NEDEN BU LİSTEDE BURSA’DAN KİMSE YOK HAKSIZLIK  DEĞİL Mİ???

NEDEN BU LİSTEDE BURSA’DAN KİMSE YOK HAKSIZLIK DEĞİL Mİ???

Geçmiş dönem PM Üyesi Güler Buğday, milletvekillerinin çalışmaları hakkında kaleme aldığı makalesinde;

ORC Araştırma’nın anketine göre ana muhalefet partisi CHP’nin en sevilen 10 milletvekili belirlenmiş.
7 bin 400 kişiyle yapılan araştırmada, sevilme oranı yüzde 30’un üzerindeki 10 CHP Milletvekilleri kamuoyu ile paylaşıldı.
23-26 Eylül tarihleri arasında yapılan ankette, CHP’nin en sevilen milletvekillerinin sıralaması resimleriyle paylaşıldı.
Hiçbirine haksızlık yapmak istemem hatta içlerinde gerçekten çalışkanlıkları, özverileri, mücadeleleri ve sosyal demokrasinin ideolojisine uyanları da var.
Ancak ülkemin 4.büyük ili olan Bursa’mızın özellikleri çok değerlidir, kıymetlidir ve zorludur.
Bursa:
Tarihi, kültürü, sanayisi, coğrafyası, tarımda ve sanayide ürettikleri, dağı, denizi ve ülke mozaiğini ve renklerini taşımasıyla çok önemli bir kentimizdir.
Bu nedenle açıklanan listede bu zorlu ilde hakıyla seçilmiş olan ve yıllardır örnek ve özverili çalışmalarıyla tanınan bilinen neden kimse yok?????
Bana göre bu listede resmen haksızlık ve amaçlı olarak algı yapılmış.
Tekrar ediyorum yılların tecrübesi ile ben bu listeyi iyice inceledim.
İçlerinde itiraz ettiklerimde var takdir halkımızındır ancak yapılan haksızlık karşısında susmayı kendime yakıştıramadım.
Sevgili Dostlar, Yoldaşlar ve Canlar, dürüst, samimi, fanatizmden uzak vicdanlı olarak bir liste yapılsaydı bu listede ilk üçün içinde mutlaka Bursa’dan Toprak Adam Orhan Sarıbal olurdu.
Hiç kimse kusura bakmasın ve itiraz etmesin.
Tanımıyorsa bile biraz vaktini ayırsın ve Toprak Adamın hiç olmazsa facebook sayfasına girip seçildiği günden bu yana verdiği onurlu ve yürekli mücadeleye baksın.
İddia ediyorum onun kadar ülkemin her karış toprağına defalarca giden, ne kadar mağduriyet varsa oraya koşan ve çaresiz insanlara ses ve soluk olan inanın başka kimse bulamazsınız…
En yakın örneklerden birisi:
Toprak Adam, sağlığını hiçe sayarak incecik üstü başıyla anında herkesten önce deprem bölgesine gitti.
O zorlu ve acılı bölgeden hiç gelmeden 23 gün orada çaresiz insanları kurtarmak ve yardımcı olmak için çalıştı.
Sizler bukadar özverili çalışan kaç kişi tanıyorsunuz?
Toprak Adam, nerede sel veya bir baskını varsa, nerede bir yangın ve felaket varsa, nerede iktidarın mağdur ettikleri varsa anında orada olmuş ve onların sesi soluğu olmuştur.
Her türlü baskıya, şiddete ve özellikle siyasal tutsaklara karşı dostluğunu ve yoldaşlığını gösterip haksızlık ve hukuksuzluklara karşı yiğitçe bir mücadele vermiştir.
En önemlisi bu gün halkların karşı karşıya kaldığı açlık ve yokluğu önlemek için tarıma, hayvancılığa ve tüm üretimlere karşı iktidarın yaptığı hatalı uygulamalara karşı namuslu ve yürekli tavır koymuştur.
Yıllardır gecesini gündüzüne katarak her sorunu çözmek için mücadele etmiş ve her zaman mağdurlardan yana, yoksullardan yana gençlerin geleceği için çalışmış ve raporlar düzenlemiştir.
Toprak Adam Orhan Sarıbal her zaman barıştan ve eşit yurttaşlıktan yana tavır koyan yürekli ve solu doğru anlayan bir milletvekilidir.
Bu onurlu ve saygın çalışmaları yaparken de ihtiraslı ve yetersiz insanlar tarafından sürekli engellenmiş hatta haksız karalamalarla linç edilmeye çalışılmıştır.
Toprak Adama en yakınları bile birçok kez haksızlık yapmış ve birçok kimse kendisinin etinden sütünden velhasıl sadece kendilerinin beklentileri için onu zorlamış ve hırpalamışlardır.
Toprak Adam Orhan Sarıbal, Sol/Sosyal Demokratlığa yakışan bir tarzda mütevazı yaşamı seçmiş ve halktan kopmadan ve inancını kimliğini satmadan mücadele etmiştir.
Zordur bu kadar çalışkan ve özverili olup bilgi-birikimi ile tüm üretilen ve her alanda mağdur edilen halkların yararına olacak emekçilerin yanında olup hedef olmamak
Fazla uzatmayacağım.
Dedim ya bakın ve inceleyin gelmişini geçmişini yıllardır hiç bozulmuş mu, hiç zorda olanlara, mağdur edilenlere, çaresiz bırakılanlara sırtını dönmüş mü?
Her zaman derim Toprak Adam Orhan Sarıbal, bu özelliklerinden dolayı benim yüreğimde sevgimle büyüttüğüm evladımdır ve benim asla vazgeçmediğim sol yanımdır.
Ben kendisini seven, onun yüreğini bilen, halklara karşı verdiği mücadeleye tanık olan ve sol ideolojiye bu güne dek ihanet etmediği için artık kendisi hepimizin onur duyacağı evladı olarak niteliyorum.
Bir örnek daha vereceğim:
Toprak Adam ön seçimden çıkıp ilk milletvekili seçildiğinde henüz kendisini kimse tanımazken bile Parti Meclisine liste delerek giren 5 kişiden birisi olmuştur.
O günden bu yana Toprak Adam bir kez listede olmak üzere her zaman Parti Meclisine liste delerek girmiştir.
Çünkü Kurultayda tüm illerden gelen delegelerin çoğunluğu onun kendi illerine defalarca gelip en zor anlarında yanlarında olduğunu bilen insanlardır.
İşte onun için paylaşılan bu listeyi gördüğümde Toprak Adam neden yok diye gerçekten üzüldüm.
Gerçi çokta şaşırmadım!!!!
Ülkemizde hangi başarı cezasız kalmıştır.
Toprak Adam Orhan Sarıbal, 4. dönemdir bizim hatta tüm ülkenin milletvekilidir.
Eminim ki kendi isterse yine ön seçimden birinci olarak çıkacak ve tecrübesi, çalışkanlığı özverisi ile örnek olarak hizmet edecektir.
Hak edenlerin kıymeti bilinmelidir.
Kendini bilmezler, yetersiz, hadsiz ve kompleksli insanlar kim olursa olsun Toprak Adamı üzebilirler ama asla zarar veremez ve kendilerine benzetemezler!!!
Ben kendi ilimdeki hak eden bir evladımızın o listede olmamasına üzüldüm ve yazdım.
Mutlaka başka illerde tanımadığımız ama çok yararlı vekillerimizde vardır isterim ki sayıları çok olsun.
Toprak Adamın yolu açık olsun.
Ayağı düz bassın, gözünde yaş yüreğinde acı ve telaş olmasın.
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım.
GÜLER BUĞDAY

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?