“Dünya Gençliğinin Merkezi; Kestel!”

“Dünya Gençliğinin Merkezi; Kestel!”

Nazif Erek, Fırat Yılmaz Haberi; Kestel Şehit Polis İsmail Özbek Ortaokulu’na Yabancı Uyruklu Öğrencilerden Anlamlı Ziyaret. AIESEC “Türkiye İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Staj Komitesi Derneği” Gençlik Gönüllü Projeleri Kapsamında Kestel Şehit Polis İsmail Özbek Ortaokulu’na Fas, Malezya, Cezair, Endonezya, Ukrayna ve Mısır uyruklu öğrenciler Okul Müdürü Ergin Kırbıyık, Öğretmen ve Öğrencileri anlamlı ziyarette bulundular. Öğrenciler İngilizce öğretmenlerinin yardımıyla karşılıklı soru ve cevap şeklinde tanışma ve iletişim kurarak hoş sohbetler gerçekleştirdiler. Bu sayede öğretmenler öğrencilerinin ingilizce konuşma seviyelerini ölçmüş oldular. Daha sonrasında yabancı uyruklu öğrencilerin hazırlamış oldukları ülkelerinin ve okullarının slayt gösterimini izledikten sonra, öğrenci velilerinin hazırlamış oldukları ikramlar sunuldu ve daha sonra yabancı uyruklu öğrencilere bir kaç soru soruldu.

“Türkiye’ye Hayran Kalmamak Mümkün mü!”

Türkiye’yi ve Türk insanı misafir perverliğini nasıl buldunuz?

– Geldiğimizde ilk günlerde dil konusunda zorluk çektik ve hiç bir yer bilmiyorduk. En çok şaşırdığımız hava, çünkü Afrika ülkelerinde kış mevsimi yoktu. Gelmeden önce en büyük korkumuz Türk halkı ile iletişim kuramamamızdı, Geldiğimizde yalnızdık ve hiç arkadaşımız yoktu, fakat Suriye uyruklu insanlarla karşılaştık Arapçayı bildiklerinden ilk etapta onlarla anlaştık Türk insanları ile onların yardımıyla iletişime geçtik. Türk İnsanını nazik ve çok kibar bulduk, Türkiye’ye hayran kaldık.

Türkiye’deki Eğitim sitemi ile sizin ülkenizdeki eğitim arasındaki fark nedir?

– İlkokul 6 yıl Ortaokul ve Lise 3 yıl bizde, Ortaokulda 3 yıl düşük ve 2 yıl yüksek seviyeliler olarak ayrılıyor. Türkiye’deki gibi özel okul ve devlet okulu bizde de mevcut.

Türk yemek kültürünü nasıl buldunuz?

– Türk kültüründe günün her saatinde çay dikkatimizi çekti, Ekmeği çok tüketiyorlar, Sebze bizde ana yemekken Türkiye’de yardımcı yemek olarak kullanılıyor. Mantı’yı ilk defa denedik, ve beğendik. Osmanlı İmparatorluğu mutfak geleneklerini bildiğimizden yemeklere çok fazla yabancılık çekmedik ve kısa sürede alıştık.

İngilizce Öğretmenlerimizin çok iyi olmasına rağmen aramızdaki İngilizce seviyesinin nedeni nedir ?

– Bizim ülkemizde yazılı, sözel ve gramer olarak ayırırız İngilizceyi, fakat siz daha çok gramer üzerine yoğunlaşıyorsunuz, biz sözel üzerinde duruyoruz. Özellikle öğretmenlerimiz derslerimizdeki proje ve ödev sunumlarımızı İngilizce yapmamız konusunda bizleri zorluyorlar, aramızdaki en büyük sebepler bunlar diyebiliriz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?