Dolandırıcıları deşifre ettiği için Gazeteci İrfan Aydın hapse girdi

Dolandırıcıları deşifre ettiği için Gazeteci İrfan Aydın hapse girdi

Yaptığı haberlerle organize suç örgütlerinin, uyuşturucu tacirlerinin ve dolandırıcıların korkulu rüyası olan 3. Göz Medya Genel Koordinatörü İrfan Aydın hapse girdi. Yaklaşık 2 yıl önce Orhangazi’de Birçok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Ezgi Telekom işletmecisi Yekta T. İle ilgili yaptığı haber sonrası onlarca kişiyi nitelikli dolandırıcılık özellikleriyle dolandırdığı iddia edilen zanlının eşi Ezgi T.’nin şikayeti üzerine açılan dava sonrası 2 yıl mahpus cezasına çarptırılan Gazeteci İrfan Aydın, tutuklanarak cezaevine girdi.
Orhangazi Adliyesinde dolandırıcı zanlısı Yekta T. aleyhinde yapılan suç duyuruları dikkate alınmayınca ağına onlarca kişiyi daha düşürmüş mağdurlarda haklarını aramak için halkın Haklı Olanın Cesur Sesi unvanını layık gördüğü Gazeteci İrfan Aydın’dan çözüm istemişlerdi. Aldığı telefonlar için Iban numarasına havale yapmış gibi dekont düzenleyen Yekta T. bu şekilde çok sayıda kişiyi dolandırarak mağduriyet oluşturması kamuoyunda da büyük tepki çekmişti. Konuyu haberleştiren Gazeteci İrfan Aydın, Orhangazi’de yeni mağdurların oluşmasının önüne geçmişti. Dolandırıcılık olayını deşifre ettiği mağdurların haklarını aradığı için dönemin savcısı tarafından önce gözaltına alınan İrfan Aydın’a tahsilatçılık suçlaması yapılmışsa da bu oyun tutmamıştı. Sonrasında Ezgi Telekomun mağdurlara borçlu olduğunu gösteren firma kaşeli sözleşmesine basında yer verdiği iddiasıyla İrfan Aydın’a kişisel verileri yayma suçundan 2 yıl hapis cezası verildi.


ORHANGAZİ ADLİYESİNİN YAPMADIĞINI BURSA ADLİYESİ YAPTI
2 yıl boyunca Orhangazi Adliyesinin Yekta Telekom mağdurlarının dilekçelerine Kayıtsız kalması nedeniyle kurbanlarına yenilerini ekleyen Yekta T. Bursa’da karıştığı benzer bir olay sonrası Gazeteci İrfan Aydın’ın Cumhuriyet Savcılığına verdiği bilgiler kapsamında KOM Şube ekiplerinin yeterince delil elde etmesi sonrası nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına alınıp çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandığı öğrenildi.
2 yıl sonra nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla tutuklanan Yekta T.’nin yaptıklarını deşifre ettiği için Gazeteci İrfan Aydın’a 2 yıllık mahpus cezasını yatmak üzere Gemlik Açık Cezaevine teslim oldu.
İrfan Aydın’a yapılan haksızlığın giderilmesi için adli merciler nezdinde girişimler başlatıldı. Kamuoyunun da büyük tepki gösterdiği bu mahkumiyete karşı hukuki mücadele devam ediyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?