“CHP; Osmangazi’de Zafer Kazanmıştır!”

“CHP; Osmangazi’de Zafer Kazanmıştır!”

Haftalardır beklenen CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı seçimi Atatürk Merinos Kongre Merkezinde 3 adaylı seçimle gerçekleştirildi. Delege seçimlerinin tamamlandığı CHP Bursa’da kongre süreci hafta sonu yapılan Osmangazi ile başladı. Merinos’ta yapılan CHP Osmangazi ilçe Metin Akyolcular, Cengiz Çelikten ve Zeynel Kirte ilçe başkanlığı için aday oldu. Zeynel Kirte 56, Cengiz Çelikten 99 ve Metin Akyolcular 169 imza ile aday gösterildi. Merinos’ta diğer ilçe başkanları ve yoğun ilgi ile gerçekleşen kongre selamlama konuşmaları ile başladı.

Zeynel Kirte; “Adaylıktan Çekilmeyeceğim.”

Sabah saatlerinde salonda sadece Metin Akyolcular ve Cengiz Çelikten’in afişlerinin bulunması dikkat çekti. Bu durum CHP kulislerinde Zeynel Kirte’nin yarıştan çekildiği şeklinde yorumlandı. Kirte; “Çok büyük mahallelerden destek aldığım için pusulayı yeni verdim. Kimseyi kırmadan güçlü liste hazırlığı için uyumaya bile fırsat bulamadım” Dedi.

“İmamoğlu kılavuzum oldu”

Adaylıktan çekileceği iddialarının bir algı operasyonu olduğunu söyleyen Kirte; “Ekrem İmamoğlu için de şansı yok diyorlardı, sonuç ortada. Bizim delegemiz de sağduyulu davranacak. Ben partinin her kademesinde görev yaptım. Onun için aday oldum. Koltuğa oturduktan 10 dakika sonra çalışmaya başlayacağım. İlk işimiz bir dahaki seçimde daha önce zorladığımız belediyeyi almak olacak. Diğer adaylar da arkadaşım. En iyi kimse o seçilsin. En iyi bensem ben seçileyim. Delegenin sağlıklı karar alacağına inanıyorum.” Dedi.

Cengiz Çelikten; “Bursa siyaseti bizden sorulacak”

Cengiz Çelikten; “Çok iddialı olarak yola çıktık. Bugün delege sadece İlçe yönetimini değiştirmeyecek. Bursa’nın kaderini değiştirecek. Biz Osmangazi ve Büyükşehir Belediyesi’ni almak için yola çıktık. Sadece 36 kişilik yönetim değil, 7 bin küsur partili arkadaşımızı sürece aktif olarak katıp Bursa siyasetini değiştireceğiz. Diğer adaylara da başarılar diliyorum.” Dedi.

Mete Akyolcular; “İktidara yürüyoruz”

Akyolcular; “Demokrasi şöleni havasında geçiyor. Üç adayın olması bunu gösteriyor. Çok güzel bir hava var. Örgütümüz teveccüh eder yine göreve gelirsek yeni planlarımız var. Mahalle çalışmalarına dönük. CHP’nin iktidara yürüdüğünü görüyoruz. Bu anlamda partimizi Osmangazi ve Bursa’da birinci parti yapma adına çalışmalarımız olacak. Bu çalışmaları hayata geçirip partimizi iktidara taşıyacağız.” Dedi.

“iktidara çok yakınız”

Dİvan başkanlığını yapan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan; “İlk seçimde Bursa’yı kazanacağız. Bu salondan çıkan başkan herkesin başkanı olacak. CHP iktidara çok yakın. El birliği ile bu mücadeleyi iktidarla taçlandıracagiz. Kongreler bizim demokrasi anlayışımızı göstermemiz adına çok önemli. Bu kongreden hep birlikte güçlenerek çıkıp CHP’nin iktidar yolculuğu için çaba sarf etmeye devam edeceğiz.” dedi. Kongrede ilk olarak seçimin çarşaf liste değil blok listeyle yapılması yönünde Divan’a önerge verildi. Üç başkan adayı dahil 57 imzanın bulunduğu önerge oy birliğiyle kabul edilerek, seçimin blok liste yöntemiyle yapılması kararlaştırıldı.

Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş; “Tek aday dayatması doğru değil.”

