Yayla Agro Gıda, Üreten Kadına Destek Projesi ile   kadın emeğine değer katıyor

Yayla Agro Gıda, Üreten Kadına Destek Projesi ile kadın emeğine değer katıyor

Kadınların iş, eğitim ve toplumsal hayatta güçlenmeleri hedefini destekleyen Yayla Agro Gıda, kadın emeğini baş tacı eden projelerine hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin dört bir yanında el emeği ile üretim yapan kadınlara destek olabilmek amacıyla “Üreten Kadına Destek” projesini başlatan Yayla Agro Gıda, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü ile güzel bir iş birliğine imza attı.  1958 yılından bu yana Türk giyim ve el sanatlarının geleceğe taşınması için çalışmalar yürüten köklü bir eğitim kurumu olan Ankara Olgunlaşma Enstitüsü, nitelikli kadın iş gücü ile kadınların ekonomiye katkısının artırılmasında önemli bir rol üstleniyor.

Ankara ve Mersin’deki fabrikalarında üretim yapan ve dünyanın pek çok ülkesine ihracat gerçekleştiren Yayla Agro Gıda’nın gücünün ardında kadın emeği var. Çalışanlarının yaklaşık yüzde 23’ünü kadınların oluşturduğu şirket, yeni yatırımları ile bu oranı daha da artırmayı hedefliyor. Kadın istihdamına sağladığı katkıyı, kadın emeğine verdiği değer ile de sürdüren Yayla Agro Gıda, geçtiğimiz yıl “Üreten Kadına Destek” projesini başlatarak Ankara ve Çorum’daki Kadın Kooperatifleri ile iş birliği yaptı.

Proje kapsamında anlaşmalı kooperatiflerin çatısı altında üretim yapan farklı eğitim, meslek ve yaş gruplarından çok sayıda kadınının el emeği ile ürettiği bakliyat torbaları ve önlükler, Yayla Agro Gıda’nın sahada ve online satış kanallarında yürüttüğü promosyonlarda kullanılıyor.

Üreten Kadına Destek Projesi, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü iş birliği ile büyüyor…

Üreten Kadına Destek Projesi, Yayla Agro Gıda ve Ankara Olgunlaşma Enstitüsü arasında imzalanan protokol ile yeni bir boyut kazandı. Yaşamın kaynağı kadın ve toprağın bereketini harmanlayan bu iş birliği ile Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’ndeki kadınların yetenekli ellerinde birbirinden güzel eserler ortaya koyulacak.

1958 yılında eğitim öğretime başlayan Ankara Olgunlaşma Enstitüsü, geleneksel Türk giyim ve el sanatlarını araştırmayı, geliştirmeyi, tanıtmayı ve geleneksel mirasımızı koruyarak gelecek kuşaklara aktarmayı misyon ediniyor. Enstitüdeki 79 öğretmen, 65 usta öğreticiyle 6 dalda eğitim veren, ayrıca yaygın eğitim kursları da açan Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’nde 15 Eğitim Atölyesinin yanı sıra 30 Tasarım ve Üretim Atölyesi bulunuyor.

Yayla Agro Gıda Marka Pazarlama ve İletişim Müdürü Nuray Erdoğan ve Ankara Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İlknur Koçbıyık, Üreten Kadına Destek Projesi kapsamında yapılan iş birliği için bir protokole imza attılar. Bu kapsamda Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Yayla Agro Gıda’nın sektörde 25 yılı geride bırakması dolayısıyla, “Yaşamın Bir Tanesi” adını taşıyan özel hediyeler hazırlanacak.

Toprağın bereketi ve kadın emeğinin gücü ile Sofrada buluşalım…

Pirinç, bakliyat ve işlenmiş gıda sektöründe faaliyet gösteren Yayla Agro Gıda’nın, tohumla başlayan ve sofraya uzanan yolculuğunun hikayesini simgeleyen bir konsept ortaya konuldu. Mutlu anların ve bereketin paylaşıldığı sofrayı güzelleştiren masa örtüsü ve peçete gibi tüm detaylar için özel pirinç başağı deseni tasarlandı. El emeği ile özenle işlenen pirinç başakları masaları süslerken, koleksiyonda içinde 25 tane farklı bakliyat tohumunun yer aldığı keseler de yer alacak. Tohum kesesi, Yayla Agro Gıda’nın sektörde geride bıraktığı 25 yılı sembolize ediyor. Tohumların bir diğer özelliği ise Anadolu’ya has yerli tohumlardan seçilmiş olmaları. Bereket timsali pirinç başağı desenli masa örtüsü, peçete gibi zarif detaylar ve tohum keseleri, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’ndeki kadınlar tarafından üretilecek.

“Yaşamın Bir Tanesi” hediye kitinde bulunan ince detaylarla bezeli bu şık sofra ürünlerine, Yayla Agro Gıda’nın özel lezzetlerden oluşan menüsü ve bir de yemek kitabı eşlik edecek. Türkiye Aşçılar Federasyonu tarafından hazırlanan kitapta, bakliyat ürünleri ile yapılan lezzetli yemek tarifleri bulunuyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?