz ve ilgisiz olduğunu, tarım faaliyetlerini doğru planlayamadığını, çiftçimizin yeteri kadar yanında olmadığını ve çiftçiye uzak olduğunu düşünüyorum. Doğru yönlendirememek ve plansız üretimden dolayı, çiftçi traktöründen römorkuna kadar satmak ve icra ile boğuşmak zorunda kalmaktadır. İflas eden çiftçinin yuvası dağılmakta, psikolojisi bozulmakta, çocuklarını evlendirememekte, çocuklarının eğitim hayatına kadar her şeyi yerli yeksan olmaktadır” şeklinde konuştu.

‘TARIM MÜDÜRLÜKLERİ AKTİF OLMALI’

Zafer Partisi Başkanı Göksel Şenkuyumcu açıklamasını şu sözlerle tamamladı; “Unutulmamalıdır ki, üretim çiftçiden başlar. Çiftçi üretemez, ürettiğini de satamazsa bu sadece kendisi için değil tüm sektörlerde felaketle sonuçlanır. Tarım üretiminin plansızlıktan ve ilgisizlikten kurtarılma vakti gelmiştir de geçmektedir. Çiftçimizin zarar etmeyeceği  doğru bir üretim için ilçe tarım müdürlüklerinin çok daha etkin olması, ülkenin ihtiyaçlarına göre çiftçiye doğru yön göstermesi, çiftçi ile bu güne göre çok daha fazla iletişim halinde olması gerekmektedir. İçine kapanık bir kurum olmaktan kurtulup ülkemizin en aktif teşkilatı olmalıdır.  Bu, Zafer Partisi iktidarında olacak. Eleştirdiğimiz tüm sorunları çözeceğiz. Çiftçinin alın teri asla heba olmayacak. Zafer sözü; Alım garantili tarım.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?