Hüseyin Akkuş; “Buraya gelirken CHP’nin kendi iç dinamikleri içinde demokratik bir süreç yaşadığını herkes biliyor. Biz buradan kim kazanırsa kazansın birlik beraberlik içinde çıkacağız. Genel merkezin tek aday istediği yönünde söylentiler çıktı. Hayır. Görüyorsunuz 3 aday arkadaşımız var. Bir tek ayakta kalan CHP. Bizler kendi geleceğimizi çizmek zorundayız.” Dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık; “Umudun adı CHP”

Lale Karabıyık; “Bugün işsizlik, adaletsizlik had safhada. CHP umut ışığı oluyor. Çözüm üretiyor. Çok kararsız vatandaş var. Bize güven duymalarını sağlamalıyız. Vatandaş çaresiz, çünkü sarayın gündemi halkın gerçek gündemi değil. Biz Türkiye’nin umuduyuz. Hedefimiz yerelde ve genelde iktidar olmak. Bursa’yı almak ortak hedefimiz. Buradan kutuplaşarak değil, birlikte çıkmalıyız. Bugün kazanamayanlar kazanana yardım etmez ise en büyük vicdansızlığı yapar. Kazanan için de aynı şey geçerli. 4 yıl sonra 100’üncü yılımız. Biz bir çınarız. Vatandaşın bize ihtiyacı var.” Dedi.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın; “Halkımız CHP’yi tercih edecek, güveniyoruz”

Erkan Aydın; “İlk genel seçimde CHP iktidarı yakın. Saray kaynaklı operasyonlarla enerjisini birbirine harcayan bir durum yaratmak için süreç başlattılar ve buna devam edecekler. Burada görev bize düşüyor. Halkımıza güven vermek durumundayız.” dedi.

CHP PM Üyesi Gamze Pamuk Ateşli; “Ya iktidar olacağız, ya iktidar olacağız”

Gamze Pamuk Ateşli; “Bu ülkede muhalif olmak, cezaevine girmek için yeterli sebep görülüyor. Böylesine adaletsiz bir düzene karşı mücadele ediyoruz. Omuz omuza çalışıp iktidar olmaktan başka çaremiz yok” diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu; “Bizden beklenen beklenti belli”

Nurhayat Altaca Kayışoğlu; “İktidara yürüdüğümüzü hepimiz çok iyi biliyoruz. Ama bizden beklenen tek şey var güven vermemiz ve dışarıya karşı birlik beraberlik segilememiz. Elbetteki farklı fikirler olacak, biz demokratik bir partiyiz ama iktidar mücadelesini ortaklaştırarak halka güven vermeliyiz.” Dedi.

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan; “Az kaldı”

Prof. Dr. Yüksel Özkan, konuşmasında; “Ülkemizin sıkıntılarını mahallelerinizden biliyorsunuz. Toplumun her kesimine temas noktasında çalışıyoruz. Anadolu halkı özetle şunu söylüyor. Biz size görev verdik iktidara hazırlık safhasıdır bu.” ifadelerini kullandı.

Mustafa Bozbey; “Seçimi kazanmak için kendimi parçaladım… Ama!”

CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’den ise flaş açıklamalar geldi. CHP Osmangazi İlçe kongresinde konuşan Bozbey, isim vermeden CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş’u eleştirdi. Bozbey, “İlla Bozbey kazansın diye değil, CHP kazansın diye mücadele olmalıydı. Buna aykırı davrananlar için de gereğinin yapılması lazımdı” dedi. CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve eski Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Osmangazi İlçe kongresinde yaptığı konuşma damga vurdu.

‘Kimseyi ötekileştirmeyecek bir yönetim’

Mustafa Bozbey; “Benim tabii tüzüğe göre konuşma hakkım yok. Divan’a teşekkür ediyorum. Buda vefanın bir örneği. Yeni yönetime şimdiden başarılar diliyorum. İlk genel ve yerel seçimlerde kimseyi ötekileştirmeyecek bir yönetimi toplum bekliyor. Bazı konulara değinmek istiyorum. 31 Mart seçimlerinde emek veren ve dürüstçe çalışan, sandıklara ‘benim namusumdur’ deyip sahip çıkan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. CHP’de siyaset yapıp tüzüğünü benimseyen herkesin CHP’nin adayına – kırgın olabilir – ama sahip çıkmak ve kazanması için mücadele etmek zorundadır. Bunu yapmalıdır.” Dedi.

