KARACABEY ZAFER PARTİSİ’NDEN SİFTAH PARASI!

KARACABEY ZAFER PARTİSİ’NDEN SİFTAH PARASI!

Zafer Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı, gece vakti kentte kepenkleri kapalı dükkanları tek tek gezerek mektup bıraktı. Sabah iş yerlerine gelen esnaf, kapının önündeki zarftan 5 TL siftah parası çıkınca şaşırdı.

ZAFER PARTİSİ'NDEN SİFTAH PARASI

Zafer Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı, 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası nedeniyle gece vakti kentte kepenkleri kapalı dükkanları tek tek gezerek mektup bıraktı. Mektubun içinde Zafer Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı tarafından yazılan, “Yüce Türk Milletinin ekonomisine can veren, her türlü zorluğa göğüs geren değerli esnaflarımızın Ahilik Haftası’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz. Siftah bizden, bereket Allah’tan” diyerek ilk siftahınız bizden olsun. Alın terinizle kazandığınız helal lokmanız bol, bereketiniz daim olsun” mesajı ile 5’er lira da siftah parası yer aldı.

Zafer Partisi Karacabey İlçe Başkanı Vahit Can Demir, “Ahilik (Ahiyân-ı Rum), Ahi Evran tarafından Hacı Bektaş-ı Veli’nin tavsiyesiyle kurulan esnaf dayanışma teşkilatıdır. Aslen Horasan kökenli olup Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu’da yaşayan Alevî-Bektâşî Müslüman Türkmen halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları hem ekonomik hem de ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir. Temel mesleği “Dabbaklık”tır. Kendi kural ve kurulları vardır. Günümüzün esnaf odalarına benzer bir işlevi olan Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzendir. Bizde bundan güç alarak değerli Karacabey esnafımızın Ahilik haftasını kutlar, kazançlarının bereketli ve bol olmasını temenni eder, iyi dileklerimizi sunarız. Bu dar zamanda Zafer Partisi Karacabey ilçe teşkilatı olarak her daim esnafımızın yanında daima olacağımızın bilinmesini isteriz” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?