Küresel salgın medya yatırımlarının dijitale kayışını artırdı

Küresel salgın medya yatırımlarının dijitale kayışını artırdı

Küresel salgının etkisiyle tüketicilerin medya erişim kanalları ve alışveriş alışkanlıklarındaki değişim, dijital medya yatırımlarını hareketlendirdi. E- ticarette hızlı yol almak isteyen girişimcilerle şirket sahipleri de dijital reklam eğitimlerine yöneldi. E-ticaret ve dijital reklam eğitimlerini entegre bir yapıda buluşturan platformlar, girişimci ve şirket sahiplerinin rekabet üstünlüğü elde ederek işlerini büyütmelerine kılavuzluk ediyor.
Pandeminin yaşamın tüm alanlarında yarattığı dijitalleşme hareketi, dijital medya yatırımlarını hareketlendirdi. Deloitte tarafından hazırlanan 2021 Medya ve Reklam Yatırımları Raporu’na göre, Türkiye’de toplam dijital medya yatırımları %151 artışla 18 milyar 867 milyon TL’ye ulaştı. Perakende, yayıncılık ve bilgi teknolojilerinin pastadan en büyük payı aldığı dijital reklam faaliyetlerinde video yatırımları neredeyse 3 kat artış gösterdi. Yatırımların %73’ünde ise mobil platformlar hedeflendi.

Küresel salgının etkisiyle tüketicilerin medya erişim kanalları ve alışveriş alışkanlıklarındaki değişimin dijital reklam yatırımlarını hızlandırdığını belirten Courself.co Kurucusu Raif Kamacı, “Özellikle e-ticaret pazaryerlerinde alevlenen rekabet ortamı, girişimcilerle şirket sahiplerini dijital reklam yatırımlarıyla tanıştırdı. Pandeminin etkisinin en çok hissedildiği 2020’de kurulan ve Türkiye’nin en büyük e-ticaret eğitim platformu olarak geliştirdiğimiz Courself 2.0’da e-ticaret ve dijital reklamcılık eğitimlerine entegre bir yapı getirdik. Yalnızca 2021 yılında 10 bini aşan girişimci ve şirket sahibi bu eğitimlerden faydalanarak e ticaret ekosisteminde rekabet avantajı elde etti. Girişimciler e- ticarette varlık kazanırken, şirket sahipleri işini büyüterek e-ticarette hızlı yol alabildi. Yükselen bir trend haline gelen özelleştirilebilir reklamlar açısından arama motorlarına giremeyen ürünlerin satış ve pazarlanmasına yönelik sunduğumuz yol haritasıyla, kursiyerlerimizin rekabette birkaç adım öne çıkmasını destekledik” dedi.

E-ticarete yeni başlayanlar ile deneyimli şirket sahiplerini buluşturdu

Geliştirdikleri Courself 2.0 platformuyla tüm eğitimleri bir araya getirerek sektöre abonelik modeli kazandırdıklarını söyleyen Raif Kamacı, “Çin, Amerika ve Avrupa ülkelerinde edindiğimiz 6 yıllık e- ticaret deneyiminin bir yansımasını oluşturan platformumuzla e-ticarete yeni başlayanlardan deneyimli şirket sahiplerine kadar her türlü profile sahip yatırımcılara rehberlik ediyoruz. İşe yeni başlayanların ihtiyacı olan tüm eğitimleri entegre ettiğimiz platformumuzla girişimcilerin kısa sürede yurt içinde marka bilinirliği elde ederek satışlarını artırmalarına ve faaliyetlerini yurt dışına taşımalarına yönelik yol haritası sunuyoruz. Kursiyerlerimizin 3 ayda kendi e-ticaret sitesini kurabilmelerini, 6. ayda e-ticaret uzmanı olarak işlerini ölçekleyip geliştirebilecekleri bir düzeye gelmelerini ve 1 yılın sonunda ise yıllık 350 bin doları aşan ciro elde eden başarılı bir e-ticaret sitesi sahibi olmalarını hedefliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Her yıl 10 kat büyüme

Sundukları eğitimlerle üniversitelerde 4 yılda verilen eğitimleri 1 yıla indirdiklerini belirten Courself.co Kurucusu Raif Kamacı, “Alanında uzman eğitimcilerimiz tarafından hazırlanan programımızla girişimcilere e-ticarette ısınma turları attırıyoruz. Her hafta yeni bir video eğitimini eklediğimiz platformumuzda, haftada bir kursiyerlerimizle canlı yayında buluşarak konu tekrarları yapıyoruz. Bugüne kadar 15 binden fazla kursiyerimizi e-ticaret sektörüne kazandırdık. Dünyaca ünlü Danimarkalı tüketici inceleme sitesi Trustpilot’ta ülkemizi temsil eden tek eğitim ve danışmanlık şirketi olarak 5 üzerinden 4,9 puana sahibiz. Ödeme ve e-ticaret platformları Stripe ve Shopify’ın Türkiye’deki tek partneriyiz. Bu konumumuz, yetkinliklerimiz ve entegre eğitim modelimizle her yıl 10 kat büyüyoruz. Bu büyüme performansı bizi global marka olma hedefine daha da yakınlaştırıyor” diye belirtti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?