“CHP üyesi kimseyi ötekileştirmemeli”

Mustafa Bozbey; “CHP üyesi kimseyi ötekileştirmeyen, hele hele başkan adayını ötekileştirmeyen yapıda olmalıdır. Tüzük de bunu emrediyor. Ya tüzüğe göre hareket edecek ya da orada bulunmayacak.”

“31 mart raporu nerede?”

Mustafa Bozbey; “31 Mart ile ilgili neler olduğu konusunda bir rapor aldık mı, bu rapora göre analiz yaptık mı? Biz bu raporların sonucunda kendimizi de seçmenlerin nabzını da bina ve sandık sorumlularının yaşadıkları zorlukları da sorgulayacağız. Bu rapor olmazsa neyi ölçecek ve bir sonrakinde iyileştireceğiz? O zaman bir sonraki seçimde hata yapmayız. Bu raporu talep ettik mi?”

“Gereğinin yapılması lazımdı”

Mustafa Bozbey; “Ben bir çok ilçe danışma kuruluna gittim talep eden görmedim. İlla Bozbey kazansın diye değil, CHP kazansın diye bu mücadele olmalıydı. Kişiler değil, parti, ama buna aykırı davrananlar için de gereğinin yapılması lazımdı.”

“Birbirinizle barışık olun”

CHP’li sade bir üye olarak iktidar olmamız için lütfen birbirinizle barışık olun, kimliğimize veya başka şeylerle birbirinizi bu gözlerle görmeyin. Biz birlikte bir güç oluruz. Tek tek olamayız. Bize ihtiyaç olduğu her anda seçilen arkadaşlarımıza destek olacağımızın bilinmesini istiyorum.”

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem; “Hata yapma lüksümüz yok”

Turgay Erdem; “Yerel seçimlerde yakalanan başarı bizi umutlandırdı. Artık iktidara yürüyen bir partiyiz. Artık hiç hata yapmamalıyız. Hata yapma lüksümüz yok” dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz; “Onlar bir hain!”

CHP Osmangazi ilçe kongresinde 31 Mart yerel seçimleri öncesi kendi adaylığının kesinleşmesinden sonra diğer aday adaylarının ortadan kaybolduğunu söyleyen Hayri Türkyılmaz; “Adaylık sürecinde en güçsüz aday Hayri Türkyılmaz, aday olursa kaybederiz, deniyordu Genel Merkez’in onayıyla adaylığımız onaylandı, biz farkla kazandık. Adaylığımız kesinleştikten sonra aday adayları nereye gitti? Onlar bir hain! Kimi gitti DSP’den aday oldu, kimi AKP’ye gitti. Benim üzüntüm onların sözlerini ciddiye alan CHP’nin üst yöneticileri.” Dedi.

“Büyükşehir’le ilgili suç duyurusunda bulunacağız”

Hayri Türkyılmaz; “Büyükşehir Belediye Başkanı ile çatışmalarımız devam ediyor. Havuz olayını mahkemede kazandık. Bursa’yı sinek bastı ve Büyükşehiri göreve davet ettim. Bir ay bütün Bursa ilaçlanmamış. Bu ihale şartnamesinde ilacın maddeleri yazıyor, fakat o maddelerden biri sadece bir firmada var ve Sağlık Bakanlığı onaylı bir ilaç değil. Bu ihaleyi hangi firmanın alacağı malum. İhaleyi alıyor firma ama gücü yok. İkinci firmanın desteği ile ilaçlamaya başlıyor. Şimdi Büyükşehir ile ilgili arkadaşlarımız çalışıyor, suç duyurusunda bulunacağız.” Dedi.

“Büyükşehir seçiminde hepimiz suçluyuz”

Hayri Türkyılmaz; “Biz Büyükşehir’i kıl payı kaybettik. Adayın kendisi de hepimiz de suçluyuz. Adayın kendisi de isteseydi yöneticiler de isteseydi yönlendirmeler de isteseydi, biz Büyükşehir’i kazanırdık ve ben bugün Büyükşehir ile yaşadığım sorunları yaşamazdım.” Dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal; “Demokrasi cephesi kurduk”

Orhan Sarıbal; “Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Yan yana gelmesi zor olan yapılarla bir cephe kurduk. Demokrasi cephesi. Türkiye’nin demokratik parlamenter sisteme geçmesi için yan yana geldik. Bu cephenin mimari genel başkanımızı saygıyla selamlıyorum. Yoksulluk arttı, tarihin en büyük yolsuzluğunu yapıyorlar. 3Y’nin tamamı yalan oldu. Toplum yoksullaşıyor. Biat kültürü yaratıp yönetmeye çalışıyorlar. Osmangazi ilçe örgütümüzün yaptığı bu kongre yeni bir başarı hikayesi aralamalı. Başka çaremiz yok.” Dedi.

