Yaklaşık 4 yıl önce depreme dayanaksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Selçuk Hatun Ortaokulu’nun yeni binasının inşaatı bitip hazır halde olmasına rağmen gerekli teslim alma protokolleri yerine getirilmediği gerekçesiyle eğitim ve öğretime başlamaması velilerin ve eğitimcilerin tepkisini çekti.
Hatice DAL olay.com.tr
Covid-19’dan en fazla etkilenen alanlardan biri olan eğitim alanında yaşanan sorunlar bitmek bilmiyor. Okulların tekrar açılmasıyla birlikte, Bursa’da sürekli gündemde tutulan derslik yetersizliği tartışmalarına bir yenisi daha eklendi.
Yıldırım’da bulunan ve 4 yıl önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Selçuk Hatun Ortaokulu’nun inşaatının bitmesine rağmen açılmaması velileri ve öğrencileri isyan ettirdi. Veliler, çocuklarının bir an önce evlerinin yakınındaki eski okullarına dönmelerini istiyor.
“SKANDALA İMZA ATILDI”…
Milli Eğitim Bakanlığı’nın salgın boyunca üzerine düşen sorumluluğu yerine getiremediğini ileri süren Eğitim-İş Şube Başkanı Yeliz Toy, seyreltilmiş sınıf uygulaması ile yüz yüze eğitim kararının ardından Bursa’da, her zamankinden iki kat fazla derslik ihtiyacı ortaya çıktığını söyledi. Salgın koşullarında okulları güvenli ve sağlıklı hale getirebilmenin yolunun gerekli önlemleri almak ve sınıflarda sosyal mesafeyi sağlayabilmek olduğunu vurgulayan Toy, “Bu da ancak yeterli derslikle mümkün. Ek derslik yapmayan, sınıf planlamalarını görmeyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu dönemde bir de skandala imza atarak, 4 yıl önce yıkılan ve Dünya Bankası tarafından yeniden yapılan Selçuk Hatun Ortaokulu’nu hala açamadı. Öğrencileri 4 yıldır başka bir okulda eğitime devam eden okul, hazır olduğu halde gerekli teslim alma protokolleri yerine getirilmediği için hala kapalı” dedi.
“SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ”…
Okul öğrencilerinin toplu taşıma kullanarak başka bir okula gitmek zorunda kaldıklarını bunun da bulaş riskini arttırdığına dikkat çeken Toy, alnı zamanda misafir oldukları Turgay Ciner İlkokulu’nun yükünü iki katına çıkarttığını kaydetti. Toy, “Yıllardır ‘Ben yaptım, oldu’ anlayışı ile yöneten, karar sürecine eğitimcileri, sendikaları, diğer paydaşları dahil etmeyen yetkililere soruyoruz: Dersliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz salgın günlerinde, yapımı bitmiş hazır haldeki bir okulu eğitim öğretime neden açamıyorsunuz? Bulaş riskini büyütmenizin nedeni sizin beceriksizliğiniz ise bunun bedelini öğrenciler ve halk ödemek zorunda mı? Biz Eğitim-İş olarak; kamusal eğitimi, öğrencilerin nitelikli eğitim hakkını savunmaya, okullarda sağlıklı güvenli eğitim koşullarının yerine getirilmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz ve bu sürecin takipçisi olacağız” dedi.
1 ay sonra açılması bekleniyor
Geçici kabulü İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan Selçuk Hatun Ortaokulu’nun, açılması için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onay beklendiği öğrenildi. Yetkililer, okulun Nisan sonu gibi eğitim ve öğretime başlamasını beklediklerini bildirdi.