Dünya çapında çoksatan Beyin Kuralları kitabının yazarı moleküler biyolog Dr. John Medina’dan iyi yaşlanmanın reçetesi: Zinde Bir Yaşlılık İçin Beyin Kuralları: Sağlıklı ve Mutlu Kalmanın 10 İlkesi Epsilon logosuyla yayımlandı! Medina’nın yaşlanmayla ilgili gerçekleri ve iyi yaşlanmanın yollarını, kendine özgü ilgi çekici ve mizahi tarzıyla anlattığı kitap sunduğu püf noktalarıyla başucu kitabı olacak. Yaşlanma sürecinin hoş olmayan etkilerini yaşıyorsanız ya da sevdikleriniz için endişeleriniz varsa, Zinde Bir Yaşlılık İçin Beyin Kuralları tam size göre!
Çoksatan Beyin Kuralları kitabıyla beynimizin gerçekte nasıl çalıştığını anlatan moleküler biyolog Dr. John Medina şimdi de Zinde Bir Yaşlılık İçin Beyin Kuralları’nda, ilerleyen yaşlarda verimli bir hayat sürmenin yollarını paylaşıyor. Bilindik problemlere şaşırtıcı çözümler sunan kitap Sosyal Beyin, Düşünen Beyin, Beden ve Beyin ile Gelecekteki Beyin başlıklı dört farklı bölümden oluşuyor. Dr. John Medina, tüm bölümleri beyin sağlığını koruyacak bir plana bağlıyor.
Anahtarlarımı neden bulamıyorum? Neden eskisi gibi uyuyamıyorum? Arkadaşlarım aynı hikâyeleri neden tekrar tekrar anlatıyor? Beynimi canlı tutmak için ne yapabilirim? Biliminsanlarının tüm bu sorulara verecek mantıklı yanıtları var.
Zinde Bir Yaşlılık İçin Beyin Kuralları adlı kitabında ev, işyeri, okul gibi yaşam alanlarımızı neden yeniden tasarlamamız gerektiğini açıklayan Dr. John Medina, yaşlanma sürecinin verimli ve sağlıklı şekilde geçirilebilmesine dair püf noktalarından bahsediyor. Medina aynı zamanda büyüleyici hikâyeleri ve mizah anlayışı sayesinde, yaşlanmanın tamamen bir çöküş anlamına gelmediğini de vurguluyor.
Dr. John Medina’nın yazdığı, Özge Yılmaz’ın çevirdiği Zinde Bir Yaşlılık İçin Beyin Kuralları: Sağlıklı ve Mutlu Kalmanın 10 İlkesi adlı kitap, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!
Bilgi için: epsilonyayinevi.com
Gelişimsel moleküler biyolog ve araştırma danışmanı olan John Medina, University of Washington School of Medicine’de biyomühendislik profesörüdür. İki beyin araştırma enstitüsünün kurucusudur: Seattle Pasifik Üniversitesi’nde Beyin Uygulamalı Öğrenme Araştırmaları Merkezi ve başlangıçta bebeklerin nasıl kodlandığını araştıran, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Talaris Araştırma Enstitüsü. Şu an eşi ve iki oğluyla birlikte Seattle’da yaşıyor.