ADAYLARIN KONUŞMALARI VE MESAJLARI

CHP Osmangazi İlçe kongresinde adaylardan ilk olarak Cengiz Çelikten kürsüye çıktı.

“Örgütün ilçe başkanı olsun”

Cengiz Çelikten; “İmzalar Divan’a verildi. 136, 54 ve 99 şeklinde. Yüksek listesi olan listede mükerrer imzalar olduğunu gördük ve dilekçe verdik. Ve o imzalar geri çekilmeye başlandı. Biz bu durumu kabul etmiyoruz. Biz mevcut yönetimin yerine adayız. Gelin oylarınızla bu durumu değiştirelim. Denenmişin denemesi olmaz. Birilerinin güdümüne bağlı bir ilçe başkanımız olmasın. Örgütün ilçe başkanı olsun. Eğer Osmangazi’yi kazanmak istiyorsak sandıktan galip çıkacağımı düşünüyorum. Biz CHP’nin iktidar olabilmesi için katkı sunacağına inanan herkesin fikrine ve projesine açığız. Aramızda olan bu mezhep ve ırkçılık ayrımlarını kaldırmak istiyoruz. Biz Atatürk’ün askerleriyiz diyoruz ama birileri çelme atmaya çalışıyor. Biz birlikte başaracağımıza inanıyoruz.” Dedi.

“Seçim tecrübemiz var”

Mete Akyolcular; “Aldığımız sorumluluğun farkındayız. Son yerel seçimlerde kazanmaya çok yaklaştık. Osmangazi’de sadece 28 sandıkta resmi görevli yoktu. Gözlemci vardı. Tüm ıslak imzalı tutanaklar elimize ulaştı. Biz seçim tecrübesi olan bir ekibiz. Mahallelere ineceğiz. Biz çoban ateşini yakacağız. 2020 yılında bir seçim beklentisi var. Biz seçim tecrübesi olarak hazırız. Yeni bir siyasi parti kuruldu, bir dilekçe verdi. Biz o dilekçeyi Dumlupınar’da Sakarya’da verdik. Kenetlenmeliyiz. Kazanan CHP olacaktır. Bu salondan kol kola çıkacağız. Bu sandık kapandıktan sonra her şeye yeniden başlayacağız, söz veriyorum, bir sonraki kongremizi CHP iktidarında yapmaya sözümüz var. Sokak sokak birlikte başaracağız.” Dedi.

“Çekilmedim! Çünkü;…”

Zeynel Kirte; “Mahalle ziyaretlerinde kimseye baskıda bulunmadık. Aday olma sebebim: Siyasal Bilgiler mezunuyum. Solcu olduğumuz için bize devlette görev vermediler. Birçok firmada üst düzey yöneticilik yaptım. Partinin her kademesinde görev yaptım. Yani özel yaşam ve siyaset tecrübemizle harmanladım. Dediler ki çekilin, çekilin, çekilin! Ben çekilmedim. Çünkü tecrübeliyim. Belediyeye CHP bayrağını dik diyorsunuz, bunun için çekilmedim. Ben örgüte ve delegeye sonuna kadar inanıyorum. Biz vicdanlara göre davranırsak doğru adayı seçeriz. Bu seçil baskısına direnen tüm delegeleri saygıyla selamlıyorum.” Dedi.

Seçim sonuçlandı… Kazanan…

Cumhuriyet Halk Partisi açısından Bursa’daki kongresinden en önemli anlardan biri başladı. CHP Osmangazi İlçe kongresinde oy verme işleminin ardından sayım işlemi sona erdi. Kongrede toplam 378 oy kullanılırken bir oy boş çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi Osmangazi İlçesi başkanlık seçimini mevcut başkan Metin Akyolcular 181 oy ile kazandı. Osmangazi İlçe kongresinde Metin Akyolcular 181, Cengiz Çelikten, 132, Zeynel Kirte 64 oy aldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?