CAN ÇEKİŞEN EĞİTİM MASAYA YATIRILDI.

CAN ÇEKİŞEN EĞİTİM MASAYA YATIRILDI.

Türkiye Emekliler Partisi Mudanya İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Panel’de eğitim sorunları tüm boyutları ile ele alındı. Sorunlar, enine boyuna tartışıldı.

Mudaş Sosyal Tesislerinde yapılan etkinliğe, Türkiye Emekliler Partisi Genel Başkanı Oktay Akçin,  Kurucu üyelerden Yılmaz Alpyürür,  Bursa İl Başkanı Müberra Özdemir, Emekli Sendikaları başkan ve üyeleri ile Sivil Toplum Kuruluşları’ndan pek çok temsilci katıldı.

Başöğretmen Atatürk ile sonsuzluğa göçmüş tüm eğitimciler adına saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Emekliler Partisi Mudanya İlçe Başkanı Bülent Üzmez, açış konuşmasında eğitimin önemi üzerinde durdu ve eğitimin yaşamın her alanında gerekli olduğunu vurguladı.

Oturum yöneticiliğini Zeki BAŞTÜRK’un yaptığı panelde ilk sözü emekli öğretmen ve eğitimci İbrahim Bozdağ aldı. Pandemi döneminde uygulanan uzaktan eğitimin sakıncalarını anlatarak başladı konuşmasına. İktidarın ayrıştırıcı politikalarından somut örnekler verdi. Okulların Devlet okulları ile özel okullar, nitelikli ve niteliksiz okullar diye ayrıldığını, öğretmenlerin kadrolu, ücretli, sözleşmeli olarak parçalara bölündüğünü,  “iktidarın böl, parçala ve yönet” ilkesini uyguladığını dile getirdi.

Öğrencilerin barınma ve yurt sorununu, atanmayan öğretmenlerin eğitimde yarattığı boşluğu, sınav sisteminin öğrenci üzerindeki olumsuz etkilerini anlattı.

EĞİTİM İŞ Mudanya Şube Başkanı Ozan ÖZKAN, okul ve derslik sıkıntısını anlatarak başladı konuşmasına. Bakanlığın ısrarla “velilerden bağış alınmayacak” demesine karşın velilerden büyük oranlarda bağış adı altında para istendiğini, adına zorunlu bağış dendiğini, somut örneklerle anlattı.

Ozan ÖZKAN, okullarda temizlik sorunu yaşandığını, yeterli personel bulunmadığını, bulunan kişilerin  insanlık onuruna yakışmayacak denli düşük ücretle çalıştırıldığını, servis ücretlerinin yüksekliğini ve iş barışının olmadığı bir ortamda nitelikli bir eğitim olmayacağını üstüne basa basa vurguladı.

ÇEDES projesine de değinen Ozan ÖZKAN, bu projenin eğitimde karanlık düşüncenin etkinliğini artırdığını, öğretmenlerin yerini din adamlarının yerini aldığını anlatarak egitimde gelinen noktanın ürkütücü olduğunu gözler önüne serdi.

EĞİTİM SEN adına sendika üyesi Maşallah ASLAN, konuştu. Eğitimin çağdaş, laik, bilimsel, karma ve parasız olması gerektiğini söyleyerek başlayan Maşallah ASLAN, istenen ve arzulanan bu nitelikli eğitimin önündeki engelleri sıraladı.

Çağdaş ve bilimsel eğitimin önündeki en büyük engelin müfredat ve öğretmenlerin niteliksiz olduğunu söyledi. İktidarın okulları bir ticarethane, velileri de müşteri gibi gördüğünü vurguladı.Okula gitmeyen, egitimden uzak kalan yaklaşık iki milyon öğrencinin nerede olduğunun bilinmediğini söyledi.

MESEM, projesi ile küçük yaştaki çocukların okul yerine sanayide çalıştırıldığını, sermayeye  ucuz hatta parasız emek yaratıldığını anlattı. Uyuşturucu kullanımının küçük yaşlara dek indiğini ileri sürdü.

Konuşmaların ardından etkinlik, soru yanıt biçiminde sürdü. Dinleyicilerin soruları yanıtlandı.

Etkinlik sonunda günün anısına konuşmacılara Genel Başkan Oktay Akçin ile Mudanya İlçe Başkanı Bülent Üzmez tarafından üzerinde Atatürk resmi bulunan kupalar verildi.

İlgi ve beğeniyle izlenen, verimli ve yararlı bir etkinlik düzenleyen Türkiye Emekliler Partisi Mudanya İlçe Başkanlığı’na, bu güzel etkinliğe katkı sunan EĞİTİM İŞ ve EĞİTİM SEN sendikalarina, konuşmalarıyla dinleyicileri bilgilendiren ve aydınlatan İbrahim Bozdağ, Ozan ÖZKAN ve Maşallah ASLAN’a , tüm katılımcılara sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?