Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Beşyol’da satın alıp gelir ortaklığıyla yükleniciye devrettiği araziyle ilgili şikayetler var… Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, bir okurunun gönderdiği mektubu yayınlayıp, yaşananları yazdı…
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Beşyol’da satın alıp gelir ortaklığıyla yükleniciye devrettiği araziyle ilgili şikayetler var…
Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, bir okurunun gönderdiği mektubu yayınlayıp, yaşananları yazdı:
Kentsel dönüşüm maalesef Bursa’da asıl olması gereken bölgelerde hızlı bir şekilde yürümüyor.
Oysa asıl dönüşümü, Osmangazi ve Yıldırım’ın çöküntü bölgeleri olarak bilinen ve geçmişte plansız oluşmuş mahalleleri bekliyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Beşyol’da satın alma yoluyla elde ettiği 11 dönümlük arazisi bir süre önce ihaleyle, gelir ortaklığı yöntemiyle yükleniciye devredildi.
Büyükşehir Belediyesi, Demiryolualtı semtlerindeki uygulamayı planladığı dönüşüme burada küçük bir model oluşturmayı öngörüyordu. Elde edeceği gelir ve daireleri de yine devamındaki bölgelerin dönüşümü için kullanacaktı.
Ancak, bölgeden işlerin istenilen hızda yürümediğine dair haberler geliyor.
Bakınız, okurumuz Ramazan Güler gönderdiği iletiyle bu durumu nasıl izah ediyor:
“Bizler İstanbul Caddesi ne yakın oturan ve bu adla kentsel dönüşüm projesi içinde kalan işin muhataplarıyız. Büyükşehir Belediyesi’nin Beşyol’daki arsa üzerine yapılmak istenen projeyi görünce çok heyecanlandık ve bir hayalin gerçeğe dönüşeceğine inandık. Fakat yaklaşık 4-5 ay bir zaman geçmesine rağmen, hatırı sayılır ilerlemeyi bırakın, kocaman bir çukurdan başka bir ilerleme olmadı.”
Okurumuz iletisinde devamla şunlara da dikkat çekiyor:
“İstanbul Caddesi korkarım ki, tramvay projesiyle aynı kaderi paylaşacak gibi. Genellikle belediye oy oranının yüzde 55-60 civarında olmasına rağmen, hizmette sıfırlara çok yakınız bu varoş denen Garaj altı bölgesinde. Size soruyorum, dünyada kaç tane şehrin ana giriş diye tabir ettiğimiz bir yerin durumu bu kadar kötü ve içler acısı olabilir?”
Okurumuz Beşyol’un karşısındaki Tuna Mahallesi’nde de 20-30 yıldır İstanbul Caddesi’ndeki değişimi bekleyen onlarca gönüllü yapı sahibi bulunduğunu hatırlatıyor ve şöyle devam ediyor:
“Fakat gördüğüm şu ki, şehrin kuzeyiyle yeteri kadar ilgilenilmiyor. Sanki şehrin kuzeyinin, İstanbul’a açılan kapısının farkında değiller. Aylardır kentsel dönüşüm ofisinin açılıp bizlerin aydınlatmalarının bekliyoruz. Burada bu işin olmasının isteyen, bekleyen çok insan var. Bölgede oturan insanların yapı stoklarının çoğu eski, ekonomik ömrünü yitirmiş, terk edilmiş ve de sokaklarının çoğu esnaf tarafından işgal edilmiş keyfiyet içinde.”
Okurumuz belli ki, uzun yıllar AK Parti’ye gönül vermiş ve dönüşümü bekleyen 3. kuşak bir hak sahibi. Buradaki gecikmenin partiye de zarar vereceğini düşünüyor. AK Parti Bursa milletvekillerinin de bölgeyle ve projeyle daha yakından ilgilenmesini talep ediyor.
Biz de ilgilerine iletmiş olalım.
Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…